Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borkata99 - специалист
Изображение
stelibg - специалист
n.ganev написа:
stelibg написа:
Ъъъъ..., добре.
Я да попитам - наклон на шнека 65 градуса, 32 кг/час.
Да разгадаем уравнението. Кое е по-добре, 1,5 секунди работа на шнека през 60 секунди, илик 3 сек. през 120? Става въпрос за P1.

BTW - заводските настройки не ме устройват. Те са просто работещи в повечето случаи, но не и оптимални.
Коя горелка ще работи по такива настройки?
След като си стигнал до такива стойности никога няма да се стоплиш ефективно.
След като не вярвате на такива дето на ден прехвърлят по стотин пъти менютата на съоръженията с които Вие се отоплявате и започвате да разбъзиквате щото Той оня дойде, направи там нещо си и ми нагласи горелката да работи така, че след време да го потърся за да му платя да работи добре - я аз да сА упрая сам, и после рев у форумите.
Нищо лично. И няма рев по форумите. Просто при гореописаните от мен настройки разхода на пелети е 800 грама за час - и в двата случая. Само, че във втория (3 сек/120 сек). шнека работи по-прецизно. И точно в духа на форума "направи си сам" тук се обсъждат варианти, предлагат се идеи и решения. А иначе най-ефективното отопление се получава от отпадъчният продукт при делене на слабообогатен уран (3.6-4.4% U 235 и приблизително 96% U 238) :). Даже и ток има ;)
Miro4774 - специалист
Аз мойте съм ги завишил малко п3- 8/45/50 п2-6.5/49 п1- 4.5/45/48 защото когато е студено не мога да се стопли къщата с 50 градуса на водата за да изключи стайния. Сега работи от 60 до 69 градуса тем. в системата. И според зависи колко е студено зачаква индикация от стайният за да изключи.
gnt69 - майстор
Миро какво ще рече в килограми на час това което си написал.
judas - специалист
LazarGanev написа:
Препоръчвам да се престане със свободни съчинения на тема настройки на Грейко...
Мисля, че няма 'свободни съчинения', споделяме кой на колко е настроил степените и на тая база всеки разсъждава и експериментира. Да не би да твърдиш, че заводските настройки са универсални?! В тая връзка преди месец един варненец писа в темата, че нов комплект Грейко му изгорил за половин денонощие 4-5 чувалчета пелети!
masterpit - специалист
stelibg написа:
LazarGanev написа:
Препоръчвам да се престане със свободни съчинения на тема настройки на Грейко. Има си прекрасни заводски настройки. Вентилатор може да се вдигне малко заради слънчогледа. Сравняването на секунди на подаване не води до никъде, защото всеки е с различен наклон на шнека и различни пелети. Заиграването с цикъла води само до объркване
Ъъъъ..., добре.
Я да попитам - наклон на шнека 65 градуса, 32 кг/час.
Да разгадаем уравнението. Кое е по-добре, 1,5 секунди работа на шнека през 60 секунди, илик 3 сек. през 120? Става въпрос за P1.

BTW - заводските настройки не ме устройват. Те са просто работещи в повечето случаи, но не и оптимални.
Много съм експериментирал с циклите, но накрая се убедих, че най-разумните граници са между минимум 30sec и максимум 60sec. При мен са 45 на модулация и 60 на поддържащ огън. При теб на първа харчи около 800 грама. Ако си на слънчогледова люспа е добре да е на минимум 45sec. За поддържащ огън не е проблем да е 45/1,2/ но щом е за първа ще ти трябва стабилно горене и пропорционални дози, затова аз бих го настроил: feed 1.5, cycle 60!
stelibg - специалист
masterpit написа:
stelibg написа:
LazarGanev написа:
Препоръчвам да се престане със свободни съчинения на тема настройки на Г
Много съм експериментирал с циклите, но накрая се убедих, че най-разумните граници са между минимум 30sec и максимум 60sec. При мен са 45 на модулация и 60 на поддържащ огън. При теб на първа харчи около 800 грама. Ако си на слънчогледова люспа е добре да е на минимум 45sec. За поддържащ огън не е проблем да е 45/1,2/ но щом е за първа ще ти трябва стабилно горене и пропорционални дози, затова аз бих го настроил: feed 1.5, cycle 60!
Такива са ми настройките feed 1.5, cycle 60. По-нагоре пламъка "зачезва"
Evgeniy - майстор
А защо използваш P1 за поддържане на границата на горене? Производителят дава минимална мощност 5 кв. за стабилна работа на горелката.

Аз най накрая си реших проблема с непрекъснатото гаснене и палене в режим на поддържане. Сега съм на BMG - 1.3 на 90 секунди. Отначало правеше нагар от въглен в задната част, но като сложих вентилатора на 0 това изчезна и може да поддържа 40-50 минути без да гасне.
Явно въздуха при малко пелети концентрира горенето в задната част близо до шнека, което не е никак добре.
Miro4774 - специалист
gnt69 написа:
Миро какво ще рече в килограми на час това което си написал.
Ме не знам снека мисля, че ми е изправен на 60 градуса.
Miro4774 - специалист
При заводски настройки няма да може да вдигне повече от 55 градуса на п1!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: