Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nandrolon - специалист
Здравейте, предвид че не съм решил все още дали да връзвам бойлера към парното. Да ви попитам- какво налага той да е на отделен кръг и с отделна помпа.

п.с. Дано въпросът ми не разводнява темата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това е една от всички възможни схеми. Гарантира винаги подгрят бойлер
nandrolon - специалист
Един вид ако навън е топло и ползваш бойлера , котелът да припали сам заради него?
LazarGanev - "Велик майстор"
Това е летен режим. Но представи си зимата времето е топло, бойлерът вързан като радиатор, но стайният термостат не позволява на горелката да работи. Водата в бойлера свърши, какво правиш? Включваш на ток?
nandrolon - специалист
Привет, моля мнение за това http://www.opop.cz/black-star.

Благодаря
димитар кисиов - специалист
nandrolon написа:
Здравейте, предвид че не съм решил все още дали да връзвам бойлера към парното. Да ви попитам- какво налага той да е на отделен кръг и с отделна помпа.

п.с. Дано въпросът ми не разводнява темата.
Трябва да се прочете в упътването на контролера за възможните режими ,но при малък бойлер с малко разход не ние необходимо за голям е с голям разход е много изгодно
nandrolon - специалист
Здравейте, как се изчислява номиналната работна температура на водата на котел на пелети. На даден модел производителят е задал - 65 градуса за пример. При други модели само се споменава регулиране в диапазон 60- 80. Оттук идва въпросът това кпд което дава производителя на котела при каква температура на водата е смятано. Т.е различната работна температура би имала отношение при пресмятането на инсталацията.
naskov - майстор
nandrolon написа:
Т.е различната работна температура би имала отношение при пресмятането на инсталацията.
Разбира се, че има. Големината на отоплителните тела се избира в зависимост от температурата на водата, която ще преминава през тях. Мощността на радиаторите при 60*С е около два пъти по-малка от тази при температура 90*С.
nandrolon - специалист
Привет, Kostrzewa Mini Bio 20кв и Termika 18 кв. на Edilkamin в момента са на една цена от представителите им в България.
Италянецът е вече стар модел но за България явно си е екстра, изводът за комин му е ф80 обикновено са поне 150 мм, Както и изводите за вода са 3/4.Според вносителя бил много икономичен / въпреки че 90% кпд си е 90%/. Има ли база за сравнение между двата модела или поляците са по - добрият избор предвид горелката и управлението. Благодаря!
stosto - помощник
Здравейте, пичове.

Спука ми се водосъдържателния съд на котела и трябва да се завари. Можете ли да ми препоръчате заварчик, защото този, който уж трябваше да го направи ми върза тенекия няколко пъти, а сезонът наближава.

Става дума за района на София - на 25 км в южна посока.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: