n.ganev написа:Нищо лично. И няма рев по форумите. Просто при гореописаните от мен настройки разхода на пелети е 800 грама за час - и в двата случая. Само, че във втория (3 сек/120 сек). шнека работи по-прецизно. И точно в духа на форума "направи си сам" тук се обсъждат варианти, предлагат се идеи и решения. А иначе най-ефективното отопление се получава от отпадъчният продукт при делене на слабообогатен уран (3.6-4.4% U 235 и приблизително 96% U 238)stelibg написа:Ъъъъ..., добре.Коя горелка ще работи по такива настройки?
Я да попитам - наклон на шнека 65 градуса, 32 кг/час.
Да разгадаем уравнението. Кое е по-добре, 1,5 секунди работа на шнека през 60 секунди, илик 3 сек. през 120? Става въпрос за P1.
BTW - заводските настройки не ме устройват. Те са просто работещи в повечето случаи, но не и оптимални.
След като си стигнал до такива стойности никога няма да се стоплиш ефективно.
След като не вярвате на такива дето на ден прехвърлят по стотин пъти менютата на съоръженията с които Вие се отоплявате и започвате да разбъзиквате щото Той оня дойде, направи там нещо си и ми нагласи горелката да работи така, че след време да го потърся за да му платя да работи добре - я аз да сА упрая сам, и после рев у форумите.