Емиле, послушай хората минали по тоя път. Каквито пари можеш да отделиш ги дай за топлоизолация, тя "топли" най-добре. Нищо друго няма да ти помогне повече за тая сума. Не хаби средства за вътрешна, тя е за в краен случай - например ако живееш в апартамент. Ако изолираш само тавана на коридора, както искаш, студената плоча отгоре ще "пие" топлина от стоплените стени върху които лежи - казва се термомост. Външната изолация намалява термомостовете и прави къщата по инертна - като я затоплиш денем, дори и да спре отоплението за цяла нощ, температурата ще падне минимално. Ако не можеш да изолираш цялата къща, сложи само на обитаемия етаж. Да не ти пука какво ще кажат другите, те не ти хранят семейството. Като сложиш котел, той няма да топли кой знае колко повече от камината, отложи за сега тоя разход. Ясно, че искаш да спестиш труд и мръсотия, но с изолация пак се пести, защото ще слагаш по-малко дърва. Добави на съществуващата риза още един радиатор за другата стая, коридора има доста вътрешни стени, със изолацията може да се топли и от съседните стаи. На дърва е по-евтино от пелети, не е вярно, че ще дадеш същите пари за гориво. Като не стигат средствата е много важно правилно да подредиш приоритетите - пак, послушай хората! УСПЕХ!
Мисля коридора да го смъкна с 30 см. с гипсокартон и там да сложа вата 20см?
Така ще има около 10см разстояние между ватата и тавана, който в момента е измазан (хубаво ли е да има въздушна възглавница от тези 10см? )
Нямам възможност да направя изолация на плочата на вторият етаж, т.к. всички стаи са обзаведени.
Самият коридор има и една врата, която води до малка тераса - мисля и нея да остъкля (най-евтино ли е с пвц дограма )?
И както Ви писах, мисля да си направя предверие към входната врата, че сега като я отвориш и си на улицата?
Т.Е. първа стъпка ремонт на коридора?