• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Raij написа:
Колеги на втора камина 13-ка констатирам че при зададени примерно 55° и А режим, на 5-та степен работи ДО 50°. и след това на 50° и 51° работи на 4-та. Бихте ли погледнали вашите и да споделите. Става въпрос за новозакупените. Благодаря.
И при моя модел е така (от миналата година) и при таз годишния е пак така. Те контролерите са едни и същи де :-D
tanio_s - помощник
Raij написа:
tanio_s написа:
Здравейте колеги и честит Ви нов отоплителен сезон :) Отоплявам се с камина Бурнит 25kW. Изчел съм темата обстойно, свалих си инсталаторското ръководство и си го направих на книжка, за което сърдечно благодаря на колегата grants. Имам един въпрос - когато камината влезе в режим модулация докато не спаднат градуситена водата с поне 10 надолу не влиза в нормален режим. Та въпроса ми е - как да намаля тези градуси - от коя настройка. Четох по ръководството - за меню А13 пише, че за да излезе от модулация трябва условие d23 (разликата между температурата на термостата и тази на водата да е повече от 2 градуса) и Т43 (време което минава от режим модулация в режим готовност - 60сек). Настройките на тези два параметъра са ми същите както в сервизното меню и както съм ги написал. Питам защото минава супер много време докато ги свали тези градуси. Шнека и вентилатора в режим модулация съм ги намалил под стойностите на 1-ва степен - С11-0.8, U11-1300. А06 ми е 1, А12 ми е също 1. И другия ми въпрос е (тъй като не открих в книжката ясно обяснение) - в степен А - от коя настройка да направя да започва да намаля степените от по-рано, не от 5 градуса под настроената на термостата, а примерно от 7 или 10? Надявам се да съм дал всички необходими данни за да се ориентирате правилно. Благодаря предварително.
Ih24 на 2. d08 по голямо от 5 но незнам как ще го възнриеме камината ако 7градуса : 5 програми примерно. По добре си намали 1 и 2 степен от колкото да пипаш d08. Според мен.
Благодаря за точния отговор колега. Снощи поразбърниках и настроих Ih24 на 3. Намалих и 1-ва и 2-ра степен и нещата се укротиха. И един малко по-страничен въпрос от настройките - с какво си чистите стъклото на камината? Веднъж го почистих с препарат за стъкло - поизчисти се макар, че остана едно петно. Днес пак опитах да го почистя - зацапа се и не иска да се изчисти напълно :?
grants - специалист
Лакочистител ако не е много зацапано , ако не е чистено от много време с течена сода каустик(работи безотказно) :wink:
Здравейте колеги.
Първо накратко представяне- от три седмици съм собственик на комфорт +25 . Нямам още мнение дали съм доволен или не. Времето ще покаже. Изчетох темата много пъти. Почти я зная наизуст. Все още се опитвам да си настроя камината за оптимален режим. Ако имам ядове се надявам на вас помагате. За сега само чета и ровичкам из настройките. Опитвам различни пелети и т.н. Когато имам някакви по конкретни резултати ще ги споделя с вас.
Относно колегата за почистването на стъклото : аз имам магическо решение. Препарата се казва flex -обезмаслител. Продава се в Кауфланд и струва 3.25 лв. 500-600 мл. Не съм сигурен за количеството. Та с него, напръскваме , две три минути стои и после само избърсване със салфетка. Стъклото е чисто ново. Пазете си ръцете. Силен е и гори кожата.
За сега толкоз от мен. Късмет на всички и до скоро.
teodor7192 - напреднал
grants написа:
@teodor7192 качи някакви настройки , така по радиатори няма как да сметнем какви настройки са ти необходими. Написаното по горе се отнася и за теб , без изолация/дограма или термоглави няма как да очакваш нисък разход на камината.

Поздрави !
Значи за проблема със шнека така и не знам все още защо така се случва,но забелязах,че се случва скоро след като изсипя чувал с пелети. Когато стане така натискам с ръка силно пелетите,за да се нябият надолу и шнека поема и започва да качва пелети.
Относно разхода утре ще си купя безжичен стаен термостат,но ако не са скъпи тия термоглави може и да сложа и такива. Консултирах се с доста хора и оставам на мнение,че мощностите които захранва камината или са на границата на възможностите и или ги надвишава. Надявах се някой да ми даде информация за общата мощност,която захранвам. В момента камината трудно достига 60 градуса.
Grants ако нямаш нищо против прати ми телефон на Л.С. да направя една консултация с тебе
andy_forresite - майстор
Теодоре, дал съм ти захранваната мощност на 09.11. в 11:16 часа. в тази тема. Не знам какво имаш предвид под «някой», но и аз съм хора :)
Аз откога разправям по темите, че киловатите от радиаторите които храним с камини и котли и киловатите от електрически радиатори са съвсем различни. По точно разликата е два пъти. Не знам колко от вас са пробвали да се топлят на ток с обикновени печки и да сравнят разхода в пари спрямо пелети. С климатици вече пелетите се обезсмислят.
Всъщност с пелети трябва да е повече от два пъти по-евтино от на ток. Ако е само два пъти нямат смисъл. Сега, на някой му духало, течение било... Ами с мидеа и подобен е така.
vladostojanov - напреднал
teodor7192 написа:

Значи за проблема със шнека...
Да ти кажа, че и при мен има такъв проблем, появява се периодично - някой път един-два пъти на ден, друг път 3-4 дена всичко е ок... и аз не знам на какво се дължи. Разбърквам и аз пелетите, но не съм сигурен, че има ефект. Моята камина също е скоро купена - преди два месеца.
toto1221 - специалист
Качвам тези снимки защото никой не вярваше, бурнит 13 плюс, пускам е на 1 степен при подаване на пелети 0,3 вентилатор на 1 степен 1000 оборота и държи 60 града на водата при работещи 3 радиатора 1,20 на 60,един 1,70 на 60 и още два 1,70 на 60 но там не ги броя защото е достигната температурата и термо главите са притворени. Какво става нещо объркано ли имам по моята камина че никой не вярваше че може да гори при тези параметри и още нещо температурата на изгорелите газова ми се вижда висока между 125 и 135 помагайте

Прикачен файл

_20161121_181129.JPG

Прикачен файл

_20161121_181102.JPG

Прикачен файл

_20161121_181027.JPG

Прикачен файл

_20161121_180952.JPG

Прикачен файл

_20161121_180034.JPG
Raij - специалист
Голега в някаква заблуда си. Качи всички настройки и кажи на каква степен я караш. Качи снимка на пелетите. Според мен са дребни.
benimm8808 - специалист
Raij написа:
Голега в някаква заблуда си.
С това подаване на пелети 0.3 и вентилатор 1000,няма как показанията на изгорелите газове да е 125-135-това е ъпсурдно.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: