Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Пичове, това не е решение на проблема с перманентно ниския пламък. И да го замазвате, се си е тая, ама не е и голям проблем де. Поне да са намираме на приказки и да храниме темата, хахаааа.
Нъл тъй, Тонка?! Филмата го научил, хихииии!!! И ко друго, освен "разделяй и владей"?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед мар 14, 2021 7:56 pm, променено общо 1 път.
Антон С. - специалист
Кое бат Трифоне? Според мен ниския пламък е от настройката на вентилатора, както вече писах. С какво пълня темата?
Vesiv531 - напреднал
Пробвах с начина с деленето на две - до някъде помогна но не напълно. Вчера купих някакви украински и друг вид булгарски (без марка) пелети. Отворих камината отвсякъде да я почистя и останах потресен от предните пелети.. за 75кг пелети напълних почти половин прахосмукачка за пепел... При тестване на тези украински пелети почнах направо на заводски настройки делени на 2 както препоръчаха да пробвам по-рано. Добре беше, но не ми хареса напълно затова малко си поиграх и успях да ги наместя. Резултата от изгоренот вчера - половин шепа пепел и чисто стъкло на 95% (имаше малко пепел най горе по стъклото). Разход за 8 часа горене - 10кг изгорене пелети като почти през цялото време след първия час и половина гореше на Р1. Пламъка изглеждаше доста добре и беше сравнително равномерен.
нед мар 14, 2021 7:54 pmАнтон С. написа:
Кое бат Трифоне? Според мен ниския пламък е от настройката на вентилатора, както вече писах. С какво пълня темата?
Няколко страници назаде, Тонка.
чет мар 11, 2021 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Височината на пламъка вече е от пелетите. Леко може да намалиш вентилатора.
Пълни я, ни бой са!

Деленето на цикъла е за друго, Тонка.
Антон С. - специалист
Колко страници? Дай линк.

И за ко е? Оти аз съм лаик и не вдявам. При разделяне се постига по-равномерен огън без пикове и спадове, както и по-рядко преминаване от една мощ в друга. Сиреч гори по-равномерно. А нисък пламък от какво е следствие според теб? Освен от пелетите, разбира се.
Антон С. - специалист
нед мар 14, 2021 8:00 pmVesiv531 написа:
Моля те, публикувай настройките да Р1, Р2 и Р3 в момента.
Vesiv531 - напреднал
P3 - Порция - 16, цикъл - 40, вентилатор - 35
Р2 - Порция - 11, цикъл - 40, вентилатор - 30
Р1 - Порция - 5,5, цикъл - 45, вентилатор 28
Антон С. - специалист
Това не е разделено. Поддържам тезата за ниски нива на вентилатора.
Vesiv531 - напреднал
Както казах по-горе, пробвах с разделенето, но също не ми хареса, на Р3 и Р2 пускаше много начесто и пламъка беше много бурен и силен.
Антон С. - специалист
Ми така де :) На Р2 и Р3 какъв да е? Ако все още пазиш въпросните настройки, виж вентилатора.
Последна промяна от Антон С. на нед мар 14, 2021 8:40 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: