Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
пон авг 22, 2022 6:15 amТрифон П.Трифонов написа:
12ка в 16м2 стая!
Като му отвориш вратата, към още 10м2, примерно, това не означава, че поема климатизацията на 26м2. Той просто не ги "вижда" всичките м2.
Зависи, всичко е частен случай. При родителите ми има 12ка Sensira в малка кухня на двустаен, точно срещу вратата. Разстояние от климата до вратата около 3м. Вентилатора на трета степен, струята насочена в горния край на рамката. Реално издухва повечето топъл въздух в коридора принудително. Съответно по хладен влиза в кухнята долу. Всички врати отворени. Топли без проблем хол, спалня, коридор(баня, тоалетна) и въпросната кухня. И при това поддържа 24-25градуса. Тествано до минус 5гр. Това около 50кв.м. реална площ. При по студено време ако не се справя има алтернативни варианти.
Сенсира 7ца, при аналогичен монтаж., също с 10см изолация, като него, но външна. На таваните съм с 5, отново външна. Бих сложил 20-25, но имам проект за тавана.

https://photos.app.goo.gl/aTLbH6vbkjpe1op47

Вижда се вратата на детската, където е Хеви 7ца.
Коридорите и банята са общо 22м2, в дясно и в ляво, съответно.

Ако това не беше достатъчно, досега да съм взел мерки, вместо да размахвам клавиатура.
В Сеткома, където ме отсвирили, съм споделял и температурите (мисля отново с картинки)- при зададени 22, в коридорите се поддържат 18-19 градуса, в най студеното време. Обикновено 20-21. Подобно би бибо положението, ако беше Хол, при мен, но си прав, за частният случай. Имам големи загуби от две срещуположни врати- входна и към тераса.

пп. Медиите откриха топлата вода.
Обявиха климите (ТП) за най евтино отопление.
Отоплението с Газ е на последното 5то място.
Между тях са- дърва, топлофикация, пелети. Може да бъркам местата на топлофикация и пелети.

Тема "Отопление с климатици и газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: