• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Какво ще кажете за тази схема на свързване на ТП с буферен съд.Затоплената вода от ТП влиза от горе а от долу се връща,там е поставен и ел.нагревател за подпомагане.Топлото към с-мата излиза от долу и се връща горе.Колко да е голям буфера :?Май това е идеалния вариант за ограничаване влиянието на дефроста.

Прикачен файл

diagram.jpg
diagram.jpg (72.83 KиБ) Видяна 3583 пъти
Чаро - Акълия
Не ми харесва.
Нагревателя какво грее там? Тая топла вода в горната част на буфера за чий цензура е ?- да се охлажда с стъдената от инсталацията и пак да влиза в същата инсталация :?
Има по-ефективна схема.
Дефроста при схема с буфер (освен последователно вързан на входа на ТП) как ще се отрази?
kuuuuuul - майстор
И на мене ми се струва че нагревателя е по добре да е на изх. от ТП :? и другите неща са ми малко странни,ама сигурно има някакъв смисъл за да го направят така :?
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
И на мене ми се струва че нагревателя е по добре да е на изх. от ТП :? и другите неща са ми малко странни,ама сигурно има някакъв смисъл за да го направят така :?
Да, има смисъл - ще се купуват повече скъпи буфери и помпи :wink:
vladislavpet - напреднал
Здравейте,
в момента се отоплявам на пелети...като квадратурата е 200 кв....много добра изолация и пвц....след доста настройки и поставяне на седмичен стаен термостат среден разход на пелети 2,5 чувала на 24 часа........ въпроса ми е...имам два климатика които не ги ползвам един 12ка invertor Fujitsu,и една 19ка ОСАКА не е инвертор.......може ли да си направя ТП от един от двата вързана към сегашната инсталация за по топлите дни и дали си заслужава като инвестиция и икономия..........
Благодаря предварително за съветите :partyman:
2v6 - майстор
vladislavpet написа:
Здравейте,
в момента се отоплявам на пелети...като квадратурата е 200 кв....много добра изолация и пвц....след доста настройки и поставяне на седмичен стаен термостат среден разход на пелети 2,5 чувала на 24 часа........ въпроса ми е...имам два климатика които не ги ползвам един 12ка invertor Fujitsu,и една 19ка ОСАКА не е инвертор.......може ли да си направя ТП от един от двата вързана към сегашната инсталация за по топлите дни и дали си заслужава като инвестиция и икономия..........
Благодаря предварително за съветите :partyman:
То няма кой знае какво да инвестираш. Основното вече ти е налично.
Със сигурност в топлите дни може да спестяваш от безценните пелети :wink:
vladislavpet - напреднал
а кой от двата е по-добре? :?
2v6 - майстор
vladislavpet написа:
а кой от двата е по-добре? :?
По-мощния (19-та) ще може да насмогва до по-ниски температури.
vladislavpet - напреднал
досаден съм,ама кво да правя :prayer: .....дай ся и идея точно кой ТО ще ми върши работа и да я захващам,, :rock:
2v6 - майстор
vladislavpet написа:
досаден съм,ама кво да правя :prayer: .....дай ся и идея точно кой ТО ще ми върши работа и да я захващам,, :rock:
Ще стане с WP3-40 или подобен (около 0.6 м2 топлообменна повърхност).
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: