Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Като моя, с част от тунинга, хахаааа.
silent
- майстор
Давам своя дан за да върнем темата в правилната посока ...в момента топля около 65кв. и горя около чувал, чувал и половина(по думи на огняра- не съм аз
) ....за 24 часа от които камината гори 18часа...топло е понякога много...с термо глави съм въртят се от всеки на поразия в зависимост колко му е топло и студено...темп. на водата 60гр...управлява се по вода и темп. от термостата на камината ..кое по напред дойде ...темп. на димните газове за стартиране на модулация 140гр...в общи линии работи по график на автомат и рядко слизам при нея и не знам колко гори колко гаси колко пали(тъщата я зарежда чисти)...така че си живея живота ...единствения ми интерес да изгори по-малко за сезона произтича от трудното зареждане с пелети поради това че няма достъп на камион до у дома и се налага да ги мъкна 100метра по един баир...инак пет лева се изяждат и изпиват и спомен не остава и точно пък за тези няколко кила в преразход да си развалям рахата.... карайте я по спокойно бре...дисертации почнахте да пишете за тея свръх печки... 

Последна промяна от silent на нед дек 20, 2020 1:48 pm, променено общо 1 път.
mitkomaca
- специалист
Тия дни много се разгорещите, аз като начинаещ с пелетите за втора зима със Пелетрона и камината Раховец 86та година каде ризата е само на задната стена, топля 65 квадрата без никаква изолация и единични стъкла дограмата е сигурно на 100 години защото Къщата е на над 150 камината топли кухнята и при положение, че има към 5 метра кюнци на входа на комина не пада под 110-150 градуса разхода ми е около чувал и половина на ден, то и времето играе роля за разхода при мен колкото е по-студено толкова повече дърпа комина и компенсира липсата на електроника имам 2 радиатора по 2200 вътре не пада под 22 градуса единствения недостатък е малкия бункер каде направих и на 8-10 часа трябва да сипвам, за другата зима съм намислил да поръчам на моя човек нова горелка и да взема да преработя едно Прити даму я сложа от страни горелката така хем ще се вижда огъня през прозореца и с по-голям бункер ще зареждам веднъж на ден
https://www.facebook.com/pages/category ... 126443883/
Това е страницата на моя човек, дано не прозвучи като реклама
https://www.facebook.com/pages/category ... 126443883/
Това е страницата на моя човек, дано не прозвучи като реклама
Virtex
- майстор
Доста спам и мнения НЕ по темата са преместени тук:
Oбща дискусия за работа на пелетни котли (преместен offtopic)
Учтиво напомням, че темата е за обсъждане на разход на пелети.
За неучтивите участници, търсещи заяждане, спам и писане на мнения, не по темата ще има честитки.
Би било полезно да споменете повече подробности - модел камина/котел/горелка, отопляма площ, изолация и т.н.
Oбща дискусия за работа на пелетни котли (преместен offtopic)
Учтиво напомням, че темата е за обсъждане на разход на пелети.
За неучтивите участници, търсещи заяждане, спам и писане на мнения, не по темата ще има честитки.
Би било полезно да споменете повече подробности - модел камина/котел/горелка, отопляма площ, изолация и т.н.
mitkomaca
- специалист
нед дек 20, 2020 5:09 pmpechkata написа: Искаш да кажеш 20/25 кг. на 24 часа горене нонстоп със Пелетрона за 65 квадрата...?Точно това казах, да множко е но нямам нито дограма качествена, нито изолация покрай входната врата духа плюс това, че голямата стая която не отопляваме и нейната врата също духа, ама на 50-55 на водата вътре си е перфектно даже и на -20, по-миналата зима като удари -29 беше кофти щото още не бях направил парното и си бях огняр 12 кубика дърва и 3 тона въглища ако ги смятам като пари пак са си към 1400 това са си над три тона пелети
pechkata
- специалист
вт дек 22, 2020 12:12 ammitkomaca написа:И какви пелети може да гори - гледам в сайта и със костилки гори...?нед дек 20, 2020 5:09 pmpechkata написа: Искаш да кажеш 20/25 кг. на 24 часа горене нонстоп със Пелетрона за 65 квадрата...?Точно това казах, да множко е но нямам нито дограма качествена, нито изолация покрай входната врата духа плюс това, че голямата стая която не отопляваме и нейната врата също духа, ама на 50-55 на водата вътре си е перфектно даже и на -20, по-миналата зима като удари -29 беше кофти щото още не бях направил парното и си бях огняр 12 кубика дърва и 3 тона въглища ако ги смятам като пари пак са си към 1400 това са си над три тона пелети
mitkomaca
- специалист
По принцип всичко може да гори и костилки и черупки стига да може сами да слизат на долу по захранващата тръба а за пелетите е капризна ако са със голямо пепелно съдържание задръства, пробвал съм много видове пелети ама най-добри за моя случай са Шнайдер и Пине пелет град Трън, миналата зима взех за проба некви от Полша ама като ги погледне човек едни белички добре, че взех само два чувала а те пълни със пясък и такава шлака правеше на 2-3 часа изръчквах по една буца едвам измъчих единия чувал а другия го разтлах по пътеката вместо чакъл, просто по нашия край няма много избор на пелети а от София да поръчам превоза ще ми е над 100 кинта
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература