Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
Преди спора да продължи ,малко повече информация,която предполагам ,ще бъде интересна за всички.

Прикачен файл

page0002.jpg

Прикачен файл

page0001.jpg
mir4oto - специалист
Само на мен ли ми се струва, че превода с гугъл, е като писането на маймуница? :? :lol:
Radoslaw - специалист
mir4oto написа:
Само на мен ли ми се струва, че превода с гугъл, е като писането на маймуница? :? :lol:

Естествено ,че е с преводач.И това ли те впечатли най много.Щото тия всичките неща ти си ги знаеш.А това например ,че котел с дебелина по малка от 5 мм,не може и да припари на европейския пазар?В България е пълно с турски котли на страшна цена,ама с ламарина от 3 мм.И какво става на 5 тата година?Купуваш си нов котел или тръгваш да го заваряваш за да ти изкара
още 2 години.
n.ganev - майстор
fox_vt написа:
Значи ако хвърлям в обикновен котел с лопатата пелети то мога да го нарека пелетен котел ли
Е добре де - Всички искат да те видят с лопата в ръка и да се хвалиш. Ти ли продаваш Торча? Не, че нещо ама да си взема един да видя нагледно как се справя :partyman: щото Красен беше обещал като излезе отпуска .... ама явно има проблеми / на всякъде се случва / и може би нещата не вървят по план?
LazarGanev - "Велик майстор"
Radoslaw написа:

котел с дебелина по малка от 5 мм,не може и да припари на европейския пазар
Точно затова Грейко тежи 250кг без горелката, а не разчита да компенсира малка топлообменна площ с тънки стени :wink:
n.ganev - майстор
fox_vt написа:
А газ анализатора знае ли за загубите през корпуса на котела и горелката знае таратанци
А газанализатора знае ли ка гориш дръва и кимур колко са загубите през корпуса на горелката и к'ва е таа горелка аджеба? Ама тоа уред си чете и това - За дръвата и кимура де.
n.ganev - майстор
По повод писаниятя за газанализатора - както ти обичаш да прескачаш от тема в тема и други които отскачат от форум във форум ще Ви дам препоръка преди много да се изпразвате тук там да си закупите необходимите съоръжения за които изказвате мнения било то котел, горелка, газанализатор или какъвто и да е уред и тогава - уроци по каквото и да било.
fox_vt - майстор
Ганев нещо много си подпалил :lol: .Ти като си купил газанализатор и сега какво стана гуру на тази тема ли.Я ми кажи ти че лазар няма да ми отговори как влияе топлообменника върху това какви емисии ще излязат през комина.Това да вадиш разпечатка без да знаеш кое как го остави.Относно Торч не продавам, не произвеждам и никъде не е записано че се произвежда за европа.Ти за гаранция чувал ли си? Колко години е еднотонния грейко гаранцията му 10,20,100 години.За една кола от 50к лева и дават 5 (пет) години гаранция, ти котел за 3к лева колко искаш да издържи.

ПП не давай много газ на котела си, че да не изгорят шипките в тавичката, че чудото на техниката ти газанализатора ти ще се смее. :shock:
ediv - специалист
Котел за 3к трябва да издържа доста, ако го сравнявам с моя произведен 1993г(така пише на гаранционната му канта която още пазя) монтиран 1997 не помня колко струваше тогава(400-500лв) и работещ в момента с пелетна горелка (с ТДГ 110-140*C) след 15-стина години на въглища и дърва.Ако задкотерното устройства не умее да го поддържа и за 10к да е котела пак ще се скапе бързо.
jabata - специалист
fox_vt написа:
Ганев нещо много си подпалил :lol: .Ти като си купил газанализатор и сега какво стана гуру на тази тема ли.Я ми кажи ти че лазар няма да ми отговори как влияе топлообменника върху това какви емисии ще излязат през комина.Това да вадиш разпечатка без да знаеш кое как го остави.Относно Торч не продавам, не произвеждам и никъде не е записано че се произвежда за европа.Ти за гаранция чувал ли си? Колко години е еднотонния грейко гаранцията му 10,20,100 години.За една кола от 50к лева и дават 5 (пет) години гаранция, ти котел за 3к лева колко искаш да издържи.

ПП не давай много газ на котела си, че да не изгорят шипките в тавичката, че чудото на техниката ти газанализатора ти ще се смее. :shock:
Хайде там вие по болярско малко по-кротко, че много се подпалихте.
Сега за малко повече информация, газанализатора мери КПД-то възоснова на CO, CO2, O2, температура на свежия въздух, температура на димните газове, налягане и т.н. И поради това че участва температура на димните газове, околна температура и т.н. то тази стойност автоматично оказва влияние върху КПД-то. А по въпроса за взаимодействието на емисиите и топлообменика, ами много просто, ако поне малко си се занимавал с котли и горелки, ако ще и на дърва, то много добре ще знаеш че тези неща са взаимносвързани.
Но очевидно ти си от хората, които хвалят торч-а, без въобще да го ползват, защото съдейки от твоите писания стигам до извода че ти се отопляваш на климатик.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: