пон дек 07, 2020 9:59 pmMcl написа:Не мислех, че е нужно да се влиза чак в такива подробности, но явно се налага. Понеже не бях решил точно къде ще го монтирам се зачудих колко метра кабел ще ми трябват, освен това щеше да ми е по-удобно да прекарам кабела през една малка дупчица в стената без накрайника и след това да го кримпна. Затова коментирайки въпроса със служителката тя ми каза, че модула се свързва със стандартен телефонен кабел с 4 жила и накрайник Rj11 и няма никакъв проблем да си го купя откъдето си поискам. При поръчката ми казаха, че модула стандартно се предлага с 1 метър кабел, но след няколко часа ми се обадиха да уточнят, че това не е така и кабелът се заплаща отделно. Затова поръчах само модула без кабел. След като го получих и уточних мястото на монтажа, съответно дължината на кабела отидох и си купих готов 10 метров телефонен кабел с накрайници. Когато свързах нещата се оказа, че има някакъв проблем. Разбира се всичко щеше да се изясни с едно телефонно обаждане, но тъй като получих модула в събота нямаше как да им се обадя и докато чакам да дойде понеделник реших да питам тук дали някой не е имал подобен проблем. Махнах левия панел на камината и видях какъв е кабела на основното управление. Драма няма, всичко е точно. Служителките на Натурела наистина са много отзивчиви в това спор няма. Просто отчитам като нужно да се постави една елементарна схемичка на свързването, или в упътването да се упомене вида на кабела, за да се избегнат подобни ситуации. И понеже форумът е за взаимопомощ разказвам всичко това за да може, ако някой друг си купи допълнителен модул от Натурела за да го ползва като стаен термостат да знае, че се свързва с телефонен четирижилен ПРАВ кабел с конектори Rj11. (Тъй като в България по стандарт телефонните кабели са кръстосани, ако се купува готов кабел, то трябва да му се кримпне наново единия накрайник за да се изправи).пон дек 07, 2020 9:49 pmТрифон П.Трифонов написа:Аз за това питах, дали те са му продали такъв ама явно не. То човек за всичко трябва да пита,иначе са мъки и неволи.пон дек 07, 2020 9:40 pmsveto написа: Предложиха ми.Е, те ли ти изпратиха телефонният?
Сам си си създал проблеми, а не толкова липсата на упътване и дрън-дрън, при положение, че си разговарял с тях.
Разговарял съм много пъти, не само по жицата.
Няма такова внимание към проблемът на клиента!

From: Станислав Яков
Sent: Saturday, December 5, 2020 5:51 PM
To: office@naturela-bg.com
Subject: Nrc-6
Здравейте , имам едно запитване относно контролния модул nrc-6 които наскоро подмених с nrc-8 с тъч скрийн. Така модула nrc-6 ми остава непотребен та се чудех дали има вариант да го подкарам като стаен термостат и какво ще е необходимо за преобразуването му? Благодаря предварително
Здравейте Г-н Яков,
Бихме могли да преработiм хардуерно NRC-6 в стаен термостат NRC-6 SV и да заредим нов софтуер за стаен термостат. Ценате е 26.40 лева с ДДС.
Ako желаете, моля уточнете дължина на свързващия кабел и адрес за доставка.
Best regards:
Angelina Mincheva
From: Atanas Atanasov
Sent: Saturday, December 5, 2020 8:13 PM
To: Галя
Subject: Fw: Nrc-6