• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
пет ное 16, 2018 4:01 pmКрум46 написа:
вт ное 13, 2018 6:55 amfirefighterkn написа:
пон ное 05, 2018 5:59 pmКрум46 написа:

Здравейте,отворих ги тези турболатори не бяха много замърсени но поразгледах книжката на печката и видях,че има и две ревизии и като ги отворих ,оо ужас бяха леко казано пълни сега ги изчистих и се надявам проблема да се реши.Но си мисля,че проблемът ми идва от по големите ми кюнци както и факта,че има 4 кривки преди да влязат в комина :? Благодаря на всички за отделеното време и бързите отговори :partyman:
Не си написал колко чувала си изгорил след закупуването на камината, или след последното основно почистване. Защото ревизиите могат да се запълнят и след 30-40 чувала. От много неща зависи. Така че не си обвинявай кюнците ( буриите), както биха казали по морето. :-D
Ами както казах чак днес разбрах,че ги има тези ревизии и за първи път ги чистя,което означава,че миналата година изгорих два тона тази година до днес имам около 15 чувалчета което не е малко и е нормално да има пепелак в ревизиите но един приятел си е вързал камината директно ниско долу в комина и ревизиите са му чисти което пак ме навежда,че е от кюнците :)
filmatoplo - майстор
Новите камини не ми харесват :? изтънили са ги .
maistora1965 - специалист
пет ное 16, 2018 8:22 pmКрум46 написа:
Ами както казах чак днес разбрах,че ги има тези ревизии и за първи път ги чистя,което означава,че миналата година изгорих два тона тази година до днес имам около 15 чувалчета което не е малко и е нормално да има пепелак в ревизиите но един приятел си е вързал камината директно ниско долу в комина и ревизиите са му чисти което пак ме навежда,че е от кюнците :)
Или от пелетите на камините вентилатора е на изхода и димохода едва ли има мнооого голямо значение пепелта идва от горивната камера.
пет ное 16, 2018 8:36 pmmaistora1965 написа:
пет ное 16, 2018 8:22 pmКрум46 написа:
Или от пелетите на камините вентилатора е на изхода и димохода едва ли има мнооого голямо значение пепелта идва от горивната камера.
Ами с този приятел имам едни и същи камини и ползваме едни и същи пелети :?
maistora1965 - специалист
Сега ако кажеш и че настройките са ви еднакви -шах.
miro_800 - специалист
Крум 64, така ли направи:
1.Развиват се четирите болта отгоре, маха се капака, вадят се турболаторите, ако има такива,обира се пепелта отгоре и с четка с дълга дръжка се прочистват всички тръби до долу.
2.Свалят се страничните капаци и се отвиват двете ревизии отляво и отдясно за да изпаднат саждите и се почиства вътре с прахосмукачка за пепел.
3.Сваля се димоотвода от вентилатора и се почиства пепелта.
5.Почиства се горивната камера.
4.Сглобява се всичко.
Моментът с четката е много важен.Трябва да е дълга и стабилна.Става такава за миене на бутилки с наставена дръжка.
пет ное 16, 2018 8:40 pmmaistora1965 написа:
Сега ако кажеш и че настройките са ви еднакви -шах.
Хахаха настройките не са ни еднакви,а пелетите ни са едни и същи понеже се комбинирахме за да ни направят отстъпка :)
пет ное 16, 2018 10:12 pmmiro_800 написа:
Крум 64, така ли направи:
1.Развиват се четирите болта отгоре, маха се капака, вадят се турболаторите, ако има такива,обира се пепелта отгоре и с четка с дълга дръжка се прочистват всички тръби до долу.
2.Свалят се страничните капаци и се отвиват двете ревизии отляво и отдясно за да изпаднат саждите и се почиства вътре с прахосмукачка за пепел.
3.Сваля се димоотвода от вентилатора и се почиства пепелта.
5.Почиства се горивната камера.
4.Сглобява се всичко.
Моментът с четката е много важен.Трябва да е дълга и стабилна.Става такава за миене на бутилки с наставена дръжка.
Само 3-та точка не съм изпълнил не знаех,че се сваля
burner - специалист
Не съм убеден, че нагарът от димогарните тръби може да се почисти с четка за миене на бутилки, която е пластмасова, защото там си трябва чегъртане. Поне при мен първото почистване, което бе извършено от фирмата доставчик, бе направено с телена четка. Когато аз чистих си купих телена четка за шомополиране (2-3 лева от пазара), но тя не влезе в тръбите с по-малък диаметър. . Онзи ден си купих от фирма, занимаваща се с ОВ хубава четка със спирално навиване на теловете - фи 30. Монтирам ги на дълги дръжки и така.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: