Има стъкло , но аз мисля да махам тази вратичка оригиналната ,и да поставям на пантите друга плътна такава с горелката , ще направя нова от лист ламарина 4-5 мм .А дъното не може ли да се уплътни с огнеопорни тухли за печка и да се замажат със шамот ли там огнеопорна глина
.
Ми незнам чесно казано.Но знам,че трябва да е херметически затворена камерата.Така че във вратичката трябва да вкараш азбестово уплътнение или негов заместител.Но ако и при теб горелката вдига прекалено много температурата просто една клапа под нивото на заустването на комина ще ти реши проблема.Или ако имаш ревизиони отвори за почистване на комина от сажди ще оправи нещата.Клапата на камината задължително винаги трябва да е отворена и никога със нея не се прави реглаж.Записано е в инструкцията.
... господата от форума нямат предна решетка. Чак в последствие ако гледа развитието на темата им,се досещат какво да направят.Ясно е,че като исере бункера един куп пелети пълни с пепелно съдържание поради липсата на предна решетка .Ще има не шлак а растопено желязо.И на последно място.Пелетите се проверяват за техния състав като ги сложиш във чаша вода да се раздробят за да видиш състава .Защото иначе на сезон може да гориш и по 10 тона.