Един единствен път ми се наложи да ги помоля за помощ. Хората откликнаха. Благодаря за което.
Точа го маке
Не се пукай 
Точа го маке

съб дек 05, 2020 8:59 pmMcl написа: Еми нормално за Българските фирми, ще ти продадът всичко ама няма кой да ти направи хубаво упътване. Отзад на камината има куплунг който най- вероятно е за това. Остава в настройките които Тонката показа да промениш. И в самите настройки на модула разгледаш. Евентуално там да е разковничето.Да, куплунгът отзад на камината е точно за това и именно в него го включвам. Настройки в новия модул не мога да разгледам защото той изобщо не се включва.
пет дек 04, 2020 5:46 pmMcl написа: Това на последната снимка, междинно чистене махни отметката на активиране.Махнах я преди ден-два, особен ефект нямаше честно казано, пак си се гаси на определен интервал.
пет дек 04, 2020 8:21 pmАнтон С. написа: Първо кажи, колко киловата е камината и на какъв капацитет ти е настроен шнека. Така като и гледам настройките, на 10ка мяза.25kW. Реално като идваха фирми (викнах 2, макар в крайна сметка частник да ми я направи) да изчисляват мощността излизаше около 19 и нещо kW, ама Грейко като нямат такава взех по-голямата (за марката бях сигурен предварително какво ще взимам) За шнека - 12.4
пет дек 04, 2020 9:19 pmАнтон С. написа: Така... Позарових се в снимките и мога да те посъветвам да започнеш с:Добрем, ще приложа тези настройки и ще я наблюдавам. Аз тъкмо я изчистих и пак запалих, но ще я спра,че да може по-скоро да видя дали ще се реши този проблем. Направи ми впечатление днес, че стъклото беше ЧЕРНО, само три пръста да е останало чисто, че да разбера, че изобщо гори нещо вътре..... Надявам се с корекциите да се оправят нещата.
1. Запалване. Промени брой опити на 2. Преди следващото палене, пусни ръчно зареждане на шнека, спри го на 55 секунди и виж, дали запалката е покрита и с колко е покрита. Ако е много зарита, намали зареждането на 50. Етап 1 го намали а 10!!!
2. Разгаряне. Намали без допълнително гориво. Аз съм го направил 60, но ти можеш да пробваш постепенно и да я наблюдаваш, как разгаря. Намали вентилатора на 38 като за начало. После може да се наложи да го коригираш. Увеличи Р1 на 90. И наблюдавай, какви ги върши.
3. Р1. Задръж ги така засега.
4. Р2. Намали вентилатора драстично - 38 например.
5. Р3. Ако на 2 ти 38, тук сложи 40.
6. Не променяй настроената температура на водата.
И след това се залости пред нея и я погледай няколко часа. Обърни внимание как пали, как разгаря, колко време гори на Р3 след това, след като загрее бързо ли стига до поддържане, изобщо всичко е важно. Направи новите настройки на гориво 4, като копираш настройките за поддържане и Р1.
нед дек 06, 2020 11:59 amPhantomrider написа:Добре, сега ми се поизясни. 19 киловата вероятно са включените към отоплителната система консуматори. Топлозагубите надали са толкова. Как ти сметнаха нужната мощност? Вероятно според киловатите на радиаторите...
нед дек 06, 2020 2:04 pmАнтон С. написа: Добре, сега ми се поизясни. 19 киловата вероятно са включените към отоплителната система консуматори. Топлозагубите надали са толкова. Как ти сметнаха нужната мощност? Вероятно според киловатите на радиаторите...Всъщност не, не по радиатори, а по кубатура и всички умножаваха по коефициент топлозагуба - вслучая сме без изолация. Имам закачен бойлер към системата, това също не знам дали има някакво значение или го приемаме като "радиатор" и него. Отоплявам под 180кв. със сигурност, по-скоро около 120 - толкова ли е лошо (освен по-високата цена на камината) че камината е по-мощна?
Колко квадрата топлиш? Ако са под 180, кофти. Вероятно ще трябва да свикнеш с горенето в поддържане. Колегата Timoti даде правилен съвет. Увеличи времето за горене в режим поддържане за да не се гаси често. Аз мога да те посъветвам, да си поиграеш и с вентилатора в този режим за да избетнеш черното стъкло, но си мисля, че е почти неизбежно. За да гори по-дълго на 3,2 и 1ва, можеш да им намалиш мощностите. Колкото по-рядко влизаш в поддържане, толкова по-добре за теб. Върни отметката на междинно почистване - нужна ти е.
За да правиш настройки, не е нужно да гасиш камината. Можеш да ги правиш докато гори - дори е препоръчително.
Р.Р. Добър вариант е да я настроиш да гори на таймери.
нед дек 06, 2020 2:04 pmАнтон С. написа: ...Увеличи времето за горене в режим поддържане за да не се гаси често.Тони, това са две, напълно различни мнения.
..........
нед дек 06, 2020 3:51 pmТрифон П.Трифонов написа: Г-ян Фантомас райдър, дори 16ка би била прекалено мощна, но не чак като тази.Всъщност аз от форума още докато бяхме на точка събиране на мнения за камини се спрях на грейко заради вас, за което благодаря. Относно мощността на камината - след 3 събрани оферти с доста сходни отоплителни мощности изобщо не подложих на въпрос това колко kW ще са ми нужни. В крайна сметка идваха и хора в дългогодишен опит в бранша, бива ли всичко да подлагам на съмнение (то не че не е хубаво, ама когато го правиш нонстоп е малко гадно). Камината все още не е влизала в режим на поддържане, което явно е добре. В крайна сметка вече е купена и този сезон няма да се сменя, ще се радвам да споделите негативите от това да имаш по-силна печка от предвиденото?
Лошото е, че всички, дето сте с проблеми, се регистрирате в последствие.
Колко по удачно щеше да е, ако ползвахте форумът както ученик библиотека.
нед дек 06, 2020 3:51 pmТрифон П.Трифонов написа:Например като мен.нед дек 06, 2020 2:04 pmАнтон С. написа: ...Увеличи времето за горене в режим поддържане за да не се гаси често.Тони, това са две, напълно различни мнения.
..........
Кое от двете препоръчваш?
Защо не мислиш, а просто зубриш?
Първото не е добре. Налага се при преоразмерена печка. Създава проблеми, което тази година е ярко изразено, в този раздел.
Точно това налага работата по второто ти предложение.
Г-н Фантомас райдър, дори 16ка би била прекалено мощна, но не чак като тази.
Лошото е, че всички, дето сте с проблеми, се регистрирате в последствие.
Колко по удачно щеше да е, ако ползвахте форумът както ученик библиотека.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: