Туй дет го публикува по-назад, не беше микровеле,а и доста здравословно и вкусно изглеждаше. Чак започнах да се замислям за подобрения
Аз да попитам, плацебо вентилатора шъшлък върти ли?

вт ное 10, 2020 3:31 pmbibobore написа: Развитие по моя проблем . Оказа се, че в комина всичко е запушено със сажди и пепел. Напълних почти половината от кръглите платмасови кошчета за боклук. Това как е станало, нямам обяснение. Комина бе изчистен август, когато пробихме втората дупка и оттогава не е ползван. Аз и затова бях сигурен, че с него проблем не мога да имам. Над мен мисля, че няма хора които да се отопляват на твърдо гориво. До сега съм изгорил 40 килограма и ако всичко това е от пелетите, работата е много лоша. Дали има възможност, когато съм започнал да паля останалата пепел по комина да е започнала да пада надолу??Аз ко ти рекох?
Сложих един вестник и го запалих-направо го изпрати нагоре още докато изгаряше. Значи тяга имам. Откъде тогава толкова пепел??
ср ное 04, 2020 10:24 pmТрифон П.Трифонов написа:Това е станало не от горене, а от тлеене. Камината не е работила като камина, а като кандило.ср ное 04, 2020 5:20 pmbibobore написа: Пуши това чудо, само когато се пусне при процеса на запалване. Останалото време е чук. Някъде бяха споменали за проблем с ревизията. Мога да я отворя камината, но мисля че не е моя работа.Бибо, точно това е симптом за недостатъчен комин.
Загрелият комин е по добрият комин.
......ееевентуално задръстена камина (котел).
пон ное 09, 2020 11:07 pmАнтон С. написа: Туй дет го публикува по-назад, не беше микровеле,а и доста здравословно и вкусно изглеждаше. Чак започнах да се замислям за подобренияЕстествено, ма с подходящи настройки.Аз да попитам, плацебо вентилатора шъшлък върти ли?
пон ное 09, 2020 8:24 pmkala_ad написа: То проблем не ми е в чистенето, за 5 минути съм е изчистил цялата. Въпроса е в това, че когато гори 20+ часа и самата кошница се напълва и вместо да падат пелетите в нея падат в пепелника. Щеше ми се да видя как изглежда при вас печката при 14 15 часа работа преди да се почисти. Да знам като се хвана да е настойвам какво точно да гоня като резултат.Ето колега снимките.
вт ное 10, 2020 8:31 pmMcl написа: По колко чувала изразходвахте, аз до тук съм на 13 от 13 миналия месец.Сега, с този глад за 1,1 киловата на час енергия, на тия, има-няма 80 квадрата, 10ката малка ли е за тебе?
вт ное 10, 2020 8:47 pmАнтон С. написа: Чек малко... Ти колко често я чистиш таз камина? Аз от събота съм я чистил три пъти.Сега я чистя на 4-5 дни, днес я изчистих за да снимам на колегата да види при мен как е. Въпроса ми си е уместен за чувалите, аз ще съм за първа година на пелети. И за това искам да си направя някаква справка. За сега съм купил 3 палета пелети, и се чудя дали ще ми стигнат. Та за това питам за разхода до тук.
Въпросът ти за чувалите е неуместен. В това време горя по 15 чувала за 10 дни. На зима - около 3 чувала на ден.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: