• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
boretobobo - специалист
ivanovbg написа:
boretobobo написа:
Кабела е много икономичен а медните тръби се нагряват много бързо с малко енергия
така с 1 Опит който си направих.
Подгрях 1 тръба до 40с а вчра 9 бр тръби пак със същият кабел пак 40с за същото време
А пробва ли да ги напълниш с вода?
Няма защо да я пълня това е хит пайпа на вакуумната тръба от колектор.
3 дни обяснявам че не е празна медна тръба и като се нагрее кабела до 50с когато
е омотан на няколко такива тръби в долния край.
Те предават на горния пак 50с на по голяма площ без топло загуби :idea:
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе Борето, колко време и колко човека трябва да ти обясняват? Ти правиш ли разлика между температура и мощност? И пламъка на запалката има температурата на огъня е котела, ама мощността му е колкото да запали една цигара. Колкото и градуса да се нагряват тези тръбички, те само предават мощността, отделена от кабела, те не генерират мощност. Така че дали с кабела ще грееш тръбички, пък те ще греят течност, пък тя ще грее пода е все същото като да грееш пода директно с кабела (на теория, на практика има и загуби)
boretobobo - специалист
LazarGanev написа:
А бе Борето, колко време и колко човека трябва да ти обясняват? Ти правиш ли разлика между температура и мощност? И пламъка на запалката има температурата на огъня е котела, ама мощността му е колкото да запали една цигара. Колкото и градуса да се нагряват тези тръбички, те само предават мощността, отделена от кабела, те не генерират мощност. Така че дали с кабела ще грееш тръбички, пък те ще греят течност, пък тя ще грее пода е все същото като да грееш пода директно с кабела (на теория, на практика има и загуби)
Не бе питат защо аз отговарям за пламака съм съгласен.
Чаро - Акълия
LazarGanev написа:
И пламъка на запалката има температурата на огъня е котела,
Е ти са кво? Опитваш се да ми обясниш, че ако Борето сложи пламъка от запалката на медните тръбички и нагрее по-голямата площ с него без топлозагуби, няма да успее да затопли подовото на къща 200кв.м ли? :lol:
Вчера открих нов начин за добиване на почти безплатна енергия. Люти чушки. Ако се комбинират с някоя шлюкавица ... няма парно, няма марно. Тя топлината идва ОТВЪТРЕ, без никакви топлозагуби! :lol:
syncho - майстор
Чаро скоро не те бях мяркал във форума :) Свежа идея си дал :)
boretobobo - специалист
Явно има много песимистично настроени хора по въпроса и предлагам
да спрем със спора до тука :partyman:
ivanovbg - майстор
Мда..., на един форум песимисти и един оптимист стига :) :partyman:
Чаро - Акълия
syncho написа:
Чаро скоро не те бях мяркал във форума :) Свежа идея си дал :)
Развила ми се беше малко главата напоследък и откраднах времето за форума.
Е, все пак имаше смисъл- глей кви работи открих! :lol:
:partyman:
Тани - модератор
boretobobo написа:
Явно има много песимистично настроени хора по въпроса и предлагам
да спрем със спора до тука :partyman:
Я да ти светна лампичката, та да не съб песимист и аз :idea: Както знаеш, лампичката е символ на новите идеи. В този случай идеята е... светната лампа :lol: Пробвай вместо с кабел 120w, да нагрееш тръбите с една или повече крушки. Ще видиш, че с по-малка мощност, ще загрееш тръбите по-бързо, до по-висока температура. Понеже няма как да увеличиш контактната площ, ще трябва да топлоизолираш тръбите от въздуха. Ако нямаш вата, първоначално може да експериментираш с някакви парцали, но за по-кратко време, за да не ги подпалиш. Може даже да използваш 12в. крушки, защото напрежението им е по-ниско и за това са по-икономични. Ще останеш приятно изненадан от резултата. Като направиш и този експеримент, сподели резултата тук, за да ти кажа следващата стъпка.
boretobobo - специалист
Благодаря за съвета :!: но не мисля да развивам нови теории защото пак ще завалят
коментари по темата.Но ми :idea: да използвам загубите които издухват през комина.
Комина ми е 10 м неръждавейка ако навия медна серпентина до 3 или 4 метър който
излиза от котела и вкарам водата обратно в котела.
Ще го подгрявам много по бързо не мислиш ли :-D
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: