• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 136
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mgbagera - специалист
Сега дадох заявка за 2 колектора и чакам да ми кажат дали имат в наличност :)
Питах за помпи и ми предлагаха някаква българска, мисля че започваше с буквата Г.
Та тези българските читави ли са ? Казаха че били много известни на пазара :?
nasttii - специалист
Andri01 написа:
Датчика на СК-на изходящата тръба,той подава сигнал при повишаване на температурата / според настройката/. Според контролера,може да настроиш ∆Т да включи към 5-6*С и да изключи на около 2-3*С. Датчика на болера се монтира на определеното място/ ако има такова/,иначе вариантите са: на изходящата тръба или изрязваш кожуха и изолацията ,залепяш го на корпуса / с термопаста /и слагаш отгоре пак изолацията и изрязаната част от кожуха.
Сори за въпроса ,но какво значат съкращенията СК и ДТ?
fbr - майстор
Слънчев Колектор и Диференциален Термостат
nasttii - специалист
Да попитам кой панели на сънсистем стават за дрейн бек системи?
Andri01 - майстор
Мисля ,че всичките. Моя е хоризонтален заради мястото-така е ми е по удобно ,а и не стърчи много над покрива. Особено зимата ,като е вдигнат повече!
mgbagera - специалист
Здравейте отново. Алуминиевите ми колектори пристигнаха :hurra:

Имам едно питане. При получаването на колекторите не получих никакъв документ нито касова бележка за тях. До колкото знам колекторите са с 3 години гаранция. Искам да попитам имали какво да се повреди в тях така от самосебе си и дали да отида да си поискам документ за гаранцията ?
шоп - майстор
може да протече някоя спойка да кажем :|

Обади се на фирмата. Има фирми, които работят с определени куриери и товарителницата служи и за гаранция.
Към нея трябва да има и касова бележка.

Оправи си документите. Аз за всяка покупка си взимам ФАКТУРА !!! Това е документа, че АЗ съм купил ОПИСАНИЯТ във фактурата продукт.

Имам два кашона с такива докумнети, още от 1979 год, когато баща ми е строил къщата. Нека някой да дойде да претендира, че за дадено нещо нямам документ.
saraneron - специалист
+1.Искай си доументите и касовия фиксален бон!
volero - специалист
Да се похваля с още една, само източваща система, която от два дни работи нормално. Има още неща за изпипване, но съм доволен
Искам да Благодаря на всички който ми помогнаха със съвети, мнения и припоръки без тях нямаше да се справя !
saraneron - специалист
Няма да е лошо ако споделиш какво се получи?Какъв бойлер,панели ,помпа,тръби, допълнителен съд ,управление ,кога се включва помпата,колко градуса вдига и други неща? Какви трудности срещна?Как ги преодоля?И дуги неща ,за които се сетиш......Колко денивелация покрива реялно помпата, с вода ли е или антифриз ,къде е допълнителния съд,как напълни системата,обезвъздушаване....и т.н. Също и колко излезе като цена ,това е важно!Ще е интересно за много хора ,които четат форума .Сложи и някоя снимка.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 136

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: