Raij написа:Колеги на втора камина 13-ка констатирам че при зададени примерно 55° и А режим, на 5-та степен работи ДО 50°. и след това на 50° и 51° работи на 4-та. Бихте ли погледнали вашите и да споделите. Става въпрос за новозакупените. Благодаря.И при моя модел е така (от миналата година) и при таз годишния е пак така. Те контролерите са едни и същи де
Raij написа:Благодаря за точния отговор колега. Снощи поразбърниках и настроих Ih24 на 3. Намалих и 1-ва и 2-ра степен и нещата се укротиха. И един малко по-страничен въпрос от настройките - с какво си чистите стъклото на камината? Веднъж го почистих с препарат за стъкло - поизчисти се макар, че остана едно петно. Днес пак опитах да го почистя - зацапа се и не иска да се изчисти напълноtanio_s написа:Здравейте колеги и честит Ви нов отоплителен сезонIh24 на 2. d08 по голямо от 5 но незнам как ще го възнриеме камината ако 7градуса : 5 програми примерно. По добре си намали 1 и 2 степен от колкото да пипаш d08. Според мен.Отоплявам се с камина Бурнит 25kW. Изчел съм темата обстойно, свалих си инсталаторското ръководство и си го направих на книжка, за което сърдечно благодаря на колегата grants. Имам един въпрос - когато камината влезе в режим модулация докато не спаднат градуситена водата с поне 10 надолу не влиза в нормален режим. Та въпроса ми е - как да намаля тези градуси - от коя настройка. Четох по ръководството - за меню А13 пише, че за да излезе от модулация трябва условие d23 (разликата между температурата на термостата и тази на водата да е повече от 2 градуса) и Т43 (време което минава от режим модулация в режим готовност - 60сек). Настройките на тези два параметъра са ми същите както в сервизното меню и както съм ги написал. Питам защото минава супер много време докато ги свали тези градуси. Шнека и вентилатора в режим модулация съм ги намалил под стойностите на 1-ва степен - С11-0.8, U11-1300. А06 ми е 1, А12 ми е също 1. И другия ми въпрос е (тъй като не открих в книжката ясно обяснение) - в степен А - от коя настройка да направя да започва да намаля степените от по-рано, не от 5 градуса под настроената на термостата, а примерно от 7 или 10? Надявам се да съм дал всички необходими данни за да се ориентирате правилно. Благодаря предварително.