пп аа лазаре без тия сънчо не е имал предвид това а и ти откъде знаеш дали няма отворен прозорец на банята.Много къщи имат прозорец в банята.А стайния няма как да знае това нали

n.ganev написа:светниме как става този номерplamenmaistora написа:n ganev как дасе регулира помпата?Извинявай, писах ама нета е срива. Не регулирам попата - просто правя така че пусковото у-во на помпата да подава сигнал когато трябва - т.е. когато аз искам. Не е никакъв проблем
fox_vt написа: А и даже и за малки жилища си има котели с минимална 3 кв пък и за 3-4 радиатора пелетен котел не е нужен.Да, има си малки котли, ама нека се обадят тези, които имат котли 12-15кВт! В една друга тема спорихме миналата година, че 40кВт горелка можела да работи на 10%, т.е 4кВт, това ли е малък котел? За 3-4 радиатора казваш не е нужен пелетен котел!?! Това за дискриминация ли да го разбирам, или просто се хвалиш с голямото си жилище? Че то 70-80% от жилищата в Бг са под 150м2 или поне не отопляват повече! Тези хора да не се отопляват с пелети, щото пелетите са бобоизбрани, така ли? Много с те ми интересни. Аз отоплявам 150м2 и в тази част на сезона котелът ми работи на 6 кВт средно, зимата да стига до 10, айде 12кВт максимум. Ами тези хора с жилища 80-100м2? Погледни сега пазара на котли и горелки - аз няма да пиша за фирми, за да не правя реклама и антиреклама. Какво се предлага масово? Болшинството фирми предлагат горелки котли от 30-40кВт нагоре, много малко са тези, които имат модели около 20кВт. Модели 12-15кВт са оскъдни и новост, дори и при водещи западни производителии на тях не им се обръща внимание от търговци и инсталатори. Ама да се върнем при моя пример котелът ми работи на 6кВт, имам да речем 4 основни помещения - 3 спални и един дневен тракт - ако изключим едното помещение от играта, котелът трябва да работи на 4-4,5кВт, ако изключим 2 или 3 помещение с термоглави какво става?
plamenmaistora написа:Ако съм разбрал правилно Н.Ганев с натурела нагласяш гадусите на водата от които помпата да се пуска .Примерно няколкон градуса преди да отвори трипътния вентил към инсталацията.n.ganev написа:светниме как става този номерplamenmaistora написа:n ganev как дасе регулира помпата?Извинявай, писах ама нета е срива. Не регулирам попата - просто правя така че пусковото у-во на помпата да подава сигнал когато трябва - т.е. когато аз искам. Не е никакъв проблем
аз сьм с управление НАТУРЕЛА.
rosso666 написа:Добре де как става тоя номер с 2кв.???? нали на повечето горелки препоръчват да не работят по 40-50% от номиналната си мощност за да работят с високо КПД.
Та при торча как са постигнали такъв голям диапазон от мощности при постоянно високо КПД.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: