Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
димитар кисиов написа:
заслужава ли си да се смени работеща пелетна система с друга няма да споменавам коя защото имам предпочитания
Аз го сторих миналата година.
Имах напълно работеща система, направи ми проблем със слънчогледовите пелети, ( въпреки, че на друг котел работи успешно вече 5-ти сезон ). Това, обаче ме издразни :axe: и така се стигна до смяната... :supz:
veliko69 - напреднал
syncho написа:
Pel 60 на Thermokoz
Благодаря за бързия отговор.А някой от вас да има мнение за тези котли:http://lakal-bg.com/product/id/470
http://www.stalmark.pl/kotly-na-groszek ... vegas.html
Последна промяна от veliko69 на вт ное 24, 2015 8:23 pm, променено общо 1 път.
joroY - напреднал
alex_serviz написа:
димитар кисиов написа:
заслужава ли си да се смени работеща пелетна система с друга няма да споменавам коя защото имам предпочитания
Аз го сторих миналата година.
Имах напълно работеща система, направи ми проблем със слънчогледовите пелети, ( въпреки, че на друг котел работи успешно вече 5-ти сезон ). Това, обаче ме издразни :axe: и така се стигна до смяната... :supz:
споделете моля ви, какви проблеми ви накараха да смените работеща система
помогнете ми и без това още не съм решил да се хвана ли на това хоро с пелетите
и още нещо италианските котли например : CALUX SINTESI EVO SLIM 15 ,Bering 12kW или MCZ Compact Slim 15 имат ли проблем със слънчогледовите пелети
rosso666 - специалист
Колега разгледах котлите на които си се спрял.котлите са много хубави и качествени.като гледам търсиш нещо което ме заема много място.
Ноо ще имаш проблем при горенето на слънчогледови пелети защото на никой от котлите не пише че има система за самопочистване(и не само с въздух).разгледах и горивните им камери и не видях система за механично почистване,а за слънчогледа си трябва стабилна система за почистване.избираш дали да се топлиш с тези котли само със дървени пелети или да питърсиш още малко за да гориш и слънчоглед.лошото е че аз съм за първа година на слънчоглед и не мога да ти кажа дали само цената им е предимство
Поздрави
Evgeniy - майстор
При положение, че това са ретортни горелки с изключително як шнек, който може да избута от вътрешния централен отвор на горелката дори чакъл и всякакъв дреб, не мисля, че слънчогледовата шлака ще представлява някакъв проблем.
rosso666 - специалист
Аз ретоетни горелки не видях.може да не съм догледал.но съм почти сигурен че не са. Недей да бъркаш човека.котлите че са хубави,хубави са и ти много,но според мен не е възможно да се гори слънчоглед.
Evgeniy - майстор
Това е в PDF-a от посочения линк:

Прикачен файл

stalmark.jpg
stalmark.jpg (17.84 KиБ) Видяна 1954 пъти
rosso666 - специалист
Абе колега аз давах съвети на жоро. На предпоследния пост.в който се пита за три оташиански котела.
Изгубили сме се в превода
veliko69 - напреднал
Да разбирам ли че ако взема полския котел на Сталмарк няма да сгреша?
Evgeniy - майстор
Шоп се топли с подобна горелка и може да даде съвет. Ето неговото мнение в една тема:
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=736462#p736462

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: