andreiand написа:Гледам, че и Грейкото започва от 5kw. Да кажем че съм избрал горелката Pellasx mini hibryd какъв котел да взема за нея?
За съжаление освен поредните реклами на Грейко,не видях никакви разумни съвети.
Според мен ти си за пелетна камина.Ако ти се занимава внеси си една от Китай.Виж в Alibaba.
Можеш да си намериш за 500-600$.Или в България Виктория,не знам на какви цени са.Но отзивите за тях са много добри.
Ако държиш на котел,това е твоя котел.Със същата горелка,която си си избрал на Pellasx.На българския пазар не можеш да намериш
котел с такива качества.Освен Herz ,no с цена умножена по 4.Цената на комплекта,заедно с бункер е колкото на Торча(включително и транспорта)Не знам ,каква е цената на комплекта Грейко,но всичко на полския комплект е една класа отгоре.И котел и горелка и контролер.А и честно ,казано не искам да обиждам Грейкото,но бих си купил котел и горелка от производител ,който се занимава от 40 години с това.
Друг вариант,който бих ти предложил е Универсална пелетна горелка.тя не е толкова претенциозна ,както чисто пелетните
и може да ти работи и и с 1-2 кВ мощност.Особено с новите контролери,които имат всички функции за които се сетиш.Самозапалване,
ламбда контрол,Интернет модули и т.н.
Прикачен файл
20kW-pellet-1.jpg (84.71 KиБ) Видяна 2572 пъти
Последна промяна от Radoslaw на пон юли 25, 2016 1:30 pm, променено общо 1 път.