filmatoplo написа:ЕратоGP20+/25kw...Или поне беше до вчера ...хахаххахахахахахаКаква е горелката .

filmatoplo написа:ЕратоGP20+/25kw...Или поне беше до вчера ...хахаххахахахахахаКаква е горелката .
filmatoplo написа:Ясно на ГП си сложил контролер Натурела , не разбрах тази функция суспенд как действа при ГП , какво ще се случи като изчаква , няма ли да загасне .ами до настройка е .... количество пелети време на пауза и скорост на вентилатора ....За това казах че е малко пипкаво точно този съспенд
rosso666 написа:Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)Чакай сега, нещо май не е както трябва май
rosso666 написа: ами до настройка е .... количество пелети време на пауза и скорост на вентилатора ....За това казах че е малко пипкаво точно този съспендАз още в началото те предупредих, че няма да ти е лесно, понеже никъде няма описани настройки за работа на тази горелка с този контролер - трябва сам да откриваш топлата вода и то без необходимите за целта уреди. Но ще се справиш, няма страшно, каквото можем ще помагаме дистанционно
LazarGanev написа:Това управление на Натурела има 3 фиксирани мощности и горелката превключва между тях в зависимост от нуждите (според температурата на водата). Само че тези фиксирани мощности трябва ти сам да ги нагласиш предварително. За горивото не е трудно да го зададеш (то се задава в секунди въртене на шнека), но за да зададеш въздуха за трите мощности ти трябва газанализаторколко струва този газанализатор горе долу?
joro39 написа:колега щом струва около70 кинта да дойде някой да ти замери значи представи си колко пари е....а иначе мисля че не може да се сложи на натурела такъв датчикLazarGanev написа:Това управление на Натурела има 3 фиксирани мощности и горелката превключва между тях в зависимост от нуждите (според температурата на водата). Само че тези фиксирани мощности трябва ти сам да ги нагласиш предварително. За горивото не е трудно да го зададеш (то се задава в секунди въртене на шнека), но за да зададеш въздуха за трите мощности ти трябва газанализаторколко струва този газанализатор горе долу?
rosso666 написа:Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)
Иначе вентилатура си променя скороста.нагласянето го правя на око.Гледам пламъка да не се"развява" много особено на първа скорост(най слабата) където според мен е на- критично съоношението въздух количество пелети.
Когато имам време ще сметна и на какви киловати съм настроил горелката
corropt написа:КОлега като казваш че горелката ти спира .... ле минава ли в режим "0"(тоест модулация)???или директно си гаси огъня и продухва??На колко градуса ти е настроена работната температура на котела (при мен е 65)Също голямо значение при превключването между трите програми са зададените градуси за превключване (стъпките на трите програми->10/>=5/и 0-5)Коя версия ти е софтуера?rosso666 написа:Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)
Иначе вентилатура си променя скороста.нагласянето го правя на око.Гледам пламъка да не се"развява" много особено на първа скорост(най слабата) където според мен е на- критично съоношението въздух количество пелети.
Когато имам време ще сметна и на какви киловати съм настроил горелката
Моята горелка е Biotech35 фабрично пристига с контролер на Натурела. При мен въпреки, че настройката е правена с газ-анализатор се наблюдава същото каквото описваш. Горелката сменя мощностите като дори и на най-слабата стига до определените от мен градуси на котелна вода и изключва заради котелната вода, а не поради подаден сигнал от стаен термостат. След като котелната вода се охлади с 9 градуса тогава пак се запалва (ако не е достигнала температурата в стаята и не е подаден сигнал ''стоп'' от стайния термостат). Мислил съм да намаля още мощността на най-слабата степен за да не се получава старт-стоп и така горелката на теория ще модулира между най-слабата степен и следващта до получаване сигнал СТОП от стаен термостат. Обаче не съм много сигурен дали така ще е по-икономичен режим.
Ако искаш мога да ти пратя настройките за различните мощности, интервал пауза и работа на шнека + мощност на вентилатора което не означава, че при теб ще е ОК, но поне за ориентир??
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: