Ами избери си тогава с какви тръби и си купи перфоратор и винтоверт, нали ще ставаш майстор- инструменти трябват
,това разбира се в кръга на шегата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno
- специалист
131 мнения в "Отопление на локално парно,моля за съвети!"
pi6ligara
- специалист
Извинете ме колеги,малкия е с шарка и съм доста разконцентриран!Според мен се получава :ЕТАЖ 1 : хол-1406м.;кухня-0,968м.;коридор-0,250м.;баня-0,168м. ЕТАЖ 2 : спалня-0,831м.;детска-0,812м.;стая за гости-0,593м.;коридор-0,437м.Цялото това го смятам по мошност на 60см. височина(добавям ли 30%след това) и си изчислявам мошноста на камината+3kw бойлер разбира се.Та тази сметка вярна ли е или съмси много зле със сметките и да си викам фирма?
idunno
- специалист
Добре се справяш, сега си избираш от стандартните размери на радиаторите- примерно 0,831м значи си за 22/600/1000 последната цифра показва дължината на радиатора в мм.За банята може и лира, не е задължително да е радиатор.Мощността на коридора може да я компенсираш като увеличиш останалите радиатори с нея, за да не слагаш радиатор в коридора.Камината от по- предишните постове вече си я имаш като мощност.В помещението с камината няма нужда от радиатор.Хайде сега се пробвай да си избереш стандартни радиатори за стаите, като следваш примера от по- горе.
pi6ligara
- специалист
Ами бих си избрал за всички стаи без.стаята за гости 22/60/1200 за всеки случай ,а за стаята за гости 22/60/1000 , за коридора на втория етаж ще сложа по малък(в момента няма как да видя размер че пиша от телефона),в коридора на първия мисля че ще се топли като отворя вратите,а за банята лира.
igt
- специалист
За банята задължително алуминиева лира, респ. алуминиев радиатор.
Радиаторите онлаин ли ще щи пазаруваш, че гладаш само в интернет.
Ориентирай се към магазин откъдето до купиш всички неща за отиплителната инсталация /камина, колектори, помпа тръби, кранове, пружина, ножица за тръби и пр. /, аз, процедирайки по този начин ми направиха отстъпка от 10 процента, сума възлизаща на 8 кубика дърва за камината ти, изчислена на базата на предвидените от теб за тази работа сума.В болшинството от тези магазини отддавт под наем и перфоратори, но по-добре си вземи, освен ако нямаш.
Успех във фактическото търсене и изпълнението!
Радиаторите онлаин ли ще щи пазаруваш, че гладаш само в интернет.
Ориентирай се към магазин откъдето до купиш всички неща за отиплителната инсталация /камина, колектори, помпа тръби, кранове, пружина, ножица за тръби и пр. /, аз, процедирайки по този начин ми направиха отстъпка от 10 процента, сума възлизаща на 8 кубика дърва за камината ти, изчислена на базата на предвидените от теб за тази работа сума.В болшинството от тези магазини отддавт под наем и перфоратори, но по-добре си вземи, освен ако нямаш.
Успех във фактическото търсене и изпълнението!
Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература