Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Колега разгледах котлите на които си се спрял.котлите са много хубави и качествени.като гледам търсиш нещо което ме заема много място.
Ноо ще имаш проблем при горенето на слънчогледови пелети защото на никой от котлите не пише че има система за самопочистване(и не само с въздух).разгледах и горивните им камери и не видях система за механично почистване,а за слънчогледа си трябва стабилна система за почистване.избираш дали да се топлиш с тези котли само със дървени пелети или да питърсиш още малко за да гориш и слънчоглед.лошото е че аз съм за първа година на слънчоглед и не мога да ти кажа дали само цената им е предимство
Поздрави
Evgeniy - майстор
При положение, че това са ретортни горелки с изключително як шнек, който може да избута от вътрешния централен отвор на горелката дори чакъл и всякакъв дреб, не мисля, че слънчогледовата шлака ще представлява някакъв проблем.
rosso666 - специалист
Аз ретоетни горелки не видях.може да не съм догледал.но съм почти сигурен че не са. Недей да бъркаш човека.котлите че са хубави,хубави са и ти много,но според мен не е възможно да се гори слънчоглед.
Evgeniy - майстор
Това е в PDF-a от посочения линк:

Прикачен файл

stalmark.jpg
stalmark.jpg (17.84 KиБ) Видяна 2303 пъти
rosso666 - специалист
Абе колега аз давах съвети на жоро. На предпоследния пост.в който се пита за три оташиански котела.
Изгубили сме се в превода
veliko69 - напреднал
Да разбирам ли че ако взема полския котел на Сталмарк няма да сгреша?
Evgeniy - майстор
Шоп се топли с подобна горелка и може да даде съвет. Ето неговото мнение в една тема:
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=736462#p736462
Ruseff - специалист
veliko69 написа:
Да разбирам ли че ако взема полския котел на Сталмарк няма да сгреша?

Някои горелки на въглищна фракция нямат автоматично запалване/ а може и всички,поправете ме,ако греша/,и ако гориш само пелети,ще се налага да си ги палиш с кибритче.
шоп - майстор
Моята горелка е Екоенергия 35 и няма автоматично запалване. Все пак това е евтин клас горелка, има опция за ламда контрол и май-това е най-голямата екстра. Паля въглищата с пропанова горелка в началото на отоплителният сезон и май месец я гася.

Може вече да има и по-нови модели с авт. запалване-не знам. Не следя нещата.
6osi6 - майстор
veliko69 написа:
ако взема полския котел на Сталмарк няма да сгреша?
Преди покупката попитай поляците как стои въпросът с резервните части, след това си преведи функциите на управлението от този файл
http://www.sas.busko.pl/pl/images/stori ... 0_ZPID.pdf
Ако не се отваря, потърси с "ST_850_ZPID" в Гугъл.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: