Като каза за дебита начас - понеже е много непостоянна величина и при всяко мерене е различно, ми хрумна следното измерване, което ще направя, веднага след като свършат експериментите със схемата с двата трипътни.
- към дъното на бункера, докдето стигаме заравняваме пелетите с нивелир.
- теглим една черта с макер. Пълним един чувал, заравняваме и отново черта. Така до горе и получаване нивомерна лата като за р. Дунав...
- Пускаме мониториговата програма и нулираме "Total Feed" с двоен клик.
- След като изгорим N на брой чували и стигнем точно до първия маркер с двоен клик на "Feeder Capacity" налучкваме стойност така, че "Total Feed" да стане = N*15
И това ни е реалния капацитет. Няма да е като с кухненска везна, но при по-голям брой чували мисля, че ще е достачно точно за усреднените стойности.
- към дъното на бункера, докдето стигаме заравняваме пелетите с нивелир.
- теглим една черта с макер. Пълним един чувал, заравняваме и отново черта. Така до горе и получаване нивомерна лата като за р. Дунав...
- Пускаме мониториговата програма и нулираме "Total Feed" с двоен клик.
- След като изгорим N на брой чували и стигнем точно до първия маркер с двоен клик на "Feeder Capacity" налучкваме стойност така, че "Total Feed" да стане = N*15
И това ни е реалния капацитет. Няма да е като с кухненска везна, но при по-голям брой чували мисля, че ще е достачно точно за усреднените стойности.
Последна промяна от Evgeniy на ср яну 06, 2016 11:14 pm, променено общо 1 път.