С пелетен котел няма смисъл, тъй като температурите са максимум 80*С

kompi написа:Здравейте! Нов съм във форума, изчетох доста информация,но ми е вече доста объркано в главата!има значение че е близо до пловдив обадисе да покажа работещи инсталаци задаможеш сам да решиш как какво защо
Време е да се спра на система. Моля ви за помощ в избора:
1. Дали конвектори (произведени от клима 2000) или ал, радиатори?
2. дали с медни тръби или с ал. влошка?
3. котел комбиниран или само за пелети? (имам оферти за Виадрус с горелка на бисолид гп32 , или Дакон Ера 25)
Ще се отоплява 120 кв.м. обща площ(височина 2.50м) 2 бойлера по 80л. Имам 8 см външна изолация, тройни стъклопакети с 6 камерна пвц дограма,. И 10см вата на всички тавани с Гипсокартон!
В старата къща,която живея сме на въглища и не ми се занимава повече с прах и хамалогия, но умишлено едната оферта е исках с котел на твърдо и пелети. Въпроса е да се избере вариант който е непретенциозен към пелети,понеже голяма част са некачествени? Благодаря предварително.
Къщата е до Пловдив(незнам дали има значение)
filmatoplo написа:Има вариант само с още 1 помпа освен тази на водното подово , или помпата ще върти през серпентината на бойлера и радиаторите като ще се явява и подаваща към главните тръби на подовото , това е най евтиния вариант -но е без термовентил , такива са почти всички инсталации от преди 3-4 години .Ето до тук стигнахме но не са наредени всички елементи...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: