noemis написа:Благодаря ви много за отговорите, че сам не мога да се оправя ;(За да не остане съмнение - твоя котел е малко по-прост от моя и няма възможност за термостат с модулация на мощността.
Аз съм почти сигурен, че това не е направено. Котлето е гаранционно към рувекс и тях трябва да ги викам да сложат
термостата. Но какво трябва да им кажа да настроят?
Бях писал преди, че ги виках да проверят дали всичко е настроено добре. И бяха измерили 12.0 и 1.5 бара максимална и минимална мощност.
Свързването на стаен термостат няма връзка с гаранцията на котела, но ако не си сигурен че можеш да го направиш без да счупиш нещо друго викай техник.
Иначе е просто - махаш мостчето от клеми 3 и 4 и свързваш кабела от термостата.
Може да свържеш български механичен за 15 лв.
С функциите на този от ръководството може да намериш в Бриколаж за 40 лв - седмичен стаен програматор, часовник, точност на регулиране ±0.5 градуса. Работи с батерии така че няма опасност от поражение с електрически ток при монтажа.
П.П. Докато не увеличиш радиаторите котела ти няма да започне да работи нормално.
Прикачен файл
untitled.JPG (42.05 KиБ) Видяна 4464 пъти
.gif)
 може би ще помогне да спира котела при избран времеви диапазон (ако има настройки по време час и температура ), но включи ли се всичко ще е по старому.
 може би ще помогне да спира котела при избран времеви диапазон (ако има настройки по време час и температура ), но включи ли се всичко ще е по старому.