Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 8:59 pmfilmatoplo написа:
Не разбрах ,за хубаво ли съм споменат ..
Чест ти прави, че си обективен!
Работиш с различни марки камини и котли, винаги, според мен де, си честен!
Справка темата за котела на Biodom!
За мен не си интернет трол, като някой тук, плямпачи, дългосвирещи, но малко поизтъркани плочи!
хо-хо-хо
gnt69 - майстор
нед дек 27, 2020 9:10 pmtachman написа:
Чест ти прави, че си обективен!
Работиш с различни марки камини и котли, винаги, според мен де, си честен!
Справка темата за котела на Biodom!
За мен не си интернет трол, като някой тук, плямпачи, дългосвирещи, но малко поизтъркани плочи!
хо-хо-хо
Сега да не на оставиш в неведение. Напролет да направиш клипче на рязането, обещаваме да гледаме :popcorn: .
n.ganev - майстор
gnt69 написа:
Сега да не на оставиш в неведение. Напролет да направиш клипче на рязането, обещаваме да гледаме
Калпазанин!!! #-o
Ще я повлечеш и разрязана ли Бре серсемино :cool:
Поне едно кафе няма ли да почерпиш дето го издразнихме до тук да стигне Завалийката :yawinkle:
Virtex - майстор
нед дек 27, 2020 8:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Я качи твойта, да я видим, да я похвалиш, окото да оплакнем! Другото остави на мен- темата аз ши ти я напрая. Имам няколко много успешни и все за другиго. Една имам моя си и то от сопа, ам на хумор, без реване. Има надежда за тебе, да знайш.
По-добре се придържайте към темата и стига със спаменето за БНТ и други глупости. Че вземате да прекалявате - почти всяка тема е омазана от такива истории.
n.ganev - майстор
Virtex написа:
По-добре се придържайте към темата и стига със спаменето за БНТ и други глупости. Че вземате да прекалявате - почти всяка тема е омазана от такива истории.
За това почти по една година не пиша тук
Спирам
Обещавам
Virtex - майстор
Просто пишете по темите.

Трифон П.Трифонов е цар на спама, отскоро Gustoraveli взема да се включва в класациите. Като и двамата започват да прекаляват - във почти всяка тема за отопление мажат като ненормални.
Антон С. - специалист
нед дек 27, 2020 8:44 pmMcl написа:
Абе според мен от инсталатор до инсталатор разликата е до луната. Моят инсталатор е на светлинни години от вас, ама в лошия смисъл. На мен камината ми я остави на фабрични настройки, защото това били перфектните настройки и т.н. Та мисълта ми е ,че плюваме продукта а той не е лош просто мал шанс да попаднеш на инсталатор. Аз лично след четене и проби от форума съм си настроил, всичко перфектно спрямо моите нужди. Затова съм на мнение, че не производителя а инсталатора е този който прави едно изделие да е перфектно и в хармония с нас. Не ангажирам никой с моето мнение, всеки си има глава на раменете.
Явно сме малко хората, които мислим така. Заповядай утре, да ти покажа как пали и гори моята. Опитът и вижданията са за да се споделят.
jangeloff - специалист
нед дек 27, 2020 7:22 pmslaviyakov написа:
Доволен съм от каминката ........ проблема беше ревизията на вентилатора, не можеше да уплътни хубаво .... при палене на камината миришеше на пушек . ......Това супер много ме издразни понеже парите на камината не са никак малко......!
За съжаление, и при мен миришеше на пушек, малко силикон от червения и проблема бе решен, писал съм тази пролет, че и снимки качвах...
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
........................
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! ...... ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене......
Затова се чувствам излъган!
И за този проблем писах, снимки качвах ....
Не се оплаквам, доволен съм от камината, но това е действителността... Надявам се Грейко да четат тук, пък може и да има обратна връзка.

Днес гледах в Практис BurnIt 25kW, ами то, камината практически няма пепелник, освен това около горелката дълги тесни прорези, как ли ще минава пепелта?
Мисли на глас, никого не агитирам или ангажирам с мнението си.
Timoti - специалист
нед дек 27, 2020 5:35 pmtachman написа:
Ако щете вярвайте, но 2 месеца след пуска на камината бях тръгнал да я изхвълям, не да я продавам, да я изхвърлям!
Причината беше в лошо горене, шлака, пълна кошница и т.н. Инсталатора гледа, пробва, чеса се по главата и накрая отсече - некачествени пелети!
Аз какво да кажа? Стиснах зъби и се съгласих. Викам си догодина ще взема по-качествени! Е, тази година взех пелети според мен много добри.
И, о, изненада пак същите проблеми! Между временно правих настройки, пренастройки, четох темата от форума 2 пъти от край до край и промяната беше минимална!
Та накратко главата ми беше бръмнала! И реших да обследвам камината, кошнички, врати, ревизий и т.н.
Оказа се, че кошницата за пелети не ляга плътно в изрязания отвор! Защо? Защото ламарината в която е изрязан този отвор за кошницата от към заварката е станал леееко на дъга и въздуха не преминава правилно през отворите на кошницата съответно се получава лошото горене. Поне аз така лаишки си го обяснявам!
Какво направих?
Подложих тънко въже под кошницата да уплътни хлабавината и нещата заспаха!
Но защо да е така? Толкова нерви и време похабих!
Затова се чувствам излъган!
Моята кошница ляга по начина описан от теб,бях я снимал по назад в темата ,но не съм се сетил за въженцето което си направил и с което очевидно си решил проблемът.Ще пробвам да сложа и аз пък да видим [-o<
ivanovhr - специалист
пон дек 28, 2020 12:47 pmLazarGanev написа:
пон дек 28, 2020 12:36 pmGustoraveli написа:
Не пробвай!
Пиши на Грейко да ти решат проблема или да ти заменят машината.
Мойте уважения, обаче това е масов дефект и липса на ОТК.
Отново празни приказки наизуст!

Timoti, няма нужда от никакво въженце! Запалката е закрепена конзолно и може да се повдига и сваля предния и край. Понякога е стегната така, че предния край е подвигнат и отвора на кошничката ляга върху нея. Просто трябва предния край на запалката да се бутне надолу и кошничката си ляга на фланеца. При tachman е работило така сезон половина и фланеца се е огънал от температурата.
От коя страна се отваря за да се разхлаби и бутне запалката, че и моята е като пиян моряк. Не съм сигурен, че опира в запалката, но ще проверя.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: