пет ное 16, 2018 4:01 pmКрум46 написа:вт ное 13, 2018 6:55 amfirefighterkn написа:пон ное 05, 2018 5:59 pmКрум46 написа:Не си написал колко чувала си изгорил след закупуването на камината, или след последното основно почистване. Защото ревизиите могат да се запълнят и след 30-40 чувала. От много неща зависи. Така че не си обвинявай кюнците ( буриите), както биха казали по морето.
Здравейте,отворих ги тези турболатори не бяха много замърсени но поразгледах книжката на печката и видях,че има и две ревизии и като ги отворих ,оо ужас бяха леко казано пълни сега ги изчистих и се надявам проблема да се реши.Но си мисля,че проблемът ми идва от по големите ми кюнци както и факта,че има 4 кривки преди да влязат в коминаБлагодаря на всички за отделеното време и бързите отговори
![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner
- специалист
776 мнения в "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви"
Ами както казах чак днес разбрах,че ги има тези ревизии и за първи път ги чистя,което означава,че миналата година изгорих два тона тази година до днес имам около 15 чувалчета което не е малко и е нормално да има пепелак в ревизиите но един приятел си е вързал камината директно ниско долу в комина и ревизиите са му чисти което пак ме навежда,че е от кюнците 
filmatoplo
- майстор
Новите камини не ми харесват
изтънили са ги .
maistora1965
- специалист
пет ное 16, 2018 8:22 pmКрум46 написа: Ами както казах чак днес разбрах,че ги има тези ревизии и за първи път ги чистя,което означава,че миналата година изгорих два тона тази година до днес имам около 15 чувалчета което не е малко и е нормално да има пепелак в ревизиите но един приятел си е вързал камината директно ниско долу в комина и ревизиите са му чисти което пак ме навежда,че е от кюнцитеИли от пелетите на камините вентилатора е на изхода и димохода едва ли има мнооого голямо значение пепелта идва от горивната камера.![]()
пет ное 16, 2018 8:36 pmmaistora1965 написа:Ами с този приятел имам едни и същи камини и ползваме едни и същи пелетипет ное 16, 2018 8:22 pmКрум46 написа: Ами както казах чак днес разбрах,че ги има тези ревизии и за първи път ги чистя,което означава,че миналата година изгорих два тона тази година до днес имам около 15 чувалчета което не е малко и е нормално да има пепелак в ревизиите но един приятел си е вързал камината директно ниско долу в комина и ревизиите са му чисти което пак ме навежда,че е от кюнцитеИли от пелетите на камините вентилатора е на изхода и димохода едва ли има мнооого голямо значение пепелта идва от горивната камера.![]()
maistora1965
- специалист
Сега ако кажеш и че настройките са ви еднакви -шах.
miro_800
- специалист
Крум 64, така ли направи:
1.Развиват се четирите болта отгоре, маха се капака, вадят се турболаторите, ако има такива,обира се пепелта отгоре и с четка с дълга дръжка се прочистват всички тръби до долу.
2.Свалят се страничните капаци и се отвиват двете ревизии отляво и отдясно за да изпаднат саждите и се почиства вътре с прахосмукачка за пепел.
3.Сваля се димоотвода от вентилатора и се почиства пепелта.
5.Почиства се горивната камера.
4.Сглобява се всичко.
Моментът с четката е много важен.Трябва да е дълга и стабилна.Става такава за миене на бутилки с наставена дръжка.
1.Развиват се четирите болта отгоре, маха се капака, вадят се турболаторите, ако има такива,обира се пепелта отгоре и с четка с дълга дръжка се прочистват всички тръби до долу.
2.Свалят се страничните капаци и се отвиват двете ревизии отляво и отдясно за да изпаднат саждите и се почиства вътре с прахосмукачка за пепел.
4.Сглобява се всичко.
Моментът с четката е много важен.Трябва да е дълга и стабилна.Става такава за миене на бутилки с наставена дръжка.
пет ное 16, 2018 8:40 pmmaistora1965 написа: Сега ако кажеш и че настройките са ви еднакви -шах.Хахаха настройките не са ни еднакви,а пелетите ни са едни и същи понеже се комбинирахме за да ни направят отстъпка
пет ное 16, 2018 10:12 pmmiro_800 написа: Крум 64, така ли направи:Само 3-та точка не съм изпълнил не знаех,че се сваля
4.Сглобява се всичко.
burner
- специалист
Не съм убеден, че нагарът от димогарните тръби може да се почисти с четка за миене на бутилки, която е пластмасова, защото там си трябва чегъртане. Поне при мен първото почистване, което бе извършено от фирмата доставчик, бе направено с телена четка. Когато аз чистих си купих телена четка за шомополиране (2-3 лева от пазара), но тя не влезе в тръбите с по-малък диаметър. . Онзи ден си купих от фирма, занимаваща се с ОВ хубава четка със спирално навиване на теловете - фи 30. Монтирам ги на дълги дръжки и така.
Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература