• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има стъкло , но аз мисля да махам тази вратичка оригиналната ,и да поставям на пантите друга плътна такава с горелката , ще направя нова от лист ламарина 4-5 мм .А дъното не може ли да се уплътни с огнеопорни тухли за печка и да се замажат със шамот ли там огнеопорна глина :? :) .
ttttttd - специалист
Ми незнам чесно казано.Но знам,че трябва да е херметически затворена камерата.Така че във вратичката трябва да вкараш азбестово уплътнение или негов заместител.Но ако и при теб горелката вдига прекалено много температурата просто една клапа под нивото на заустването на комина ще ти реши проблема.Или ако имаш ревизиони отвори за почистване на комина от сажди ще оправи нещата.Клапата на камината задължително винаги трябва да е отворена и никога със нея не се прави реглаж.Записано е в инструкцията.

... господата от форума нямат предна решетка. Чак в последствие ако гледа развитието на темата им,се досещат какво да направят.Ясно е,че като исере бункера един куп пелети пълни с пепелно съдържание поради липсата на предна решетка .Ще има не шлак а растопено желязо.И на последно място.Пелетите се проверяват за техния състав като ги сложиш във чаша вода да се раздробят за да видиш състава .Защото иначе на сезон може да гориш и по 10 тона.
ivanovbg - майстор
То сравнението на гравитачната и електронната горелка е все едно сравняваш Трабант с кола с инжекцион. На трабанта горивото се зарежда гравитачно, а на инжекциона си има помпа, дюзи, електроника, ламбда сонди...че даже и турбини имат някои :wink:
Всичко е въпрос на избор, желан конфорт, защита и възможности.

Така че ttttttd не си прав относно скъпите горелки. То все едно да рекламираш Трабант за да не пълним гушите на тия бунаци от Мерцедец, БМВ и .... То не че не топли твоята, както и с Трабанта ще стигнеш до морето, но...друго си е с мерджана :wink:

Иначе ще си направя горелка като твоята задължително, ако пуснеш и размерите де, но ще се постарая да я усъвършенствам с малко електроника за реглаж и защита.
joro39 - специалист
Тази горелка струва около 3000 рубли или около 120 ,130 лева си е направо без пари пък сигурно върши работа дали някой не ги внася ,или как може да се поръча . http://www.youtube.com/watch?v=JGuynKjOH8o
Последна промяна от joro39 на ср дек 11, 2013 10:32 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
май това им беше целта - да не се пускат евтини уреди които всеки може да направи
Не мисля, че това е целта на хората, които се съмняват в домашно направената горелка, недей да правиш прибързани изводи. Тоест надявам се, че не е това случая...познавайки тези хора задочно, и виждайки, че помагат на хора в нужда безплатно.

Но същия е и случая и с drainback соларна система, евтина и с достатъчно високо КПД, за да работи безпроблемно. Но никъде у нас не се говори за това, а се рекламират скъпи и прескъпи инсталации. Защо, ами защото хората нямат информация, и купуват скъпо нещо, което може да се направи 2-3 пъти по-евтино, със същия краен резултат - да затопля БГВ от слънцето, на същите температури, на които се затопля и с инсталация за 3К лева. Моята е 1К лева.
joro_vn - специалист
http://spgroup96.ru/pelletnaya-gorelka/ ... ku-gorelki

Не е чак толкова евтина. Модел 15 е към 600 лв. грубо, 15А малко над 700лв.
Все пак материалите не са " има едни ламарини на двора", особено детайлите в контакт с огъня.
Разбира се с подходящи материали и собствена изработка ще излезе наполовина като цена.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: