• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аджиба майстора не ти ли казва :wink: да не е на морето.
Radoslaw - специалист
вт авг 25, 2020 10:23 pmmonkata200 написа:
Със другите кодове не става, а със 1000 явно мога само да гледам никакви промени не мога да направя
Не знам ,какви точно промени искаш да направиш а и едва ли точно сега е времето за това.Това е по стария контролер на PLUM
,но се ползва от много производители на горелки.Политика на PLUM е,макар и един и същ модел,да се различава за различните фирми.Именно по кодовете на сервизни настройки,връзки и настройки на интернет и стаен модул.
Като твоя контролер но ползван от pelas,x e s koд 2364 за сервизните настройки.Потребителските са с 1992.
Пробвай,може и да се получи.
Използвам случая да предложа една горелка на Pelas,x MLINE 35 kW.На една година е .На приятел е минава на газ.С контролер ,като твоя.Оттам знам и кодовете.Никога не съм правил подобна реклама,за мен едва ли точно тук е мястото за такова нещо.Но виждам ,че не е изключение,затова си го позволих да го направя.
monkata200 - специалист
Извинявам се, че не съм писал от много време.
Та по въпроса със паролата никоя от предложените, не става. Техника не я казва за да не изпусне 100 кинта и така.
Онзи ден при нас в Сапарева баня си беше доста хладно и пуснах парното да поработи и го спрях вечерта. Идеята ми беше да задам график сутринта да включи пак, но график има само за нощно редуциране на температурата. Въпроса ми е какво ми трябва за да мога да си задавам график за работа на котела. Стаен термостат или какво? Температурата в стайте се регулира с термоглави.
huntered - специалист
пет окт 02, 2020 4:48 pmmonkata200 написа:
Извинявам се, че не съм писал от много време.
Та по въпроса със паролата никоя от предложените, не става. Техника не я казва за да не изпусне 100 кинта и така.
Онзи ден при нас в Сапарева баня си беше доста хладно и пуснах парното да поработи и го спрях вечерта. Идеята ми беше да задам график сутринта да включи пак, но график има само за нощно редуциране на температурата. Въпроса ми е какво ми трябва за да мога да си задавам график за работа на котела. Стаен термостат или какво? Температурата в стайте се регулира с термоглави.
безжичен стаен програматор
http://www.jov.bg/category/23/stayni-termostati.html има голям избор според нуждите и цената (линка е примерен)
monkata200 - специалист
Благодаря, а като го сложа в някоя от стайте трябва да му задам висока температура която да не може да се достигне и термоглавите да си управляват температурата или се бъркам. И трябва ли да се зададе на горелката от менюто че ще работи със термостат или само го включвам.
huntered - специалист
пет окт 02, 2020 5:14 pmmonkata200 написа:
Благодаря, а като го сложа в някоя от стайте трябва да му задам висока температура която да не може да се достигне и термоглавите да си управляват температурата или се бъркам. И трябва ли да се зададе на горелката от менюто че ще работи със термостат или само го включвам.
Може да се мести от стая в стая. Може да си настройваш термоглавите на радиаторите на каквато си степен искаш. Той управлява работата на горелката в зависимост от температурата на стаята в която е сложен. При достигане на зададената температура изключва. При понижаване на темп в стаята запалва горелката.

Трябва в менюто на горелката да се зададе че ще работи с термостат.
По назад в темата има писано.

Програматора се свързва с горелката. Има схеми за свързване в комплектите. Ако не разбирате по добре е да го свърже някой който разбира.
filmatoplo - майстор
Дано не бъркам ,по принцип на клемата за стаен термостат има мостче -то се маха и там се свързва стайния термостат ,като се разедини кабела -гасне ,не помня нейде в менюто да се прави отметка. :? опа сори ти си с др управление. :wink:
huntered - специалист
пет окт 02, 2020 5:14 pmmonkata200 написа:
...И трябва ли да се зададе на горелката от менюто че ще работи със термостат или само го включвам.
THERMOSTAT: ROOM+TEMP A това се задава в менюто.
Да и на filmatoplo горния пост.
monkata200 - специалист
Ясно, а относно работата и на термоглави и термостат в една стая правилно ли си мисля че ако задам да речем 30 градуса на термостата, а главите са на 3 стаята ще се топли спрямо главите и котела ще се опитва да догони зададените на термостата 30 градуса, но след като достигне зададената температура на котелната вода ще изключи. И след като има нужда от топлина към някоя от стайте и отвори термоглава, котела пак ще запали. Смисъл възможно ли е до го ползвам само за часовник този термостат колкото да имам график за палене и гасене и да пренебрегна терморегулиращата му функция. Или може би като му е зададена висока температура в стаята, независимо че главите затварят котела ще бичи на макс и ще изгуби модулация.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: