• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
filmatoplo написа:
:? Каква е горелката .
ЕратоGP20+/25kw...Или поне беше до вчера ...хахаххахахахахаха :snakeman:
filmatoplo - майстор
Ясно на ГП си сложил контролер Натурела , не разбрах тази функция суспенд как действа при ГП , какво ще се случи като изчаква , няма ли да загасне .
rosso666 - специалист
filmatoplo написа:
Ясно на ГП си сложил контролер Натурела , не разбрах тази функция суспенд как действа при ГП , какво ще се случи като изчаква , няма ли да загасне .
ами до настройка е .... количество пелети време на пауза и скорост на вентилатора ....За това казах че е малко пипкаво точно този съспенд
LazarGanev - "Велик майстор"
rosso666 написа:
Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)
Чакай сега, нещо май не е както трябва май :? . Колко ти е радиаторната мощност? Горелката влиза ли в модулация? Да не би да си настроил висока минимална мощност? Ако минималната мощност, която си настроил на горелката е по-малка от радиаторната мощност не би трябвало да влиза в суспенд по температура на водата. Я кажи каква температура си настроил?
rosso666 написа:
ами до настройка е .... количество пелети време на пауза и скорост на вентилатора ....За това казах че е малко пипкаво точно този съспенд
Аз още в началото те предупредих, че няма да ти е лесно, понеже никъде няма описани настройки за работа на тази горелка с този контролер - трябва сам да откриваш топлата вода и то без необходимите за целта уреди. Но ще се справиш, няма страшно, каквото можем ще помагаме дистанционно :wink:
joro39 - специалист
LazarGanev написа:
Това управление на Натурела има 3 фиксирани мощности и горелката превключва между тях в зависимост от нуждите (според температурата на водата). Само че тези фиксирани мощности трябва ти сам да ги нагласиш предварително. За горивото не е трудно да го зададеш (то се задава в секунди въртене на шнека), но за да зададеш въздуха за трите мощности ти трябва газанализатор
колко струва този газанализатор горе долу?
rosso666 - специалист
joro39 написа:
LazarGanev написа:
Това управление на Натурела има 3 фиксирани мощности и горелката превключва между тях в зависимост от нуждите (според температурата на водата). Само че тези фиксирани мощности трябва ти сам да ги нагласиш предварително. За горивото не е трудно да го зададеш (то се задава в секунди въртене на шнека), но за да зададеш въздуха за трите мощности ти трябва газанализатор
колко струва този газанализатор горе долу?
колега щом струва около70 кинта да дойде някой да ти замери значи представи си колко пари е....а иначе мисля че не може да се сложи на натурела такъв датчик
corropt - напреднал
rosso666 написа:
Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)
Иначе вентилатура си променя скороста.нагласянето го правя на око.Гледам пламъка да не се"развява" много особено на първа скорост(най слабата) където според мен е на- критично съоношението въздух количество пелети.
Когато имам време ще сметна и на какви киловати съм настроил горелката

Моята горелка е Biotech35 фабрично пристига с контролер на Натурела. При мен въпреки, че настройката е правена с газ-анализатор се наблюдава същото каквото описваш. Горелката сменя мощностите като дори и на най-слабата стига до определените от мен градуси на котелна вода и изключва заради котелната вода, а не поради подаден сигнал от стаен термостат. След като котелната вода се охлади с 9 градуса тогава пак се запалва (ако не е достигнала температурата в стаята и не е подаден сигнал ''стоп'' от стайния термостат). Мислил съм да намаля още мощността на най-слабата степен за да не се получава старт-стоп и така горелката на теория ще модулира между най-слабата степен и следващта до получаване сигнал СТОП от стаен термостат. Обаче не съм много сигурен дали така ще е по-икономичен режим.
Ако искаш мога да ти пратя настройките за различните мощности, интервал пауза и работа на шнека + мощност на вентилатора което не означава, че при теб ще е ОК, но поне за ориентир??
rosso666 - специалист
corropt написа:
rosso666 написа:
Иначе вентилатура си променя скороста.нагласянето го правя на око.Гледам пламъка да не се"развява" много особено на първа скорост(най слабата) където според мен е на- критично съоношението въздух количество пелети.
Когато имам време ще сметна и на какви киловати съм настроил горелката

Моята горелка е Biotech35 фабрично пристига с контролер на Натурела. При мен въпреки, че настройката е правена с газ-анализатор се наблюдава същото каквото описваш. Горелката сменя мощностите като дори и на най-слабата стига до определените от мен градуси на котелна вода и изключва заради котелната вода, а не поради подаден сигнал от стаен термостат. След като котелната вода се охлади с 9 градуса тогава пак се запалва (ако не е достигнала температурата в стаята и не е подаден сигнал ''стоп'' от стайния термостат). Мислил съм да намаля още мощността на най-слабата степен за да не се получава старт-стоп и така горелката на теория ще модулира между най-слабата степен и следващта до получаване сигнал СТОП от стаен термостат. Обаче не съм много сигурен дали така ще е по-икономичен режим.
Ако искаш мога да ти пратя настройките за различните мощности, интервал пауза и работа на шнека + мощност на вентилатора което не означава, че при теб ще е ОК, но поне за ориентир??
КОлега като казваш че горелката ти спира .... ле минава ли в режим "0"(тоест модулация)???или директно си гаси огъня и продухва??На колко градуса ти е настроена работната температура на котела (при мен е 65)Също голямо значение при превключването между трите програми са зададените градуси за превключване (стъпките на трите програми->10/>=5/и 0-5)Коя версия ти е софтуера?
При мен когато стигне зададените градуси (или се подаде сигнал от термостата)преминава в режим "0" и така модулира до нов сигнал за пускане от стайния термостат.Просто ме ядосва че спира при достигнати градуси на водата въпреки че стайната температура не е достигнала зададената.ТРябва да се обадя в натурела да видим дали не може да се премодулира това .Искам да питам и колегите с други марки горелки дали е така и при тях.
joro39 - специалист
Увеличи си времето което може да работи на 0 лева степен.
LazarGanev - "Велик майстор"
rosso666, много ниска температура си настроил, затова се получава така. При този контролер нагласяш не работната температура на водата в котела, а максималната ранотна температура, като реалната работна е с около 10 градуса по-ниска. Задай котелна температура 80* или минимум 75 и нещата ще се оправят
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: