• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
noemis написа:
Благодаря ви много за отговорите, че сам не мога да се оправя ;(
Аз съм почти сигурен, че това не е направено. Котлето е гаранционно към рувекс и тях трябва да ги викам да сложат
термостата. Но какво трябва да им кажа да настроят?
Бях писал преди, че ги виках да проверят дали всичко е настроено добре. И бяха измерили 12.0 и 1.5 бара максимална и минимална мощност.
За да не остане съмнение - твоя котел е малко по-прост от моя и няма възможност за термостат с модулация на мощността.

Свързването на стаен термостат няма връзка с гаранцията на котела, но ако не си сигурен че можеш да го направиш без да счупиш нещо друго викай техник.
Иначе е просто - махаш мостчето от клеми 3 и 4 и свързваш кабела от термостата.

Може да свържеш български механичен за 15 лв.
С функциите на този от ръководството може да намериш в Бриколаж за 40 лв - седмичен стаен програматор, часовник, точност на регулиране ±0.5 градуса. Работи с батерии така че няма опасност от поражение с електрически ток при монтажа.

П.П. Докато не увеличиш радиаторите котела ти няма да започне да работи нормално.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (42.05 KиБ) Видяна 4395 пъти
noemis - напреднал
И аз си мисля, че мога да го вържа сам, като гледах схемата. Ама нали разправяте за настройка на максималната мощност на котлето при топлене. Нея не знам как се прави.
А глидери поне за сега не мога да слагам ;( Преди два месеца свърших с ремонтите.
В двете стаи мога да добавя от 3 до 5 глидера на радиатор без да къртя(както каза Лазар), ама в хола си трябва да добавя 10 глидера т.е. цял радиатор.
Няма ли да помогне като за начало да сложа термостат, поне за таз зима ;)
filmatoplo - майстор
Аз си мисля че в това положение дори със стаен термостат -филма ще е същия. :? може би ще помогне да спира котела при избран времеви диапазон (ако има настройки по време час и температура ), но включи ли се всичко ще е по старому.
2v6 - майстор
noemis написа:
И аз си мисля, че мога да го вържа сам, като гледах схемата. Ама нали разправяте за настройка на максималната мощност на котлето при топлене. Нея не знам как се прави.
А глидери поне за сега не мога да слагам ;( Преди два месеца свърших с ремонтите.
В двете стаи мога да добавя от 3 до 5 глидера на радиатор без да къртя(както каза Лазар), ама в хола си трябва да добавя 10 глидера т.е. цял радиатор.
Няма ли да помогне като за начало да сложа термостат, поне за таз зима ;)
Ти без да си сложил стаен термостат е безмислено да влизаш в интернет :wink:
noemis - напреднал
2v6 написа:
Това как да го разбирам ;)
Bulgaria Therm - специалист
noemis написа:
2v6 написа:
Разбирай го, че още утре трябва да си купиш термостат, но не български и не китайски за 40 лв. Слагай го сам. Казаха ти как. Не пипай радиаторите. После се обади след един месец и кажи колко по малко си платил(то вярно и времето се стопля, но...)
filmatoplo - майстор
В случая какво точно ще направи стайния термостат . :? за седмичен програматор ли говорите или обикновен стаен .
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако мощността на радиаторите е по-малка от минималната на котела стайния термостат нищо не помага, даже може да се каже че пречи, защото кара котела веднага да пали след всяко спиране, защото не си е свършил работата - стаята е студена.
filmatoplo - майстор
До сега мостчето е правело така , за броя на глидерите да споменавам ли.
2v6 - майстор
noemis написа:
2v6 написа:
Че е по-добре да сложиш един китайски термостат преди да се коментират останалите неща.
Сметни колко време ти е отишло да пишеш тук откак ти казаха да сложиш стаен термостат - сигурно 2-3 надници си загубил вече :)
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: