Прикачен файл:
F6XCFUFHDYZ6TCI.MEDIUM.jpg (47.36 KиБ) Видяна 4070 пъти
chungata написа:Въпросът ми е малко встрани от комина, но е свързан с посочения по-горе от колегите КРЕОЗОТ. Аз съм с пелетна камина и забелязах, сега в по топлото време, като намалих подаването и температурата на водата, започна да се отлага този креозот в горивната камера. Лошото е, че е в тази най гадната форма - лъскав лепкав и почти невъзможен за чистене![]()
Искам да питам някой има ли идея как да го отстраня, по възможност механично и има ли някакъв препарат който да помогне за по лесно почистване ? А ако по комина се отлага пак така лепкав как да почистя комина....![]()
И изобщо като цяло има ли начин да се избегне отлагането на креозота
chungata написа:Въпросът ми е малко встрани от комина, но е свързан с посочения по-горе от колегите КРЕОЗОТ. Аз съм с пелетна камина и забелязах, сега в по топлото време, като намалих подаването и температурата на водата, започна да се отлага този креозот в горивната камера. Лошото е, че е в тази най гадната форма - лъскав лепкав и почти невъзможен за чистенеПри пелетите крезота е от най-гадния - лепкав и лъскав, и той се чисти механично - яко търкане, или на по-висока температура да изгори, т.е. даваш жега на камината/котлето. И се молиш да няма от него в комина, защото тогава ако се запали става мамлко опасно, защото вдига температура над 300 градуса. За щастие при пелетните камини, той се отлага до голяма степен в камината, и малко в началото на кюнците.![]()
Искам да питам някой има ли идея как да го отстраня, по възможност механично и има ли някакъв препарат който да помогне за по лесно почистване ? А ако по комина се отлага пак така лепкав как да почистя комина....![]()
И изобщо като цяло има ли начин да се избегне отлагането на креозота
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: