Energyx написа: Не излагайте енергетичния браншКолега, най малко това имам за цел. Просто това, че не сме на ясно как е изградена енергийната система , кое дружество от кое друго купува, къде е границата на собственост на едното и другото дружество, от кого да си търсиме отговорност за пропуснатите ползи и по какъв начин, къде е мястото на електромера и т.н. не ни оправдава да кажем " И на Вас да Ви ..." А това ,че един Болярин тук се заяжда със повечето колеги си е отделен въпрос. Той човека е Велик - има си ток, има си хубави гуми, има си всчко успял е няма лошо.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
56 мнения в "Диверсификация на отоплението"
fox_vt
- майстор
Дряновски ти се заяждаш не аз.Незнам по сутрешните новини но в обедните обявиха жълт код за утре за силен сняг в същите области.Натикайте си пак главите в да не казвам кое и типично по български си кажете "айде бе жълт код за сняг ,март месец да бе да".Както казах бедствие е когато дойде изневиделица-земетресение,цунами и т н там хората нямат тоя шанс който са имали тука.Но това е БГ реалноста всеки му е през оная работа а като стане лошо реве елате ми спасете гъза.Може да ви се стори цинично но това е реалноста,помогни си сам да ти помогне и господ.Точка по темата сняг държава и т н придържайте се към темата,не я прецаквайте със заяждания не на място 
Трифон П.Трифонов
- майстор
fox_vt написа:Дряновски ти се заяждаш не аз.Незнам по сутрешните новини но в обедните обявиха жълт код за утре за силен сняг в същите области.Натикайте си пак главите в да не казвам кое и типично по български си кажете "айде бе жълт код за сняг ,март месец да бе да".Както казах бедствие е когато дойде изневиделица-земетресение,цунами и т н там хората нямат тоя шанс който са имали тука.Но това е БГ реалноста всеки му е през оная работа а като стане лошо реве елате ми спасете гъза.Може да ви се стори цинично но това е реалноста,помогни си сам да ти помогне и господ.Точка по темата сняг държава и т н придържайте се към темата,не я прецаквайте със заяждания не на мястоОгън си бе,че и точка сложи!
Ако ти спрат тока за една седмица,кого ще осъдиш и в кой форум ще ревеш ,като клавиатурата ти не бачка.
Ами ,да речем,си в Родопите на почивка и нямаш приятели при които да се сгрееш..и хлябя ти свърши.....и джипа не върви.....до кой ще опреш? С последната батерийка в ГСМто ще набираш един трицифрен номер на който отговарят държавни служители.
Та по темата,щом си рекъл. Дърва бол,огън ще накладеш,дивеч за храна.Ама подготвен ли си?
Ако Дряновския ти е приятел,или е благосклонно настроен,ще измисли нещо с прехраната.огън и в дъжда мога да ти запаля.Ти можеш ли? Ей ти алтернатива на модерното отопление при бедствени или, да речем,по екстрени ситуации. Иначе,добре ,че не можеш да биеш шамари през клавиатурата , че много си лют нещо.
nikolovvd
- майстор
Много хубава темичка!
Аз вече си пиша домашното, че като се пенсионирам след 14-15 години да не може да ме събори нито 3 метра сняг, нито 10 м вода, нито липса на ток, нито бедствено положение от 1 месец.
Какво е важното според мен?
1. Мазето да е пълно с консерви - домати, краставички, печени чушки, вино, ракия, еленски бут, суджуци и компоти.
2. Дърва от миналата година - добре изсъхнали.
3. Няколко бутилки от 10-11 литра вода за жената, че аз вода не пия.
4. Няколко кг. брашно - и типово и бяло, че да може човек да си направи я палачинки, я кекс, я баница. Едно тенека със сирене и някоя пита кашкавал.
5. Като екстри - допълнителни глезотийки, може една туристическа газова бутилка с малко котлонче, за да има къде да си направиш я кафе, я греена ракия. Генератор 2-3 kW за бабата да има къде да си гледа сериалите. На мен един газов поялник ще е достатъчен.
Въх щях да забравя - батерии, я за фенерчето, я за транзисторчето, я за вибратора на бабата.
Никакви телефони, GSM-и, компютри или интернет. Пълен релакс и кеф.

При такова положение може месец, а защо не и цяла зима да изкара човек. Ако има и някой като вас за съсед, въобще не ми трябва някой да ме спасява.
Ще кажете - Ами лекарства? Аз бих отвърнал - нима бабите и дядовците ни не са живели така дълги години.
А и с лекарства, и без лекарства, пак ще умрем, но по-добре у дома, от колкото да ни уморят по болниците!

Аз вече си пиша домашното, че като се пенсионирам след 14-15 години да не може да ме събори нито 3 метра сняг, нито 10 м вода, нито липса на ток, нито бедствено положение от 1 месец.
Какво е важното според мен?
1. Мазето да е пълно с консерви - домати, краставички, печени чушки, вино, ракия, еленски бут, суджуци и компоти.
2. Дърва от миналата година - добре изсъхнали.
3. Няколко бутилки от 10-11 литра вода за жената, че аз вода не пия.
4. Няколко кг. брашно - и типово и бяло, че да може човек да си направи я палачинки, я кекс, я баница. Едно тенека със сирене и някоя пита кашкавал.
5. Като екстри - допълнителни глезотийки, може една туристическа газова бутилка с малко котлонче, за да има къде да си направиш я кафе, я греена ракия. Генератор 2-3 kW за бабата да има къде да си гледа сериалите. На мен един газов поялник ще е достатъчен.
Въх щях да забравя - батерии, я за фенерчето, я за транзисторчето, я за вибратора на бабата.
Никакви телефони, GSM-и, компютри или интернет. Пълен релакс и кеф.
При такова положение може месец, а защо не и цяла зима да изкара човек. Ако има и някой като вас за съсед, въобще не ми трябва някой да ме спасява.
Ще кажете - Ами лекарства? Аз бих отвърнал - нима бабите и дядовците ни не са живели така дълги години.
А и с лекарства, и без лекарства, пак ще умрем, но по-добре у дома, от колкото да ни уморят по болниците!
шоп
- майстор
nikolovvd +1
Добре си го измислил:-))) Малко в стила на американското предаване : "куфар за края на света"
Сега като се замисля имам всички тези неща ( + 6 тона въглища), но без бензиновият генератор, без да съм се подготвял и живея в равно и надявам се безопасно софииски село:-)
Добре си го измислил:-))) Малко в стила на американското предаване : "куфар за края на света"
Сега като се замисля имам всички тези неща ( + 6 тона въглища), но без бензиновият генератор, без да съм се подготвял и живея в равно и надявам се безопасно софииски село:-)
Трифон П.Трифонов
- майстор
Генератор имам,ама като свърши бензина ще ми трябва специализиран , твърдогоривен уред, та да си пекна баницата, а такъв има мама. Даже няма да обикалям по стълбите , при положение,че има поне 3 метра сняг, направо скачам от терасата. После още един скок и съм в мазето за вино.
Иначе, форумните сдружения,тип комуна, не ме кефят, щото съм мързелив. Мога да отговарям за столовата и мокрия бюфет.
Емотикони не ползвам.Да се счита ,че съм яко нахилен!
Една хубава, българска черта. Лошото идва и си отива , позитивни сме и го обръщаме на веселба.
Прагнозите са за хубаво време от понеделник натам.
Ако не бях на работа,вече да съм вдигнал няколко наздравици.
Иначе, форумните сдружения,тип комуна, не ме кефят, щото съм мързелив. Мога да отговарям за столовата и мокрия бюфет.
Емотикони не ползвам.Да се счита ,че съм яко нахилен!
Една хубава, българска черта. Лошото идва и си отива , позитивни сме и го обръщаме на веселба.
Прагнозите са за хубаво време от понеделник натам.
Ако не бях на работа,вече да съм вдигнал няколко наздравици.
nikolovvd
- майстор
Много просто.
Годините до 65 плюс още 2-3 години, ако ни прецакат.
Трифонов, нямах пред вид работа в комина, а факта че повечето от нас обичат да човъркат това онова - кой електроника, кой компютри, кой строителство, кой земеделие, но всички обичаме като се стъмни да седнем на маса със бира или вино (сподед сезона) и сладки приказки.
Като знаем, че сладки приказки не омръзват, то кефа ще е вечен или поне докато сме живи.
На кратко, след като стане човек, та докато си легне е или сред любими неща, или сред приятни хора. От личен опит знам, че ако човек превърне любимо занимание (хоби) в професия, то няма да има нито един работен ден. Аз поне така направих към 28 години трудов стаж.

Годините до 65 плюс още 2-3 години, ако ни прецакат.
Трифонов, нямах пред вид работа в комина, а факта че повечето от нас обичат да човъркат това онова - кой електроника, кой компютри, кой строителство, кой земеделие, но всички обичаме като се стъмни да седнем на маса със бира или вино (сподед сезона) и сладки приказки.
Като знаем, че сладки приказки не омръзват, то кефа ще е вечен или поне докато сме живи.
На кратко, след като стане човек, та докато си легне е или сред любими неща, или сред приятни хора. От личен опит знам, че ако човек превърне любимо занимание (хоби) в професия, то няма да има нито един работен ден. Аз поне така направих към 28 години трудов стаж.
Тема "Диверсификация на отоплението" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература