Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Туй дет го публикува по-назад, не беше микровеле,а и доста здравословно и вкусно изглеждаше. Чак започнах да се замислям за подобрения :) Аз да попитам, плацебо вентилатора шъшлък върти ли?
bibobore - специалист
Развитие по моя проблем . Оказа се, че в комина всичко е запушено със сажди и пепел. Напълних почти половината от кръглите платмасови кошчета за боклук. Това как е станало, нямам обяснение. Комина бе изчистен август, когато пробихме втората дупка и оттогава не е ползван. Аз и затова бях сигурен, че с него проблем не мога да имам. Над мен мисля, че няма хора които да се отопляват на твърдо гориво. До сега съм изгорил 40 килограма и ако всичко това е от пелетите, работата е много лоша. Дали има възможност, когато съм започнал да паля останалата пепел по комина да е започнала да пада надолу??
Сложих един вестник и го запалих-направо го изпрати нагоре още докато изгаряше. Значи тяга имам. Откъде тогава толкова пепел??
вт ное 10, 2020 3:31 pmbibobore написа:
Развитие по моя проблем . Оказа се, че в комина всичко е запушено със сажди и пепел. Напълних почти половината от кръглите платмасови кошчета за боклук. Това как е станало, нямам обяснение. Комина бе изчистен август, когато пробихме втората дупка и оттогава не е ползван. Аз и затова бях сигурен, че с него проблем не мога да имам. Над мен мисля, че няма хора които да се отопляват на твърдо гориво. До сега съм изгорил 40 килограма и ако всичко това е от пелетите, работата е много лоша. Дали има възможност, когато съм започнал да паля останалата пепел по комина да е започнала да пада надолу??
Сложих един вестник и го запалих-направо го изпрати нагоре още докато изгаряше. Значи тяга имам. Откъде тогава толкова пепел??
Аз ко ти рекох?
ср ное 04, 2020 10:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 04, 2020 5:20 pmbibobore написа:
Пуши това чудо, само когато се пусне при процеса на запалване. Останалото време е чук. Някъде бяха споменали за проблем с ревизията. Мога да я отворя камината, но мисля че не е моя работа.
Бибо, точно това е симптом за недостатъчен комин.
Загрелият комин е по добрият комин.
......ееевентуално задръстена камина (котел).
Това е станало не от горене, а от тлеене. Камината не е работила като камина, а като кандило.
Времето беше топло, горяла е едва едва.
Сто пъти съм казвал- работа на първа-поддържане, не е работа.
В такова топло време, по добре да работи по график, с по интензивно горене.
Благодаря не пия.
пон ное 09, 2020 11:07 pmАнтон С. написа:
Туй дет го публикува по-назад, не беше микровеле,а и доста здравословно и вкусно изглеждаше. Чак започнах да се замислям за подобрения :) Аз да попитам, плацебо вентилатора шъшлък върти ли?
Естествено, ма с подходящи настройки.
Водя курсове секи месец. Матряла са осигурява от курсистите.
Записване до 25то число предния месец.
Входно ниво се преминава, след проверка материалното осигуряване на курсиста.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт ное 10, 2020 7:46 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
пон ное 09, 2020 8:24 pmkala_ad написа:
То проблем не ми е в чистенето, за 5 минути съм е изчистил цялата. Въпроса е в това, че когато гори 20+ часа и самата кошница се напълва и вместо да падат пелетите в нея падат в пепелника. Щеше ми се да видя как изглежда при вас печката при 14 15 часа работа преди да се почисти. Да знам като се хвана да е настойвам какво точно да гоня като резултат.
Ето колега снимките.
Прикачен файл:
Screenshot_2020-11-10-18-02-38-793_com.miui.gallery.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2020-11-10-18-02-35-240_com.miui.gallery.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201110_180226.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2020-11-10-18-04-53-400_com.google.android.apps.photos.jpg
Антон С. - специалист
И твоите пелети, като ги гледам, са бая пепеливи. Това след колко часа горене е ?
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 7:35 pmАнтон С. написа:
И твоите пелети, като ги гледам, са бая пепеливи. Това след колко часа горене е ?
Това е от събота вечерта до днес. Ами тук няма много избор на пелети. Сега съм с някакви разложки.
Mcl - специалист
По колко чувала изразходвахте, аз до тук съм на 13 от 13 миналия месец.
Антон С. - специалист
Чек малко... Ти колко често я чистиш таз камина? Аз от събота съм я чистил три пъти.
Въпросът ти за чувалите е неуместен. В това време горя по 15 чувала за 10 дни. На зима - около 3 чувала на ден.
вт ное 10, 2020 8:31 pmMcl написа:
По колко чувала изразходвахте, аз до тук съм на 13 от 13 миналия месец.
Сега, с този глад за 1,1 киловата на час енергия, на тия, има-няма 80 квадрата, 10ката малка ли е за тебе?
Рано е, така да се каже, че още няма зима, но виждам, че вече мислиш другояче. Преди това не вярваше.
Mcl - специалист
вт ное 10, 2020 8:47 pmАнтон С. написа:
Чек малко... Ти колко често я чистиш таз камина? Аз от събота съм я чистил три пъти.
Въпросът ти за чувалите е неуместен. В това време горя по 15 чувала за 10 дни. На зима - около 3 чувала на ден.
Сега я чистя на 4-5 дни, днес я изчистих за да снимам на колегата да види при мен как е. Въпроса ми си е уместен за чувалите, аз ще съм за първа година на пелети. И за това искам да си направя някаква справка. За сега съм купил 3 палета пелети, и се чудя дали ще ми стигнат. Та за това питам за разхода до тук.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: