• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Това го разисквахме преди месец тук във форума , да добра идея даже я поусъвършенствахме малко :wink: Това при готов под , инак подовото и конвекторите не си ги давам.
Здравейте мога да ви дам следната информация за разхода на пелети. Значи аз имам 24киловатов котел за пелети- не котел за дърва който е пригоден за пелети с поставяне на такава горелка , а котел за пелети :) . Отоплявам 90квадрата къща без никаква изолация в която влиза и една веранда с размер 6/2.2метра на която двете външни стени са от винкел с 3мм стъкло мъджунисано за него и ламаринен покрив с 2см стиропор за изолация, вратата на терасата също е от винкел и отзява сериозно (при бури навява сняг вътре) (описвам това за да ви кажа че в това помещение каквато е външната температура такава е вътрешната ттази тераса ми дърпа голямия процент за отопление ). Намирам се на 850метра надморска височина и в момента имам още сняг в двора. Към котела е вързан 200литров бойлер за битова вода. Отоплителния сезон на пелети го започнах от 10.10.09. Средно дневната температура в къщата беше между 19 и 22градуса, нощно време 16-19такива в зависимост от помещенията. До момента съм изхарчил 4.5тона пелети.
LazarGanev - "Велик майстор"
Страхотен ник :-D
LazarGanev написа:
Страхотен ник :-D
винаги е свободен :) ние с бавните връзки нямаме време при регистрация да ни връща по 5 пъти щото името вече е заето :)
Погледнете котлите KOZLUSAN. Предалагат КПД до 92%, могат да горят не само пелети а и костилки, натрошени въглища (до 2 см диаметър), дърва (като опция). Турски са, но са изпипани като европейските. Цената обаче е съвсем приемлива сравнение с европейските.

http://elido-bg.com/cgi-bin/products.cgi?cid=141
kok - специалист
да кажа и аз за моя разход на "костилки" не пилети :wink: от октомври до момента 3.6тона (цена по 100лв/тон) котела беше 23-24кв. 68-70кв.м. отопляема площ :wink:
naskov - майстор
=D> Като обем какво представляват 3.6т костилки?
kok - специалист
144 чувала по 25кг
LazarGanev - "Велик майстор"
kok написа:
naskov написа:
=D> Като обем какво представляват 3.6т костилки?
144 чувала по 25кг
Който не вярва - може да провери с калкулатора! :-D
naskov - майстор
kok написа:
144 чувала по 25кг
Пак ще си повторя въпроса, защото ме интересува обема,м3. В какво пространство могат да се съберат тези 144 чувала?
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: