• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p.v.x - майстор
Твоя котел не беше ли друг?
krasen1 - специалист
andy_forresite написа:
plastkomfort написа:
Това как ти се вижда?...
Наистина не се вижда добре, но при мен е 4.9 kw средна :prost:
Имай търпение, ще стигнеш и моя разход. Спри експериментите :)
n.ganev - майстор
Ма'а му стара :? . До скоро имаше само суперлативи и реклами. Е помогнете на човека - то не бяхя реклами, то не беше зарибяване - а сега??? Къде е Болярина, Къде са дистрибуторите, къде са инсталаторите, къде са доволните ползватели? Няма лошо - искате да си продавате продуктите, ама нека да са доказани не от един двама и да не са уВмирисани че тука цял форум да си губи времето, а като гледам някои май имат доста свободно време щом киснат все тука а не хванат виновника за ушаците и нещата да си дойдат на място.
andy_forresite - майстор
Съмнява ме да си се притеснил точно за мен. Все пак да те успокоя - помогнато ми е :yawinkle:
Ганев, нали ме питаше какво ще правя на -15 :) Заинтригуван и аз от отговора на този въпрос и съдейки по получените резултати досега, ти отговарям: може да се очаква котелът да работи с 2,2-2,3 кг/час средно на ден. Изчислих топлозагубите на къщата ми за тези два дни и за -15°С. Резултатите за -15 ми напомниха едно мнение на не помня кой точно съфорумник по повод намерението ми да мина "на пелети". Ще го перефразирам, защото не мога да го цитирам точно: "без изолация и на пелети :lol: :lol: :lol: " . Много истина има в това на пръв поглед безполезно мнение.

Предполагам че много хора от интерес, след като са изчели написаното на сайта, са отделили време да прочетат и какво си пишем. Често се търси информация в интернет за интересуващия ни продукт. При мен не се получава, защото все търся някакви екзотични работи. Сайта и ръководството съм ги чел няколко пъти и не мога да посоча нещо невярно като информация. Ръководството е за стария вариант, като принципно нещата се запазват с малки разлики, като например в по-новия вариант горелката не се чисти както е упоменато там, но исках да кажа конкретно за топлозагубите и средната дневна мощност. Просто казано - за разхода на пелети. Затова ме подсети "Шоп". Той винаги е прав и си казах я да изчисля аз тези прословути топлозагуби да ги видя. Пресметнах ги за външната и вътрешните температури както бяха сега от вчера и днес и наистина разходът се движи много близо до тях :rock:
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
Установих, че минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв. От 3 до 4,5 топли себе си. Дали е 200 квадрата жилище или 50 квадрата, минималният разход е кило на час и това е. 24 часа са 24 кг.
С Виадруса топля 200 м2 с 23 кг. за 24 часа при 10°C. При - 20°C консумацията стига до 70 кг.
6osi6 - майстор
Термосиликат пикчърс представя:

КЪДЕ СБЪРКАХМЕ ?
Прикачен файл:
Torch.jpg
Един филм от поредицата - ТОРЧ - Добре дошли в зоната на здрача!

Със специалното участие на Анди Форестър
andy_forresite - майстор
Топлиш 200 квадрата по кофражен план. При мен на 4,6 кв средна на ден е топло в 85 реални, мерени отвътре по стените, квадратни метри без изолация. Върви да лапнеш пепел докато зареждаш въглища и да не забравиш да сложиш шмиргела че е важен.
6osi6 - майстор
С 4,6 кВ. какво топлиш? Установил си: "че минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв. От 3 до 4,5 топли себе си." Значи топлиш 85 м2 чиста площ със 100 вата :prayer: :prayer: :prayer:
В момента горя олио.
При горене на въглища, разходът щеше да е, не 23, а 15 кг. Тях ще горя при - 20°C.
Обаче Анди, виж кое интересното - 6100 kcal за работно гориво са 7,1 kW на кг. гориво. При цена 316 лева за тон с транспорт и пакетирани в чували, 1 кг струва 0,316 лв. / 7,1 kW е 0.0445 лв. за kW/h. Това, разделено с КПД - установено със сертификат на котела - 0.85, е равно на 0.0529 лв. или 5,3 стотинки за kW/h :datz:

При Торч каква е цената за kW, под условията че от КПД се извади "минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв" и няма налични сертификати за КПД на котел и горелка?
plastkomfort - специалист
Не използвай логото на продукта защото нямаш права над него.
Когато създадеш свой и го патентоваш прави каквото искаш.
andy_forresite - майстор
Оказа се че не топли себе си на 4 кв, а си отдава топлина. Щом средната дневна за последните 12 часа е 4,6 кв, а навън е 8° значи отдава. Подценил съм го :?
При мен цената за киловатчас е по-висока от твоята. Тази цена може да се намали чрез смесване със слънчогледови. 1:1 си минават спокойно и то слънчогледови от растението слънчоглед. Това са питите, стъблото и листата. И люспите. Значи средната цена за тон гориво може да се намали от 380 лв/т на 500 х 0,38 + 500 х 0,20 = 190 + 100 = 290 лева/т. Пак си по-добре :)
Кой както е намерил за добре да се отоплява. Аз съм си избрал начина. Разходът средно от включването му при студени стаи към този момент е 54 кг делено на 53 часа равно на 1,020 кг/ч.
Сертификат не съм питал има ли, няма ли. Не бих ударил 1000 лева на масата в бас че КПД-то на системата е под 86,5%, защото мисля, че ще загубя парите.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: