Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Energyx написа:
Не излагайте енергетичния бранш
Колега, най малко това имам за цел. Просто това, че не сме на ясно как е изградена енергийната система , кое дружество от кое друго купува, къде е границата на собственост на едното и другото дружество, от кого да си търсиме отговорност за пропуснатите ползи и по какъв начин, къде е мястото на електромера и т.н. не ни оправдава да кажем " И на Вас да Ви ..." А това ,че един Болярин тук се заяжда със повечето колеги си е отделен въпрос. Той човека е Велик - има си ток, има си хубави гуми, има си всчко успял е няма лошо.
fox_vt - майстор
Дряновски ти се заяждаш не аз.Незнам по сутрешните новини но в обедните обявиха жълт код за утре за силен сняг в същите области.Натикайте си пак главите в да не казвам кое и типично по български си кажете "айде бе жълт код за сняг ,март месец да бе да".Както казах бедствие е когато дойде изневиделица-земетресение,цунами и т н там хората нямат тоя шанс който са имали тука.Но това е БГ реалноста всеки му е през оная работа а като стане лошо реве елате ми спасете гъза.Може да ви се стори цинично но това е реалноста,помогни си сам да ти помогне и господ.Точка по темата сняг държава и т н придържайте се към темата,не я прецаквайте със заяждания не на място :)
fox_vt написа:
Дряновски ти се заяждаш не аз.Незнам по сутрешните новини но в обедните обявиха жълт код за утре за силен сняг в същите области.Натикайте си пак главите в да не казвам кое и типично по български си кажете "айде бе жълт код за сняг ,март месец да бе да".Както казах бедствие е когато дойде изневиделица-земетресение,цунами и т н там хората нямат тоя шанс който са имали тука.Но това е БГ реалноста всеки му е през оная работа а като стане лошо реве елате ми спасете гъза.Може да ви се стори цинично но това е реалноста,помогни си сам да ти помогне и господ.Точка по темата сняг държава и т н придържайте се към темата,не я прецаквайте със заяждания не на място :)
Огън си бе,че и точка сложи!
Ако ти спрат тока за една седмица,кого ще осъдиш и в кой форум ще ревеш ,като клавиатурата ти не бачка.
Ами ,да речем,си в Родопите на почивка и нямаш приятели при които да се сгрееш..и хлябя ти свърши.....и джипа не върви.....до кой ще опреш? С последната батерийка в ГСМто ще набираш един трицифрен номер на който отговарят държавни служители.
Та по темата,щом си рекъл. Дърва бол,огън ще накладеш,дивеч за храна.Ама подготвен ли си?
Ако Дряновския ти е приятел,или е благосклонно настроен,ще измисли нещо с прехраната.огън и в дъжда мога да ти запаля.Ти можеш ли? Ей ти алтернатива на модерното отопление при бедствени или, да речем,по екстрени ситуации. Иначе,добре ,че не можеш да биеш шамари през клавиатурата , че много си лют нещо.
nikolovvd - майстор
Много хубава темичка!
Аз вече си пиша домашното, че като се пенсионирам след 14-15 години да не може да ме събори нито 3 метра сняг, нито 10 м вода, нито липса на ток, нито бедствено положение от 1 месец.
Какво е важното според мен?
1. Мазето да е пълно с консерви - домати, краставички, печени чушки, вино, ракия, еленски бут, суджуци и компоти.
2. Дърва от миналата година - добре изсъхнали.
3. Няколко бутилки от 10-11 литра вода за жената, че аз вода не пия.
4. Няколко кг. брашно - и типово и бяло, че да може човек да си направи я палачинки, я кекс, я баница. Едно тенека със сирене и някоя пита кашкавал.
5. Като екстри - допълнителни глезотийки, може една туристическа газова бутилка с малко котлонче, за да има къде да си направиш я кафе, я греена ракия. Генератор 2-3 kW за бабата да има къде да си гледа сериалите. На мен един газов поялник ще е достатъчен. :lol:
Въх щях да забравя - батерии, я за фенерчето, я за транзисторчето, я за вибратора на бабата. :toimonster: :lol:
Никакви телефони, GSM-и, компютри или интернет. Пълен релакс и кеф. :supz: :supz: :supz:
При такова положение може месец, а защо не и цяла зима да изкара човек. Ако има и някой като вас за съсед, въобще не ми трябва някой да ме спасява.
Ще кажете - Ами лекарства? Аз бих отвърнал - нима бабите и дядовците ни не са живели така дълги години.
А и с лекарства, и без лекарства, пак ще умрем, но по-добре у дома, от колкото да ни уморят по болниците! :-D :lol:
шоп - майстор
nikolovvd +1

Добре си го измислил:-))) Малко в стила на американското предаване : "куфар за края на света"

Сега като се замисля имам всички тези неща ( + 6 тона въглища), но без бензиновият генератор, без да съм се подготвял и живея в равно и надявам се безопасно софииски село:-)
nikolovvd - майстор
Весело да става!
Дори сега ми идва една идея да си направим селище от затворен тип някъде в България, в което да живеят пенсионери от форума.
Това ще сигурно единственото място в страната, където ще се работи, и весели денонощно. :lol:
И без друго старите хора спят малко. :-D
Генератор имам,ама като свърши бензина ще ми трябва специализиран , твърдогоривен уред, та да си пекна баницата, а такъв има мама. Даже няма да обикалям по стълбите , при положение,че има поне 3 метра сняг, направо скачам от терасата. После още един скок и съм в мазето за вино.
Иначе, форумните сдружения,тип комуна, не ме кефят, щото съм мързелив. Мога да отговарям за столовата и мокрия бюфет.
Емотикони не ползвам.Да се счита ,че съм яко нахилен!
Една хубава, българска черта. Лошото идва и си отива , позитивни сме и го обръщаме на веселба.
Прагнозите са за хубаво време от понеделник натам.
Ако не бях на работа,вече да съм вдигнал няколко наздравици.
kalin72 - майстор
Николов, горе-долу набор съм ти, предвид годинките до пенсия, и аз съм започнал подготовката за сладкия пенсионерски живот ;) Лозя, вино, прасенце, и така :-D
idealist - специалист
Абе я кажете как сметнахте колко ви остава до пенсия ?
Така като гледам сте доста по-млади от мен. Лично аз не се наемам да прогнозирам кога ще се пенсионирам. На всичко отгоре съм и втора категория. Очаквам онези 240 говеда да ни прецакат яко.
nikolovvd - майстор
Много просто.
Годините до 65 плюс още 2-3 години, ако ни прецакат. :-D
Трифонов, нямах пред вид работа в комина, а факта че повечето от нас обичат да човъркат това онова - кой електроника, кой компютри, кой строителство, кой земеделие, но всички обичаме като се стъмни да седнем на маса със бира или вино (сподед сезона) и сладки приказки.
Като знаем, че сладки приказки не омръзват, то кефа ще е вечен или поне докато сме живи. :lol:
На кратко, след като стане човек, та докато си легне е или сред любими неща, или сред приятни хора. От личен опит знам, че ако човек превърне любимо занимание (хоби) в професия, то няма да има нито един работен ден. Аз поне така направих към 28 години трудов стаж. :rock: :partyman:

Тема "Диверсификация на отоплението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: