• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тос трифазен ток, наречен "битов", не са ли плаща кат промишлен?
А промишления не е ли по скъп?
Ако тес работи са тъй, що ми е да са топля зорлем по скъпо?
шоп - майстор
пет дек 20, 2019 5:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тос трифазен ток, наречен "битов", не са ли плаща кат промишлен?
А промишления не е ли по скъп?
Няма такива проблеми. Тока си е на нормалните цени на които си го продава местното ЕРП
morfei1 - специалист
Средната цена за едно денонощие на1 KWh ток е 0,21лв при (Дневна 0,24 лв., Нощна 0,16 лв.). Средната цена на 1Kwh на газ е 0,11лв. Средната цена на 1 KWh от пелети е 0,08лв. (при 385лв. за тон).

А сега на база тия цени сметнете за един отоплителен сезон 5040часа 210дни (7месеца), моята къща иска 6,5Kwh средно на час, какво ще се получи като сума с различните видове отопления.

Жокер: Разликата спрямо газта е почти 1000лв. , а спрямо ел.котел отиваме на 4300лв.. Казано простичко за 2.5 сезона си избивам цялата инвестицията в пелетния котел и радиатори, арматура и труд, спярмо това да се топля на ток, печки, ел. котли, маслени радиатори, духалки и т.н.т (не визирам ТП и климатици).

Невиждам защо въобще се коментират, че се дават и за пример нЕкви неща, кой с колко ток на месец изкарвал зимния сезон. Къща се топли с KW-ти. При всяка къща е различно, щото има още куп субективни фактори. Когато къщата ти иска 5Kwh средно за да поддържаш 24C, няма как да я стоплиш до тази температура с 3KWh. Оттам на сетне всеки е ходил на училище и може да си сметне, на кое гориво колко ще му струва, като се вземе предвид и КПД-то на системата, била то пелетна, газова или термо-помпа.
Цените на Аресгаз са м-у 84.24лв и 87.49 лв/MWh.
Като вкарам ефективността на котела ми, в уравнението, идва под 10 стотинки киловатчето ми за час. Някои, дето не са се интересували и са ги изкл....и- малко по скъпо, но...
На пелети от 385 лева или на газ ще ми е по евтино?
morfei1 - специалист
Трифка, това крайната цена ли е? Ако си на тия пари си богопомазан, щот при мен цените са
"Битови клиенти -107,03 лв./MWh".

Да няма такса пренос, тва онова и цената да идва различна?
пет дек 20, 2019 7:13 pmmorfei1 написа:
Трифка, това крайната цена ли е? Ако си на тия пари си богопомазан, щот при мен цените са
"Битови клиенти -107,03 лв./MWh".

Да няма такса пренос, тва онова и цената да идва различна?
https://www.aresgas.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0 ... %BD%D0%B8/
Дори на цената, която си посочил- малко под 12 стотинки, на газ е по евтино.

Математиката е точна наука, но само на хартия.

От 01.01.20201 цената пада малко.

Сега погледнах. Цената ви е 104.07. Това е до 10 000 кубика. После цената пада.
morfei1 - специалист
Пада преноса, ама за административни и търговски обекти, за битовите е твърдо. Скоро ще имам и реални впечатления от един Бош 7000i.

Математиката е точна наука и не греши. Грешим ние които я ползваме. На всеки елката смята различно, щот доставните цените са различни. При мен са едни, при теб са други, щот си по близко до Путин :-D . Гледаме от различни камбанарии. Аз си правя сметката за мен, на моята къща и регион. Другаде и по-евтина от пелетите да бъде, мен не ме топли тая работа, щот не мога да си я транспортирам. :sad:
ky-kyy - майстор
Някой си изкряска - "Бият нашите!!!" и като смоци наизлазиха, да се защитават един друг. Естествено, никой не знае за какво става въпрос, защото не го интересува проблема на питащия, а да се изтъкнат, колко ги разбират киловатите и колко са умни и находчиви...А той си пише човека:
. Апартамента ни е 3 стаи по около 12-13 кв.м.
Ай, наизлазайте ми в повече, че досега все едни никви се изявявате....

ПП Търгаши!!!!
пет дек 20, 2019 7:36 pmmorfei1 написа:
:sad:
Толко си са вглъбил, в математиката, че не ми разбра въпроса.
Питах за мен, при това и пак за мен, при онова. За теб не идеше реч, а само да ми сметнеш.
Както и да е,аз си знам кое ми е по евтино, дано и човека, дето създаде темата, си намери точния хесап!

Она пак са кукундряса, хахаааа.
Алкохола дава измамно чувство за мощ. Ку-куу, загазил си ииииЯко.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 20, 2019 7:54 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
пет дек 20, 2019 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:

Она пак са кукундряса, хахаааа.
Ще им разваля рахата на търгашите :supz: Намерили форум, без куче и си развяват рекламите във всяка тема.
Абре аланкоолу, чукни на подфорум отопление и ще видиш първите 7-800 страници са само с проблеми с пелетните боклуци.... :lol:
пет дек 20, 2019 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:

Алкохола дава измамно чувство за мощ. Ку-куу, загазил си ииииЯко.
Къв алкохол бе приятел, кви ги пишеш...Мощта, ако мога така силно да се изразя, идва от истината. Нека някой да каже, каква неистина съм написал
досега и къде съм шикалкавел или въвел в заблуда. Айде, чакам. :supz:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "трифазен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: