• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ще запали ли отново САМА
Най-вероятно ще запали сама когато температурата на водата падне с десетина градиса под зададената температура на камината.
grants - специалист
@VelinPetrov колега ако се зачетеш малко в упътването на контролера ще разбереш, че лесно можеш да накараш горелката да не се гаси в твоя случай - всички термоглави-затворени и само с консуматори бойлер+лира. Параметъра "Модулация мощн" ти дава широк спектър от опции да накараш камината да не се изключи. Ако все пак се изключи, което ме съмнява при положение че бойлера си е един постоянен консуматор и един вид буфер в системата ето какво ще се случи:
горелката ще загасне и ще бъде запалена отново след възстановяване на термостата и при условие, че температурата на водата в котела е под зададената температура минус температурната разлика за преминаване от втора към първа степен на мощност (стойността на ред P2 в меню „Сервизни настр.“ -> „Модулация мощн“.
Пример нагласил си Т на водата 60гр ако водата продължи да се покачва, тя ще се изключи и ще се включи когато Т падне под 55гр ако параметъра Р2 ти е нагласен 5гр, т.е. той е определящия параметър при който камината ще тръгне да се запалва.
Моя съвет е да си я настройш, така че камината никога да не се гаси а да стои в режим модулация или подържане :wink: Този контролер дава много поле за изява и много лесно можеш да хванеш правилните настройки.

Поздрави !
Ndp007 - специалист
filmatoplo написа:
=D> :prayer: Специално Благодаря на агент 007 за клиповете на камината :wink: .
За нищо.С каквото мога помагам.
Ndp007 - специалист
Проблем с WiFi модула.Работи си пали гаси променям температурата таимерите ,но в Общи настроики ми дава грешка. Вчера изписваше че BF и DHW не са в стойностите които контролера поддържа. DHW го оправих беше за помпа БГВ 15градуса ,минимума беше 30 промених го и изчезна.Нямам такава помпа не знам защо го засича.Но BF е нещо на шнека в проценти (100-500) и няма от къде да се промени.Може би ще може да се промени от NPBS monitoring ,но и да може ще се наруши ли работата на горелката.От Натурела казаха че в най-кратки срокове ще отстранят проблема. Дали има някои запознат със ситуацията?

Прикачен файл

Заснемане.JPG
Заснемане.JPG (110.29 KиБ) Видяна 2176 пъти

Прикачен файл

Грешка_cr.jpg
grants - специалист
Най-добре се свържи с техниците от Натурела, все пак продукта е техен и е доста нов на пазара. Аз поне само в тази тема съм чел да се коментира и сте 2ма човека :) Хората са много отзивчиви и със сигурност ще те упътят в правилната посока :)
martolk - специалист
Колега, 007,
Доста ниска стойност имаш на капацитет на шнека. Възможно ли за това да ти дава грешки? Мерил ли си ги? Ако е така, доста рехави пелети ползваш. Тези, които купих за мен дават 8,360 кг/час.
Ndp007 - специалист
martolk написа:
Колега, 007,
Доста ниска стойност имаш на капацитет на шнека. Възможно ли за това да ти дава грешки? Мерил ли си ги? Ако е така, доста рехави пелети ползваш. Тези, които купих за мен дават 8,360 кг/час.
Когато беше изключила термичната защита идваха да я гледат и тогава го намалиха незнам защо даже аз го вдигнах малко но мога да го върна на фабричното обаче не помня колко беше.Мисля че го намалиха за да и намалят мощността защото като го намалиха и и падна мощноста на дисплея и после като го вдигнах и тя се повиши.Пелетите не ми изглеждат рехави но незнам трябва да гори за да разбера.
martolk - специалист
Колега, изумен съм, колко глупави хора инсталират пелетни съоръжения... Настройката за капацитет на шнека има за цел калибриране на точността при показване на текущата мощност на камината и разхода на пелети. Тя не намалява и не увеличава реалната мощност на камината. Засечи чрез ръчно подаване на пелети какво количество ти дава за единица време. След това я пресметни за час и въведи стойността. Така ще ти показва реален разход на пелети и мощност.
Ndp007 - специалист
martolk написа:
Колега, изумен съм, колко глупави хора инсталират пелетни съоръжения... Настройката за капацитет на шнека има за цел калибриране на точността при показване на текущата мощност на камината и разхода на пелети. Тя не намалява и не увеличава реалната мощност на камината. Засечи чрез ръчно подаване на пелети какво количество ти дава за единица време. След това я пресметни за час и въведи стойността. Така ще ти показва реален разход на пелети и мощност.
Аз за това исках сам да си я глася ама като направи проблема и доидоха и я бутаха. Сега само искам да и върна фабричните настроики но незнам как.
Ndp007 - специалист
grants написа:
Най-добре се свържи с техниците от Натурела, все пак продукта е техен и е доста нов на пазара. Аз поне само в тази тема съм чел да се коментира и сте 2ма човека :) Хората са много отзивчиви и със сигурност ще те упътят в правилната посока :)
Готово оправиха го. Добри са хората.
Последна промяна от Ndp007 на пет сеп 29, 2017 8:47 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: