Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
:lol: :lol: Ще започнете да си признавате вие ама да видим :wink: Иначе термоглавите най големия им недостатък е разположението им,стайния има предимство тук заради мястото си.Не случайно по хубавите климатици комуникират със дистанционното си и следят неговия датчик температура.

пп аа лазаре без тия сънчо не е имал предвид това а и ти откъде знаеш дали няма отворен прозорец на банята.Много къщи имат прозорец в банята.А стайния няма как да знае това нали :-D А и даже и за малки жилища си има котели с минимална 3 кв пък и за 3-4 радиатора пелетен котел не е нужен.
n.ganev - майстор
Писах писах и цитати ползвах - ама Ниета се колебае та се спирам. От всичко написано дето се затри - Фокси, колко изградени инсталации за отопление с пелети имаш и над колко от тях имаш наблюдение през последните 3-4 години? В момента се отоплявям с 15-17кг на 24ч. без каквито и да боло лишения. И БГВ на корем.
n.ganev - майстор
plamenmaistora написа:
n ganev как дасе регулира помпата?
Извинявай, писах ама нета е срива. Не регулирам попата - просто правя така че пусковото у-во на помпата да подава сигнал когато трябва - т.е. когато аз искам. Не е никакъв проблем
plamenmaistora - специалист
n.ganev написа:
plamenmaistora написа:
Извинявай, писах ама нета е срива. Не регулирам попата - просто правя така че пусковото у-во на помпата да подава сигнал когато трябва - т.е. когато аз искам. Не е никакъв проблем
светниме как става този номер
аз сьм с управление НАТУРЕЛА. =D>
LazarGanev - "Велик майстор"
fox_vt написа:
А и даже и за малки жилища си има котели с минимална 3 кв пък и за 3-4 радиатора пелетен котел не е нужен.
Да, има си малки котли, ама нека се обадят тези, които имат котли 12-15кВт! В една друга тема спорихме миналата година, че 40кВт горелка можела да работи на 10%, т.е 4кВт, това ли е малък котел? За 3-4 радиатора казваш не е нужен пелетен котел!?! Това за дискриминация ли да го разбирам, или просто се хвалиш с голямото си жилище? Че то 70-80% от жилищата в Бг са под 150м2 или поне не отопляват повече! Тези хора да не се отопляват с пелети, щото пелетите са бобоизбрани, така ли? Много с те ми интересни. Аз отоплявам 150м2 и в тази част на сезона котелът ми работи на 6 кВт средно, зимата да стига до 10, айде 12кВт максимум. Ами тези хора с жилища 80-100м2? Погледни сега пазара на котли и горелки - аз няма да пиша за фирми, за да не правя реклама и антиреклама. Какво се предлага масово? Болшинството фирми предлагат горелки котли от 30-40кВт нагоре, много малко са тези, които имат модели около 20кВт. Модели 12-15кВт са оскъдни и новост, дори и при водещи западни производителии на тях не им се обръща внимание от търговци и инсталатори. Ама да се върнем при моя пример котелът ми работи на 6кВт, имам да речем 4 основни помещения - 3 спални и един дневен тракт - ако изключим едното помещение от играта, котелът трябва да работи на 4-4,5кВт, ако изключим 2 или 3 помещение с термоглави какво става?
rosso666 - специалист
plamenmaistora написа:
n.ganev написа:
plamenmaistora написа:
светниме как става този номер
аз сьм с управление НАТУРЕЛА. =D>
Ако съм разбрал правилно Н.Ганев с натурела нагласяш гадусите на водата от които помпата да се пуска .Примерно няколкон градуса преди да отвори трипътния вентил към инсталацията.
Ако за това питаш.
Интересно ми е скоростите на помпата има ли отношение към ртазхода на пелети.Аз съм с 4-скоростна Вило и работи на 2-ра.
plastkomfort - специалист
Ама да се върнем при моя пример котелът ми работи на 6кВт, имам да речем 4 основни помещения - 3 спални и един дневен тракт - ако изключим едното помещение от играта, котелът трябва да работи на 4-4,5кВт, ако изключим 2 или 3 помещение с термоглави какво става?
Ами монтираш си котел и горелка Torch и няма да имаш проблем :-D
С новият и софтуер работи на 2 киловата.
rosso666 - специалист
Добре де как става тоя номер с 2кв.???? нали на повечето горелки препоръчват да не работят по 40-50% от номиналната си мощност за да работят с високо КПД.
Та при торча как са постигнали такъв голям диапазон от мощности при постоянно високо КПД.
plastkomfort - специалист
Незнам ама работи :-D
hr.hristov57 - специалист
rosso666 написа:
Добре де как става тоя номер с 2кв.???? нали на повечето горелки препоръчват да не работят по 40-50% от номиналната си мощност за да работят с високо КПД.
Та при торча как са постигнали такъв голям диапазон от мощности при постоянно високо КПД.

- Прецизно управление-стъпка през 500Вт и съответно прецизно дозиране на пелети от шнека;
-Компактен триходов котел с достатъчно голяма топлообменна площ- КПД при 3кВт 80%;

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: