• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bilici - специалист
filmatoplo написа:
В това управление- не виждам :? контрол на циркулационна помпа .Ти си я пущаш с отделен термостат Б2000 на Емети ,значи стайния термостат само дава команда на горелката да спре без това да влияе на помпата , тоест тя остава да работи - да разтоварва котела от вдигащата се температура , предполагам в бойлера (може и да си споменал -бъркам вече ,подобни случаи има няколко тук) :) .Ако горелката ти си държи примерно на 50 градуса котела , и стайния термостат даде команда за гасене , с колко градуса се вдига температурата на котела :? ако е с 10 градуса , тоест стане на 60 гр -после ако стайния пак рече да я пусне -би трябвало да запали до спад пак на 50 градуса -така ли е .Чудя се кое му е лошото ако прави така :? .
Изобщо не се вдига температурата - помпата си работи, на 60литра в котела изобщо не се отразяват последната доза пелети.
Междувременно стайния ако е дал сигнал - запалва при спад на 50гр. Но ти казваш, че е добре.
Защо, не е ли още по-добре да запали веднага и да додава вместо да спадне и пак да качва за да даде .
bilici - специалист
filmatoplo написа:
Датчика който мери водата в котела -вкаран ли е в медна гилза потопена в течността на изхода на котела :? .
Просто е мушнат под изолацията.
Слагал съм го и плътно до този на котела, пак са различни показанията.
filmatoplo - майстор
Не казвам че е добре :) , просто не ми се струва толкова зле :) .Този спад до 50 гр произволно ли си го избира , или е фабрична настройка , или това е температурата настроена от работния термостат на котела :? .Насков каза 10 гр разлика -това ми се струва по нормално -сигурно имат предвид известен интервал , от изключване до включване , ако това става за 1-2 минути -горелката ще се побърка от цък-пък :? .Не се съмнявам че това може да се промени от някой настройка или чрез някой датчик , трябва да се пробва като се охлади бързо този който мери водата в котела ,ако пали бързо така -без да даде грешки , може да се помисли за лъгането му , или доблиране с други :? .
batspetar - напреднал
При мен пък на колкото е настроена температурата на горелката на толкова изключва в момента съм задал 60 гр.на толкова спира горелката и на 48 се включва,маи тия горелки са си със собствено мнение.Иначе майстора ми обясняваше същото,като зададеш 50 гр.трябвало да спира на 70,а да включва на 50,ма май на практика не е така.
KStv - помощник
При мен при зададена температура 55 горелката изключва щом ги достигне, включва се отново при температура 45. Данните за температурата са от дисплия на горелката. Обикновенно термометъра на котела показва с около 10 градуса по висока температура.
Относно стайния термостат техниците ми обясниха че изключва горелката при достигане на зададената стайна температура, дори да не е достигната зададената температура на водата. Горелката се вклова отново при температура на водата зададената минус 10 градуса.
Колеги препоръчайте ми безжичен стаен термостат, този който техниците ми предлагаха струвал около 270 лева, което ми се вижда доста скъпо.
filmatoplo - майстор
:) .Един колега от форума Туристак ползва успешно марка Компютерм -108 лева , по скъпия може и да е хубав , но според бюджета всеки си прави сметка :) .
turistak - специалист
Ето го и туристакът :-)

Те тук чети и избирай:
http://www.toplomax.com/pdfs/Ceni%20ter ... 02011_.pdf
KStv - помощник
turistak написа:
Ето го и туристакът :-)

Те тук чети и избирай:
http://www.toplomax.com/pdfs/Ceni%20ter ... 02011_.pdf
Колеги благодаря за отговора, разгледах термостатите от посочения сайт и най - вероятно ще взема от тях.
batspetar - напреднал
Здравейте,искам да попитам по запознатите с тия горелки.До сега моята работеше на
мощност 3 и нямах проблеми работеше си по 48 часа без да я спирам,откакто я пуснах на мощност 5 започна да спира през 4 -5 часа с грешка А01 ,параметрите са ми
Мощност 3
t04 - 7 сек.
t07 - 18 сек.
t12 - 128 Pa
t13 - 40

Мощност 5
t04 - 7 sek.
t07 - 15 sek
t16 - 160 Pa
t17 - 53
Другите стойности са ми фабричните на се променяни,това са параметрите които ми казаха от сервиза не съм си ги измислял аз.Ако някой може да каже,кое да променя да работи нормално на мощност 5.Тия от сервиза казаха че проблема е в пелетите,как тогава на 3 работи нормално незнам.Тия явно други настройки не знаят и дават на всички едни и същи,щото ми ги диктуваха по телефона и като им казах какъв е проблема,отговора беше сменяй пелетите,друго спасение няма,това били настройките за мощност 5 нямало какво друго да се направи.Благодаря предварително.
провери си комина. вероятно има проблем с налягането
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: