пет дек 20, 2019 7:53 pmky-kyy написа: ... Айде, чакам.Имаш нужда от помощ и дано я дочакаш!![]()
remarek, щом термопомпа е голяма инвестиция, как си направи сметката да плащаш отопление с ел. котле?
Някой май ти препоръча климатици. Ти си човека.
пет дек 20, 2019 7:53 pmky-kyy написа: ... Айде, чакам.Имаш нужда от помощ и дано я дочакаш!![]()
пет дек 20, 2019 6:00 pmmorfei1 написа:Защо се коментират ли? Щото из форума има разни изкукали безделници, които си нямат работа и само обикалят от тема на тема за да философстват и коментират, за да си запълват времето. Няма тема, дето да не влязат и да спамят ей тъй за спорта.
Невиждам защо въобще се коментират, че се дават и за пример нЕкви неща, кой с колко ток на месец изкарвал зимния сезон. Къща се топли с KW-ти. При всяка къща е различно, щото има още куп субективни фактори. Когато къщата ти иска 5Kwh средно за да поддържаш 24C, няма как да я стоплиш до тази температура с 3KWh. Оттам на сетне всеки е ходил на училище и може да си сметне, на кое гориво колко ще му струва, като се вземе предвид и КПД-то на системата, била то пелетна, газова или термо-помпа.
пет дек 20, 2019 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:Aaaa съжалявам, не съм те разбрал. На тея пари Трифка за газта и на парите, които аз плащам пелетите, си равен 0:0. Дори на газ ще ти е по-евтино заради по-доброто КПД, по-ниска модулация, по-високият комфорт и т.н.т. Все неща където смятам, че ги знаеш много преди мен.пет дек 20, 2019 7:36 pmmorfei1 написа:Толко си са вглъбил, в математиката, че не ми разбра въпроса.![]()
Питах за мен, при това и пак за мен, при онова. За теб не идеше реч, а само да ми сметнеш.
Както и да е,аз си знам кое ми е по евтино, дано и човека, дето създаде темата, си намери точния хесап!
пет дек 20, 2019 9:58 pmmorfei1 написа:Пак не разбра.![]()
пет дек 20, 2019 6:00 pmmorfei1 написа: Средната цена за едно денонощие на1 KWh ток е 0,21лв при (Дневна 0,24 лв., Нощна 0,16 лв.). Средната цена на 1Kwh на газ е 0,11лв. Средната цена на 1 KWh от пелети е 0,08лв. (при 385лв. за тон).ЧЕЗ продава на крайни цени с ДДС
пет дек 20, 2019 6:00 pmmorfei1 написа: А сега на база тия цени сметнете за един отоплителен сезон 5040часа 210дни (7месеца), моята къща иска 6,5Kwh средно на час,Вашият имот е къща и нещата са несравними. На Вас Ви трябват 8 тона пелети, а на топикстартера може да се топли със 150 лв на месец на ток, без инвестиция, хамалогия и прах.
пет дек 20, 2019 3:23 pmТрифон П.Трифонов написа: Брех, да му са нивиди!!! То тука като в НС.Мда, с такъв индивид няма никакъв смисъл да се спори...
Накрая народа се си страда, въпреки вносните слова.
И оня не е Rakia power, а е ky-kyy.
Изплащане!!! Ко изплащане бре, тва да не ти е инвестиция?!! Харчиш за да ти е топло или готино, ма не ти носи печалби и възвращаемост. Единствено може да ти е малко по евтино, от друг енергоизточник. Кой както може, та после избира според това и харча са почва.
Папагали.
съб дек 21, 2019 1:06 pmmorfei1 написа: Ха, тарикати. Нестига, че газта им е по-евтина, ами и тока им е по-евтинМорфине, просто Путин ни е под ръка.. Благородно завиждам!
съб дек 21, 2019 1:11 pmGadnyara написа:Gadnyara, харесвам подписа ти. Весели и честити празници!
съб дек 21, 2019 1:59 pmТрифон П.Трифонов написа: time=1576926685 user_id=6834]Морфи, оказа се, че не съм чел достатъчно.7-мицата я пуснаха вече, ма не съм ходил да я видя още. Що се отнася до цената на газта. Лятото като коментирахме, цените бяха близки, а сега изведнъж 20% надолу при теб.... Учудва ме също цената на ЧЕЗ, като знам,че политиката им е, като мобилните оператори и бензиностанциите - плюли са си в устите.
Онова, дето го качих като линк на Аресгаз, не е крайна цена. По надолу има пояснения срещу звездичките. Цената си я сметнах според фРактурата.
Звънни, като тръгне 7цата!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: