Малко темата се измести да ме извинява автора
Зачетох се в сайта за клапите има и такива които се затварят АКО се пусне аспиратора или духа много силен вятър там при над 10 паскала разлика в налягането.Идеята е да не се преохлажда помещението при готвене и пуснат аспиратор.Аспиратора ми е до мивката,а шкафа под мивката има дупка в стената за тръбите която отива в банята зад гипскартона.Като пусна аспиратора в кухнята даже и на първа степен вентилатора в банята започва да се върти.Но преди да купя влагоуловителя пробвах да настроя аспиратора с таймер да се включва примерно за 5 мин на всеки час.Смятах с елката какво количество въздух ще прекара да е поне колкото е кубатурата на стаята.Обаче понеже дупката и аспиратора са в един и същ ъгъл не се получи нищо,един вид въдуха се върти само в този ъгъл и до там.И затова ми е чудно дали тази клапа ще върши работа като въздуха вече ще минава през цялото помещение.Тия дни беше студено и започна да прави конденз на прозорците в кухнята но едната вечер по съвета на kozl оставих за през ноща прозореца наклонен и на сутринта нямаше никакъв конденз,тъй че може и да сработи тая идея