Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 10, 2020 8:55 pmMcl написа:
За сега съм купил 3 палета пелети, и се чудя дали ще ми стигнат. Та за това питам за разхода до тук.
Ще ти стигнат и ще останат, но обсъждането на този въпрос не е за тази тема.

Хм...посмятах малко....
Ще ти стигнат до средата или краят на Април, със сигурност.
Не купувай допълнително! Имаш достатъчно, пък като изпролети, вече е лесно.
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 8:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 8:31 pmMcl написа:
По колко чувала изразходвахте, аз до тук съм на 13 от 13 миналия месец.
Сега, с този глад за 1,1 киловата на час енергия, на тия, има-няма 80 квадрата, 10ката малка ли е за тебе?
Рано е, така да се каже, че още няма зима, но виждам, че вече мислиш другояче. Преди това не вярваше.
Не не ми е малка добре е даже ми остава доста за този период. След седмица ще видя как е като пусна и летната къща да се отоплява. Но още се чудя каква помпа да купя, и къде да я монтирам в летната къща или при камината. За сега съм пуснал тръбите до нея и съм монтирал радиатор и лира.
Антон С. - специалист
Колега, звучи ми като за две зими да имаш с тез 3 палета :-D
вт ное 10, 2020 9:02 pmMcl написа:
..още се чудя каква помпа да купя, и къде да я монтирам в летната къща или при камината. За сега съм пуснал тръбите до нея и съм монтирал радиатор и лира.
Защо ти е още една помпа? На камината малка ли е?
Колко общо става квадратурата? 80+ колко, че една помпа да не стига?
Тонка, чеки малко де!
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 9:03 pmАнтон С. написа:
Колега, звучи ми като за две зими да имаш с тез 3 палета :-D
То сега не е толкоз студено, а пък и тук в Кюстендил студеното си кара до средата на май. Да не кажа и до края на май, не целодневно но вечер и сутрин.
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 9:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 9:02 pmMcl написа:
..още се чудя каква помпа да купя, и къде да я монтирам в летната къща или при камината. За сега съм пуснал тръбите до нея и съм монтирал радиатор и лира.
Защо ти е още една помпа? На камината малка ли е?
Колко общо става квадратурата? 80+ колко, че една помпа да не стига?
Тонка, чеки малко де!
Ами още 30 квадрата, но въпроса е че трасето е 18 метра до най далечния радиатор та за туй, си мисля че ми трябва още една помпа.
вт ное 10, 2020 9:08 pmMcl написа:
Ами още 30 квадрата, но въпроса е че трасето е 18 метра до най далечния радиатор та за туй, си мисля че ми трябва още една помпа.
А на тая знаеш ли ѝ параметрите?
Въобще, имаш ли идея, как да подвържеш допълнителна помпа, дори ако наличната не се справя и дали е правилно?
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 9:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 9:08 pmMcl написа:
А на тая знаеш ли ѝ параметрите?
Въобще, имаш ли идея, как да подвържеш допълнителна помпа, дори ако наличната не се справя и дали е правилно?
Е точно за това ми е чуденката , не ги разбирам много тези неща лаик съм си. Ама и веемето ме притиска и трябва да го направя. Че след 2 седмици изписват майка ми от болницата и трябва да е готово.
вт ное 10, 2020 9:17 pmMcl написа:
Е точно за това ми е чуденката , не ги разбирам много тези неща лаик съм си. Ама и веемето ме притиска и трябва да го направя. Че след 2 седмици изписват майка ми от болницата и трябва да е готово.
Дано да си монтирал навсякъде секретни вентили по радиаторите до тук!
Пускай си тръбите, а междувременно поинтересувай се за параментрите на помпичката си. Имам съвсем сериозни и основателни съмнения, че ще е достатъчна да се справи.
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 9:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 9:17 pmMcl написа:
Дано да си монтирал навсякъде секретни вентили по радиаторите до тук!
Пускай си тръбите, а междувременно поинтересувай се за параментрите на помпичката си. Имам съвсем сериозни и основателни съмнения, че ще е достатъчна да се справи.
Да всичко съм копирал от другите радиатори ,ще прегледам помпата какви възможности има. Малко се отплеснах ,че пишем с дъщерята рисунки за детските учителки. Ако имаш нещо на предвид сподели, не съм запет и се вслушвам в другите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: