Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Като каза за дебита начас - понеже е много непостоянна величина и при всяко мерене е различно, ми хрумна следното измерване, което ще направя, веднага след като свършат експериментите със схемата с двата трипътни.
- към дъното на бункера, докдето стигаме заравняваме пелетите с нивелир.
- теглим една черта с макер. Пълним един чувал, заравняваме и отново черта. Така до горе и получаване нивомерна лата като за р. Дунав...
- Пускаме мониториговата програма и нулираме "Total Feed" с двоен клик.
- След като изгорим N на брой чували и стигнем точно до първия маркер с двоен клик на "Feeder Capacity" налучкваме стойност така, че "Total Feed" да стане = N*15
И това ни е реалния капацитет. Няма да е като с кухненска везна, но при по-голям брой чували мисля, че ще е достачно точно за усреднените стойности.
Последна промяна от Evgeniy на ср яну 06, 2016 11:14 pm, променено общо 1 път.
Бай Гого - специалист
GREYKO - RB може ли да работи с GSM модул?
plastkomfort - специалист
Това не е ли копие на грейко.http://www.st-bg.com/bg/household_listi ... релки.html
filmatoplo - майстор
Много прилики, въпреки че много отдавна съм виждал такава горелка, още преди едноименната, не я запомних тогава защото не ми говореше нищо, сега не мога да я намеря.
Добро утро и за много години на всички майстори на топлото.Изчетох доста теми които са свързани с естеството на въпросите ми.Но пак искам да попитам хората занимаващи се професионално с тази дейност.Та,имам Дакон16 от първите модели работещ вече около 15 г. имам и едно Симе на два горивни сезона –та въпроса ми е на кое котле е по рентабилно да бодна една пелетна горелка,кое е с по голямо КПД,отоплявам около 100кв.м.като втория етаж е тавански и радиаторите там работят на 30% от мощноста си.на сезон изгарям около 2т.донбас.Грейкото РБ 20 ще се справя ли.Може ли да изгаря царевица.За сега това са ми първите въпроси,като благодаря на тезикоито ще отделят от времето си да ми отговорят.Като дойде време за монтаж и настройки вече ще се свъжа с инж.Ганев понеже ми е близичко–от Добрич съ
Evgeniy - майстор
Бай Гого написа:
GREYKO - RB може ли да работи с GSM модул?
Всяка, която има вход за стаен термостат би трябвало да може, поне с елементарните, които са просто едно дистанционно реле.
Свързва се вместо или последователно на стайния термостат.
Има и един вход за отворена врата, но ако се свърже там, май се вкарвава процедура по гасене.

Ако имаш телефон с инернет има по-евтини интернет ключове, с които може да се включва и изключва и без да има допълнителна сим карта.
masterpit - специалист
Някой знае ли, къде е входа за датчик на Tfume? В описанието на програмата за мониторинг има приложена снимка, на която се отчита стойност, а в описанието на платката не видях да има такъв вход.
pol79 - напреднал
Да попитам някой използва ли горелката в комбиниран режим с твърдо гориво ? Заводските комбинирани котли имат ли някаква допълнителна клапа за въздух ? Аз съм с котел Де Дитрих с нова врата и нямам никъде отвори , от които може да взима въздух . Мисълта ми е дали кислорода оставащ от въздуха от торелката е достатъчен за да горят дърва . Идеята ми е да горя отпадъчни дървени матеряли заедно с пелетите .[/quote]
Вече пробвах в комбиниран режим , но само при първоначално палене с открехната леко долна врата .
С няколко парчета стара дървена дограма , след старта на горелката вдига градуси за отрицателно време . Имам три плюса : Спестявам 2-3 кг. пелети , системата влиза в работен режим доста по бързо , изчиствам си отпадъчни дървении .

Някой има ли монтиран регулатор на тягата на комина , има ли полза от него ? Намерих един такъв за 135 лв.

Прикачен файл

Screenshot_2016-01-08-21-30-37.jpg При работа само на горелка през първите два часа разхода е двоен .
Последна промяна от pol79 на пет яну 08, 2016 9:23 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
pol79 написа:
Някой има ли монтиран регулатор на тягата на комина , има ли полза от него ? Намерих един такъв за 135 лв.
Има смисъл разбира се, където съм монтирал навсякъде работят, особено при вятър

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: