andy_forresite написа:Имай търпение, ще стигнеш и моя разход. Спри експериментитеplastkomfort написа:Това как ти се вижда?...Наистина не се вижда добре, но при мен е 4.9 kw средна
Най - вълнуващия въпрос зимно време.

p.v.x 

- майстор			

1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."

n.ganev 

- майстор			

Ма'а му стара 
 . До скоро имаше само суперлативи и реклами. Е помогнете на човека - то не бяхя реклами, то не беше зарибяване - а сега??? Къде е Болярина, Къде са дистрибуторите, къде са инсталаторите, къде са доволните ползватели? Няма лошо - искате да си продавате продуктите, ама нека да са доказани не от един двама и да не са уВмирисани че тука цял форум да си губи времето, а като гледам някои май имат доста свободно време щом киснат все тука а не хванат виновника за ушаците и нещата да си дойдат на място.

andy_forresite 

- майстор			

Съмнява ме да си се притеснил точно за мен. Все пак да те успокоя - помогнато ми е  

Ганев, нали ме питаше какво ще правя на -15
  Заинтригуван и аз от отговора на този въпрос и съдейки по получените резултати досега, ти отговарям: може да се очаква котелът да работи с 2,2-2,3 кг/час средно на ден. Изчислих топлозагубите на къщата ми за тези два дни и за -15°С. Резултатите за -15 ми напомниха едно мнение на не помня кой точно съфорумник по повод намерението ми да мина "на пелети". Ще го перефразирам, защото не мога да го цитирам точно: "без изолация и на пелети  

"   . Много истина има в това на пръв поглед безполезно мнение.
Предполагам че много хора от интерес, след като са изчели написаното на сайта, са отделили време да прочетат и какво си пишем. Често се търси информация в интернет за интересуващия ни продукт. При мен не се получава, защото все търся някакви екзотични работи. Сайта и ръководството съм ги чел няколко пъти и не мога да посоча нещо невярно като информация. Ръководството е за стария вариант, като принципно нещата се запазват с малки разлики, като например в по-новия вариант горелката не се чисти както е упоменато там, но исках да кажа конкретно за топлозагубите и средната дневна мощност. Просто казано - за разхода на пелети. Затова ме подсети "Шоп". Той винаги е прав и си казах я да изчисля аз тези прословути топлозагуби да ги видя. Пресметнах ги за външната и вътрешните температури както бяха сега от вчера и днес и наистина разходът се движи много близо до тях

Ганев, нали ме питаше какво ще правя на -15
Предполагам че много хора от интерес, след като са изчели написаното на сайта, са отделили време да прочетат и какво си пишем. Често се търси информация в интернет за интересуващия ни продукт. При мен не се получава, защото все търся някакви екзотични работи. Сайта и ръководството съм ги чел няколко пъти и не мога да посоча нещо невярно като информация. Ръководството е за стария вариант, като принципно нещата се запазват с малки разлики, като например в по-новия вариант горелката не се чисти както е упоменато там, но исках да кажа конкретно за топлозагубите и средната дневна мощност. Просто казано - за разхода на пелети. Затова ме подсети "Шоп". Той винаги е прав и си казах я да изчисля аз тези прословути топлозагуби да ги видя. Пресметнах ги за външната и вътрешните температури както бяха сега от вчера и днес и наистина разходът се движи много близо до тях

6osi6 

- майстор			

andy_forresite написа: Установих, че минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв. От 3 до 4,5 топли себе си. Дали е 200 квадрата жилище или 50 квадрата, минималният разход е кило на час и това е. 24 часа са 24 кг.С Виадруса топля 200 м2 с 23 кг. за 24 часа при 10°C. При - 20°C консумацията стига до 70 кг.

andy_forresite 

- майстор			

Топлиш 200 квадрата по кофражен план. При мен на 4,6 кв средна на ден е топло в 85 реални, мерени отвътре по стените, квадратни метри без изолация. Върви да лапнеш пепел докато зареждаш въглища и да не забравиш да сложиш шмиргела че е важен.

6osi6 

- майстор			

С 4,6 кВ. какво топлиш?  Установил си: "че минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв. От 3 до 4,5 топли себе си." Значи топлиш 85 м2 чиста площ със 100 вата  

В момента горя олио.
При горене на въглища, разходът щеше да е, не 23, а 15 кг. Тях ще горя при - 20°C.
Обаче Анди, виж кое интересното - 6100 kcal за работно гориво са 7,1 kW на кг. гориво. При цена 316 лева за тон с транспорт и пакетирани в чували, 1 кг струва 0,316 лв. / 7,1 kW е 0.0445 лв. за kW/h. Това, разделено с КПД - установено със сертификат на котела - 0.85, е равно на 0.0529 лв. или 5,3 стотинки за kW/h

При Торч каква е цената за kW, под условията че от КПД се извади "минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв" и няма налични сертификати за КПД на котел и горелка?

В момента горя олио.
При горене на въглища, разходът щеше да е, не 23, а 15 кг. Тях ще горя при - 20°C.
Обаче Анди, виж кое интересното - 6100 kcal за работно гориво са 7,1 kW на кг. гориво. При цена 316 лева за тон с транспорт и пакетирани в чували, 1 кг струва 0,316 лв. / 7,1 kW е 0.0445 лв. за kW/h. Това, разделено с КПД - установено със сертификат на котела - 0.85, е равно на 0.0529 лв. или 5,3 стотинки за kW/h
При Торч каква е цената за kW, под условията че от КПД се извади "минимумът от мощност, при който се произвежда и усвоява топлина, е 5 кв" и няма налични сертификати за КПД на котел и горелка?

plastkomfort 

- специалист			

Не използвай логото на продукта  защото нямаш права над него.
Когато създадеш свой и го патентоваш прави каквото искаш.

Когато създадеш свой и го патентоваш прави каквото искаш.

andy_forresite 

- майстор			

Оказа се че не топли себе си на 4 кв, а си отдава топлина. Щом средната дневна за последните 12 часа е 4,6 кв, а навън е 8° значи отдава. Подценил съм го  

При мен цената за киловатчас е по-висока от твоята. Тази цена може да се намали чрез смесване със слънчогледови. 1:1 си минават спокойно и то слънчогледови от растението слънчоглед. Това са питите, стъблото и листата. И люспите. Значи средната цена за тон гориво може да се намали от 380 лв/т на 500 х 0,38 + 500 х 0,20 = 190 + 100 = 290 лева/т. Пак си по-добре

Кой както е намерил за добре да се отоплява. Аз съм си избрал начина. Разходът средно от включването му при студени стаи към този момент е 54 кг делено на 53 часа равно на 1,020 кг/ч.
Сертификат не съм питал има ли, няма ли. Не бих ударил 1000 лева на масата в бас че КПД-то на системата е под 86,5%, защото мисля, че ще загубя парите.

При мен цената за киловатчас е по-висока от твоята. Тази цена може да се намали чрез смесване със слънчогледови. 1:1 си минават спокойно и то слънчогледови от растението слънчоглед. Това са питите, стъблото и листата. И люспите. Значи средната цена за тон гориво може да се намали от 380 лв/т на 500 х 0,38 + 500 х 0,20 = 190 + 100 = 290 лева/т. Пак си по-добре
Кой както е намерил за добре да се отоплява. Аз съм си избрал начина. Разходът средно от включването му при студени стаи към този момент е 54 кг делено на 53 часа равно на 1,020 кг/ч.
Сертификат не съм питал има ли, няма ли. Не бих ударил 1000 лева на масата в бас че КПД-то на системата е под 86,5%, защото мисля, че ще загубя парите.
Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература