• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Ами избери си тогава с какви тръби и си купи перфоратор и винтоверт, нали ще ставаш майстор- инструменти трябват :) ,това разбира се в кръга на шегата.
pi6ligara - специалист
Така е човече,но все пак не разбрах какъв точно размер панелен радиатор трябва да си взема,спрямо ВСИЧКО това,което написах?
idunno - специалист
Е, като прочете какъв радиатор откри,че ти трябва за 20м2,като имаш примера за 15 м2? :)
ivanovbg - майстор
Колега idunno, pi6ligara е писател, не е читател :-D :-D :-D

Господи, колко мъка има по този свят, господи...
pi6ligara - специалист
Извинете ме колеги,малкия е с шарка и съм доста разконцентриран!Според мен се получава :ЕТАЖ 1 : хол-1406м.;кухня-0,968м.;коридор-0,250м.;баня-0,168м. ЕТАЖ 2 : спалня-0,831м.;детска-0,812м.;стая за гости-0,593м.;коридор-0,437м.Цялото това го смятам по мошност на 60см. височина(добавям ли 30%след това) и си изчислявам мошноста на камината+3kw бойлер разбира се.Та тази сметка вярна ли е или съмси много зле със сметките и да си викам фирма?
idunno - специалист
Добре се справяш, сега си избираш от стандартните размери на радиаторите- примерно 0,831м значи си за 22/600/1000 последната цифра показва дължината на радиатора в мм.За банята може и лира, не е задължително да е радиатор.Мощността на коридора може да я компенсираш като увеличиш останалите радиатори с нея, за да не слагаш радиатор в коридора.Камината от по- предишните постове вече си я имаш като мощност.В помещението с камината няма нужда от радиатор.Хайде сега се пробвай да си избереш стандартни радиатори за стаите, като следваш примера от по- горе.
pi6ligara - специалист
Ами бих си избрал за всички стаи без.стаята за гости 22/60/1200 за всеки случай ,а за стаята за гости 22/60/1000 , за коридора на втория етаж ще сложа по малък(в момента няма как да видя размер че пиша от телефона),в коридора на първия мисля че ще се топли като отворя вратите,а за банята лира.
idunno - специалист
Виждаш, че не е трудно :),като се прибера от работа, ще ти напиша за тръбите какви и какъв размер,а ти като ще се занимаваш сам да не забравиш да си вземеш инструмент, че инак няма да стане :-D
pi6ligara - специалист
За коридора 22/60/1000 ще взема,а да питам коя марка панелни радиатори са добри?Защото в нета има цени за22/60/1200 от 130лв. до 190лв.?
igt - специалист
За банята задължително алуминиева лира, респ. алуминиев радиатор.
Радиаторите онлаин ли ще щи пазаруваш, че гладаш само в интернет.
Ориентирай се към магазин откъдето до купиш всички неща за отиплителната инсталация /камина, колектори, помпа тръби, кранове, пружина, ножица за тръби и пр. /, аз, процедирайки по този начин ми направиха отстъпка от 10 процента, сума възлизаща на 8 кубика дърва за камината ти, изчислена на базата на предвидените от теб за тази работа сума.В болшинството от тези магазини отддавт под наем и перфоратори, но по-добре си вземи, освен ако нямаш.
Успех във фактическото търсене и изпълнението!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: