Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavel_baltiev@abv.bg - помощник
пон мар 08, 2021 7:31 pmn.ganev написа:
pavel_baltiev@abv.bg написа:
Каминката е на 5сезона.
Е тука вече излъга ЯКО! :^o Или аз не съм добре с елементарната математика.
Камината е на пазара от юни 2018г.
Още по лошо говори за какво качество става.За три сезона и около 10тона пелети.Камината за този период то не бяха запалки, редуктор,шнек и хиляди нерви.Камината е на тъста ми и затова съм се заблудил за годината.Аз мисля и за двата сезона ,които изкарах,че направих по-добър избор (макар и рискован)
MCZ PRIMULA -втора употреба от 2013 година в експлоатация.За 2700жълтици е просто супер.
brassSob - специалист
Новото Густо де'ба Равели се започва. Е така от по-далече откъм тъча.
Антон С. - специалист
чет мар 11, 2021 6:12 pmVesiv531 написа:
Здравейте от скоро съм
Малко съм объркан от публикуваните снимки... Или по-конкретно от снимки 1 и 4. Как така на Р2 показва 11 киловата, а зареждането е много малко като секунди за да е такава?!? Какъв ти е капацитета на шнека? Не, че има значение за горенето, но ми стана интересно :) А камината каква мощ е?
Vesiv531 - напреднал
чет мар 11, 2021 8:49 pmАнтон С. написа:
Здравейте от скоро съм
Малко съм объркан от публикуваните снимки... Или по-конкретно от снимки 1 и 4. Как така на Р2 показва 11 киловата, а зареждането е много малко като секунди за да е такава?!? Какъв ти е капацитета на шнека? Не, че има значение за горенето, но ми стана интересно :) А камината каква мощ е?
Капацитета не съм го смятал, до вчера даже и не знаех как става, камината е 16 киловата, като на Р3 е на 16кв, Р2 е настроена на 11кв, а за Р1 не помня понеже от както е сложена е влизала няколко пъте в нея мощост. Настройките са правени от специализирания магазин от където я купих.
Антон С. - специалист
чет мар 11, 2021 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
...преди 2 дни...
От два дни насам е по студено. Нормално е да засили тягата.
Височината на пламъка вече е от пелетите. Леко може да намалиш вентилатора.
На мен защо ми се струва, че са му прекалено намалени настройките на вентилатора във всички степени. Пак нещо не съм разбрал :? Например, моят на Р2 е настроен на 38.
Vesiv531 - напреднал
Вентилаторите са намалени максимално ниско, понеже куминът ми дърпа много хубаво (думи на инсталатора) и имало шанс да ми загасва огъня, ако вентилатора е по-засилен, даже искаше и още да го смъкне, но софтурът щял да почне да дава грешки.
Антон С. - специалист
Чакай малко сега. Кой ти прави настройките, в магазина, където я купи или човека,който ти я монтира?
Vesiv531 - напреднал
чет мар 11, 2021 9:14 pmАнтон С. написа:
Чакай малко сега. Кой ти прави настройките, в магазина, където я купи или човека,който ти я монтира?
В моя случай човека е един. Той държи магазина, и той ги монитра.
Антон С. - специалист
И ти не хареса пелетите, които продава :shock: Майтапя се... Вероятно камината е настроена за тях, въпреки, че на мен настройките ми се струват абсурдни за каквито и да е пелети. Може и да не съм прав, но според мен има много объркани неща.

Що не опиташ заводските? Избери гориво 2. Ама ще трябва да прочетеш и инструкцията за употреба на камината. Сигурен съм, че там ще ти показва около 8 киловата на Р2. Не, че има значение :)

Р.Р. Всъщност НЕ съм сигурен, че показваните на дисплея киловати ще се променят. Нямам спомен, дали бяха индивидуални настройките на шнека за всяко гориво. Утре като я добарам ще видя.
Kalfa10 - специалист
Аз съм си настроил 16ката на 2ра степен 5.4 киловата, на 3та е 6 и нещо, на първа почти не гори, при този режим димните над 120 градуса почти не се качват, минимума е 75-80 градуса, задал съм 63 гр на ризата докарва я до 59-60,разхода не го гледам, но слагам по чувал и половина. Изображение

Прикачен файл

IMG_20210311_215713.jpg

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: