Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hr.hristov57 - специалист
Поради малката отопляема площ 65м2 +20м2 (след време) ти трябва котел с много ниска минимална мощност на горелката 2-3 кВт. Посочената от теб горелка е с мин.мощност 5 кВт която няма да успява да влезе в нормален режим на работа,а периодично ще се пали и гаси и в комбинация с котел на твърдо гориво ще доведе до значителен преразход на пелети. Това ще ти увеличи значително разходите и ще останеш разочарован от този вид отопление. Рано или късно ще си принуден (по съвет на някой майстор) да монтираш допълнително и буфере съд с необходимата автоматика, каето значително ще ти оскъпи проекта. Прочети още малко и ще разбареш,че има чисто пелетни системи- комплект котел и горелка, които могат да удоволетворят твоето желание.
andreiand - помощник
Гледам, че и Грейкото започва от 5kw. Да кажем че съм избрал горелката Pellasx mini hibryd какъв котел да взема за нея?
LazarGanev - "Велик майстор"
Имам изпълнена система за къша 65м2 с котел и горелка Грейко, но задължително съм монтирал буфер. Ако не ти се чува, ще го разбереш, но по трудния начин. Иначе за котел бих ти препоръчал Expert 20, но после ще те е яд, че не си взел и горелката :cool:
Radoslaw - специалист
andreiand написа:
Гледам, че и Грейкото започва от 5kw. Да кажем че съм избрал горелката Pellasx mini hibryd какъв котел да взема за нея?

За съжаление освен поредните реклами на Грейко,не видях никакви разумни съвети.
Според мен ти си за пелетна камина.Ако ти се занимава внеси си една от Китай.Виж в Alibaba.
Можеш да си намериш за 500-600$.Или в България Виктория,не знам на какви цени са.Но отзивите за тях са много добри.
Ако държиш на котел,това е твоя котел.Със същата горелка,която си си избрал на Pellasx.На българския пазар не можеш да намериш
котел с такива качества.Освен Herz ,no с цена умножена по 4.Цената на комплекта,заедно с бункер е колкото на Торча(включително и транспорта)Не знам ,каква е цената на комплекта Грейко,но всичко на полския комплект е една класа отгоре.И котел и горелка и контролер.А и честно ,казано не искам да обиждам Грейкото,но бих си купил котел и горелка от производител ,който се занимава от 40 години с това.
Друг вариант,който бих ти предложил е Универсална пелетна горелка.тя не е толкова претенциозна ,както чисто пелетните
и може да ти работи и и с 1-2 кВ мощност.Особено с новите контролери,които имат всички функции за които се сетиш.Самозапалване,
ламбда контрол,Интернет модули и т.н.

Прикачен файл

20kW-pellet-1.jpg
20kW-pellet-1.jpg (84.71 KиБ) Видяна 2165 пъти
Последна промяна от Radoslaw на пон юли 25, 2016 1:30 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
И аз съм на мнение, че си за камина, но внимавай с тия китайските от али-то. Хубаво е да си има сервиз, че не те виждам, ако трябва да сменяш нещо, било то и запалка, а пък недай си боже от някъв токов удар да ти се разбърка електрониката и да трябва да се препрограмира...

Така че харесай си от тук някоя марка камини. Ако търсиш добро качество мога да препоръчам Extraflame и Равели. За българските мога само едно да кажа - евтини са.
n.ganev - майстор
На Виктория ми харесват. Работят добре, безшумни са и подлежат на донастройка за различните пелети. Мин. мощност може много да се намали. Ценат е 2999лв
с ДДС.
Radoslaw - специалист
Виждам ,че са ме изпревалили със съветите,но има китаиски и китайски.А и какъв дръг съвет ,ще ти даде някой ,които продава посочените италиански камини.
Когато се купува,котел с горелка се предполага,че в следващите ,поне 10 години не би трябвало човек да има никакви проблеми.
Идеята е че избора се прави внимателно и с много търсене .в наши и чужди форуми.Преди година случайно попаднах на конкурента на Pellasx ,KIPI.В момента пазработват и е в изпитание пелетна горелка с керамична глава.Според производителя,това щяло да обърне представите за горелки.Но тъй ,като не вярвам много много на обещания,на какво попаднах в един техех форум.Това е единствената горелка досега ,която съм видял и то във форум ,за която се споменава ,че може да гори сламени пелети.който е горил такива ,знае ,за какво ства на въпрос.Тъй ,че провери и тази горелка.А за комплекта Pellasx с котел ,пиши на лични,ще ти кажа откъде да си я купиш.

Прикачен файл

KIPI.JPG
Radoslaw - специалист
Не бих искал да ставам ,многословен но ,търся топломер.Някой беше показал такъв ,от някакъв търг.Но не мога да го намеря.Ще бъда благодарен ,ако някой случайно го помни.И малко интересна информация,за съжаление тъжна и отрезвяваща.За КПД на системата котел -пелетна горелка.Пак видяна в показания по горе форум.

Прикачен файл

КПД.JPG
hr.hristov57 - специалист
Това за КПД-то определено ми харесва! Някои "форумни Специалисти" и раздавачи на акъл най-накрая откриха топлата вода..??..
syncho - майстор
Radoslaw, давам такъв съвет защото си нямаш представа колко хора ми се обаждат да ми търсят части за някакви измислени марки пелетни камини с надеждата "нещо да пасне". Както виждаш подавам и конкурентна марка, която аз не продавам, но ми харесва като изпълнение и съм признал положителните ѝ качества. Така, че ако може другия път не ме изкарвай рекламен агент. Да, скъпи са, но знам какво представляват и спокойно мога да ги препоръчам без да имам каквито и да било притеснения и угризения.

Плюс това никой не ме спира да продавам и други камини, но не искам, защото не искам да имам проблеми с клиентите.

Топломер мога да ти предложа на прилична цена ;) като за колега от форума. Само кажи на лично какво точно ти трябва и за каква мощност.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: