Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tachman - специалист
Само да кажа, че кошницата не е опирала в запалката и там рових и разглабях!
Сега с въжето, настройките не са от съществено значение - гори добре с всякакви настройки!
Ама с въже под кошницата - да се смеят и гаргите! Това не е сериозно!

Равели, моля те не бъди толкова остър - няма смисъл!
Добре разлайваш кучетата, но по кротко! :lol:
Virtex - майстор
Темата за пореден път е разчистена, този път ще има и печеливши от коледните награди :)
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 11:29 pmVirtex написа:
Просто пишете по темите.

Трифон П.Трифонов е цар на спама, отскоро Gustoraveli взема да се включва в класациите. Като и двамата започват да прекаляват - във почти всяка тема за отопление мажат като ненормални.
Аз излизам от форума.
Не е моят форум, тук има специални отношения!
Virtex - майстор
Да, прав си - форума има специални отношения към арогантни хора тип "въздух под налягане" с голямо самочувствие като теб :)
Тези специални отношения стават реалност всеки път когато някои си повярва, че е нещо повече от другите и започне да се излага публично и съответно да пречи на дискусиите.
Timoti - специалист
пон дек 28, 2020 1:12 pmivanovhr написа:
пон дек 28, 2020 12:47 pmLazarGanev написа:
пон дек 28, 2020 12:36 pmGustoraveli написа:
Не пробвай!
Пиши на Грейко да ти решат проблема или да ти заменят машината.
Мойте уважения, обаче това е масов дефект и липса на ОТК.
Отново празни приказки наизуст!

Timoti, няма нужда от никакво въженце! Запалката е закрепена конзолно и може да се повдига и сваля предния и край. Понякога е стегната така, че предния край е подвигнат и отвора на кошничката ляга върху нея. Просто трябва предния край на запалката да се бутне надолу и кошничката си ляга на фланеца. При tachman е работило така сезон половина и фланеца се е огънал от температурата.
От коя страна се отваря за да се разхлаби и бутне запалката, че и моята е като пиян моряк. Не съм сигурен, че опира в запалката, но ще проверя.
Сваля се десният капак и от там има достъп до нея.
Иначе моят проблем не е в запалката не опира в нея качил съм снимки на 250 та страница са.Ето още една от която е видно ,че кошничката не опира в нея

Прикачен файл

20201228_193542_copy_768x1024.jpg
20201228_193542_copy_768x1024.jpg (89.31 KиБ) Видяна 1262 пъти
fbr - майстор
пон дек 28, 2020 6:30 pmVirtex написа:
форума има специални отношения
Този юзър мина и през други форуми. Навсякъде едно и също.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон дек 28, 2020 8:14 pmTimoti написа:
Иначе моят проблем не е в запалката не опира в нея качил съм снимки на 250 та страница са.Ето още една от която е видно ,че кошничката не опира в нея
А къде е проблема?
tachman - специалист
пон дек 28, 2020 11:15 amTimoti написа:
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
Моята кошница ляга по начина описан от теб,бях я снимал по назад в темата ,но не съм се сетил за въженцето което си направил и с което очевидно си решил проблемът.Ще пробвам да сложа и аз пък да видим [-o<
Админа ми изтри поста макар, че не съм нарушил правилата! Както и да е.
Запалката не е опирала в кошницата! И там разглабях, гледах, и т.н.
Ефекта от въжето е такъв: настройките не толкова важни - гори идеално с различни настройки! Е, да, пелетите са едни и същи!
Според мен тук е заровено кучето с недоправеното Бижу.
Да се свети името му, че иначе ме чака бан! :-D
Virtex - майстор
пон дек 28, 2020 8:16 pmfbr написа:
Предполагам отново е обяснявал колко добра камина има ?
пон дек 28, 2020 8:43 pmtachman написа:
Мненията по принцип не се трият, а се местят ако са спам или заяждане или част от тях.

За да не се чувстваш ощетен или да си поредния, който разправя глупости, че има специално отношение, мнението ти е върнато в темата.

Дано престанеш с драмите и ти, а не поредният, който се прави на интересен :)
tachman - специалист
пон дек 28, 2020 9:02 pmVirtex написа:
пон дек 28, 2020 8:16 pmfbr написа:
Предполагам отново е обяснявал колко добра камина има ?
пон дек 28, 2020 8:43 pmtachman написа:
Мненията по принцип не се трият, а се местят ако са спам или заяждане или част от тях.

За да не се чувстваш ощетен или да си поредния, който разправя глупости, че има специално отношение, мнението ти е върнато в темата.

Дано престанеш с драмите и ти, а не поредният, който се прави на интересен :)
Няма драми,въпросът е принципен! Нали за това участвам в темата. Няма да навлизам в излишни диалози!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: