• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет дек 20, 2019 7:53 pmky-kyy написа:
... Айде, чакам. :supz:
Имаш нужда от помощ и дано я дочакаш!

remarek, щом термопомпа е голяма инвестиция, как си направи сметката да плащаш отопление с ел. котле?
Някой май ти препоръча климатици. Ти си човека.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 20, 2019 6:00 pmmorfei1 написа:

Невиждам защо въобще се коментират, че се дават и за пример нЕкви неща, кой с колко ток на месец изкарвал зимния сезон. Къща се топли с KW-ти. При всяка къща е различно, щото има още куп субективни фактори. Когато къщата ти иска 5Kwh средно за да поддържаш 24C, няма как да я стоплиш до тази температура с 3KWh. Оттам на сетне всеки е ходил на училище и може да си сметне, на кое гориво колко ще му струва, като се вземе предвид и КПД-то на системата, била то пелетна, газова или термо-помпа.
Защо се коментират ли? Щото из форума има разни изкукали безделници, които си нямат работа и само обикалят от тема на тема за да философстват и коментират, за да си запълват времето. Няма тема, дето да не влязат и да спамят ей тъй за спорта.
morfei1 - специалист
пет дек 20, 2019 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 20, 2019 7:36 pmmorfei1 написа:
:sad:
Толко си са вглъбил, в математиката, че не ми разбра въпроса.
Питах за мен, при това и пак за мен, при онова. За теб не идеше реч, а само да ми сметнеш.
Както и да е,аз си знам кое ми е по евтино, дано и човека, дето създаде темата, си намери точния хесап!
Aaaa съжалявам, не съм те разбрал. На тея пари Трифка за газта и на парите, които аз плащам пелетите, си равен 0:0. Дори на газ ще ти е по-евтино заради по-доброто КПД, по-ниска модулация, по-високият комфорт и т.н.т. Все неща където смятам, че ги знаеш много преди мен. :partyman:
пет дек 20, 2019 9:58 pmmorfei1 написа:
:partyman:
Пак не разбра.
Само си галя телефона и плащам, вместо да търся, превозвам, нареждам, зареждам, рина, изхвърлям....И всичко това с няколко стотинки разлика за клвт.ч.
Даже не няколко, а само 1. Не ми се смята колко стотинки прави това за 16 мегавата, но......на пелети ще ми е много по скъпо.
Надявам се това да е от полза за "топикстартера", щото кукуруку може да ме обвини в спам.
шоп - майстор
Средната цена за едно денонощие на1 KWh ток е 0,21лв при (Дневна 0,24 лв., Нощна 0,16 лв.). Средната цена на 1Kwh на газ е 0,11лв. Средната цена на 1 KWh от пелети е 0,08лв. (при 385лв. за тон).
ЧЕЗ продава на крайни цени с ДДС
дневна 0,22278ст
нощна 0,128434
Затова предложих или климатици с КОП 2-3 и цената за отопление на 3 стаи ще е смешна или акумулиращи печки. Без инвестиция, без хамалогия и без проблеми се грееш с 0,128434ст за киловат
А сега на база тия цени сметнете за един отоплителен сезон 5040часа 210дни (7месеца), моята къща иска 6,5Kwh средно на час,
Вашият имот е къща и нещата са несравними. На Вас Ви трябват 8 тона пелети, а на топикстартера може да се топли със 150 лв на месец на ток, без инвестиция, хамалогия и прах.
morfei1 - специалист
Ха, тарикати. Нестига, че газта им е по-евтина, ами и тока им е по-евтин :-D . Благородно завиждам!
Gadnyara - специалист
пет дек 20, 2019 3:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Брех, да му са нивиди!!! То тука като в НС.
Накрая народа се си страда, въпреки вносните слова.
И оня не е Rakia power, а е ky-kyy.
Изплащане!!! Ко изплащане бре, тва да не ти е инвестиция?!! Харчиш за да ти е топло или готино, ма не ти носи печалби и възвращаемост. Единствено може да ти е малко по евтино, от друг енергоизточник. Кой както може, та после избира според това и харча са почва.
Папагали.
Мда, с такъв индивид няма никакъв смисъл да се спори...
съб дек 21, 2019 1:06 pmmorfei1 написа:
Ха, тарикати. Нестига, че газта им е по-евтина, ами и тока им е по-евтин :-D . Благородно завиждам!
Морфине, просто Путин ни е под ръка.
Тока тук не ме интересува. Щом Шопа е сметнал вярвам, че има изгода човек да ползва нощна енергия. Стига къщата да е способна да задържа топлина и през деня да е топло.
Дали ток, Газ или квото и да е, дано всеки може да си позволи комфорта!
съб дек 21, 2019 1:11 pmGadnyara написа:
Gadnyara, харесвам подписа ти. Весели и честити празници!

Морфи, оказа се, че не съм чел достатъчно.
Онова, дето го качих като линк на Аресгаз, не е крайна цена. По надолу има пояснения срещу звездичките. Цената си я сметнах според фРактурата.
Звънни, като тръгне 7цата!
morfei1 - специалист
съб дек 21, 2019 1:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
time=1576926685 user_id=6834]Морфи, оказа се, че не съм чел достатъчно.
Онова, дето го качих като линк на Аресгаз, не е крайна цена. По надолу има пояснения срещу звездичките. Цената си я сметнах според фРактурата.
Звънни, като тръгне 7цата!
7-мицата я пуснаха вече, ма не съм ходил да я видя още. Що се отнася до цената на газта. Лятото като коментирахме, цените бяха близки, а сега изведнъж 20% надолу при теб.... Учудва ме също цената на ЧЕЗ, като знам,че политиката им е, като мобилните оператори и бензиностанциите - плюли са си в устите.

Най-точно е да се гледа по фактура която плащаме, като се добавят и всички допълнителни такси и ала-бала. Същото важи и за тока. Иначе заблуждаваме само и единствено себе си.

А за нощната енергия, това е ясно още от бай Тошево време. Докато я има ще се възползваме, като я махнат ще кършим пръсти. Не знам ква къща трябва да имаш да я топлиш 8 часа вечер и после да караш 14часа без отопление и да е комфортно топло. При мен главите отварят на всеки 40-60мин. И 10санта изолация да имам ще подобри нещата с 35%. Та и на двойно по дълъг интервал да отварят 80-120мин., след 2рият час ще започне да се усеща хладината, щот темп. ще започне да пада под зоната ми на комфорт. Компенсирането после знаем как става като врътнем volume-то на max.
Не са 20, а точно 15% разлика, варненска и ваша газ, а тогава не знаех точно колко е.
Акумулиращата печка, освен че топли през нощта, когато акумулира и топлина, топли и през деня. Само дето не е на 40, 80, 120 минути, а постоянно и безстепенно си "отваря термоглавата". Имам една реликва, ама си я пазя заради тухлите.
Шопа не случано препоръча, като вариант. Да се има в предвид и че казуса е не за къща, а за апартамент. Там нещата са по топли. Сметката ми, на акъл, показва че нещата са доста приятни.
Морфине, абе я си гледай комповете!!! Ааааааа!!!
Тая година Дядо коледа май ма подмина. Здраве да е, ше ги накупим по натам.
Весели празници на теб, на питащия за отоплението си, дето изчезна яко дим и на всички, приятни и не чак толкова, съфорумци!
Моите започват след.......само още малко.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "трифазен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: