• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
пон окт 05, 2020 5:43 pmmonkata200 написа:
1. Ясно, а относно работата и на термоглави и термостат в една стая правилно ли си мисля че ако задам да речем 30 градуса на термостата, а главите са на 3 стаята ще се топли спрямо главите и котела ще се опитва да догони зададените на термостата 30 градуса, но след като достигне зададената температура на котелната вода ще изключи.
2. И след като има нужда от топлина към някоя от стайте и отвори термоглава, котела пак ще запали.
3. Смисъл възможно ли е до го ползвам само за часовник този термостат колкото да имам график за палене и гасене и да пренебрегна терморегулиращата му функция.
4. Или може би като му е зададена висока температура в стаята, независимо че главите затварят котела ще бичи на макс и ще изгуби модулация.
1. Да
2. Да. (1 и 2) ако се регулира по стаен термостат на температура на въздуха в стаята.
3. Можеш ако стайният термостат има функция седмичен програматор, защото има такива само он/оф. Разликата ще я видиш в цената му. Обикновен е от 50-70лв. С орограматор от 120-140лв. нагоре.
4. Не се знае дали ще бичи на макс. В един момент ще гасне ако достигне макс.темп. на водата.
huntered - специалист
пон окт 05, 2020 7:26 pmhuntered написа:
пон окт 05, 2020 5:43 pmmonkata200 написа:
...
3. Смисъл възможно ли е до го ползвам само за часовник този термостат колкото да имам график за палене и гасене и да пренебрегна терморегулиращата му функция..
Ако има седмичен програматор можеш да настройваш в седем дни от седмицата по няколко цикъла на ден да вкл/изкл. Това трябва да си го прецениш ти както ти е удобно.
labarone - помощник
Кой вариант за управление на пелетна горелка erato gp 32 е най- уместен- с натурела или стаен термостас салус. Прегледах някои теми, но така и не стигнах до решение. До колкото разбрах с натурелата сменяме цялата платка на горелката, докато със салуса само добаваме някакво си управление. Моля за съвет, как точно да направя нещата. Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
А какво е управлението на горелката?
labarone - помощник
ср ное 04, 2020 11:25 amLazarGanev написа:
А какво е управлението на горелката?
Мисля, че управлението си е заводското на горелката- което управлява по температура на водата с модулацията. Мои познати ми препоръчаха за тази горелка HT300S Smart, което било също на greenecotherm и монтирането му ставало за секунди към горелката.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурно е заводското, но тая горелка има 4 поколения с различни контролери
labarone - помощник
ср ное 04, 2020 1:30 pmLazarGanev написа:
Сигурно е заводското, но тая горелка има 4 поколения с различни контролери
Извинявайте за малкото информация- грешка е моя. Горелката е Ерато GP 32 5та генерация.
huntered - специалист
Мои познати ми препоръчаха за тази горелка HT300S Smart, което било също на greenecotherm и монтирането му ставало за секунди към горелката.
[/quote]

Монтиране за секунди - ако го монтира този, който го е монтирал и на други горелки. На мен ми отне 30 мин.

За инфо само:
Сега съм с HT300S - безжичен - не е smart.
До миналата зима бях с GreenEcoTherm WT-08 - за съжаление дъщеря ми го строши. Наистина съжалявам, защото интервала на вкл/изкл му беше през 0.1 градуса, докато сегашния е през 0,5 и е по муден. Това е мое мнение.

Прикачен файл

GreenEco-Therm-HT-300S.jpg
GreenEco-Therm-HT-300S.jpg (19.48 KиБ) Видяна 1214 пъти

Прикачен файл

GreenEcoTherm-WT08.jpg
GreenEcoTherm-WT08.jpg (17.74 KиБ) Видяна 1214 пъти
labarone - помощник
ср ное 04, 2020 3:31 pmhuntered написа:
Мои познати ми препоръчаха за тази горелка HT300S Smart, което било също на greenecotherm и монтирането му ставало за секунди към горелката.
Монтиране за секунди - ако го монтира този, който го е монтирал и на други горелки. На мен ми отне 30 мин.

За инфо само:
Сега съм с HT300S - безжичен - не е smart.
До миналата зима бях с GreenEcoTherm WT-08 - за съжаление дъщеря ми го строши. Наистина съжалявам, защото интервала на вкл/изкл му беше през 0.1 градуса, докато сегашния е през 0,5 и е по муден. Това е мое мнение.
[/quote]

Благодаря за информацията. При монтажа има ли нещо особено? До колкото се запознах има си захранващ кабел на приемника към ел. мреажата, а самото свързване към горелката става с 2 кабела на клеми COM и NO.
huntered - специалист
Това е

Прикачен файл

IMG_20201104_191336_resize_14.jpg

Прикачен файл

IMG_20201104_191553_resize_47.jpg
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38